26.6.15

Delicious healthy: Μηχανικός παγωτών... με εξειδίκευση στο σπιτικό σοκολατένιο frozen yogurt


Σήμερα θα "δανειστώ" έναν πρόσφατο διάλογο που είχα με την κόρη μου, για την κατηγορία 'Delicious healthy' αντί για την κατηγορία 'Ο δεκά-λογος της Δάειρας' που θα τον δημοσίευα ως συνήθως, γιατί έχω λόγο.

Ένα απόγευμα...

Δάειρα: Μαμά, γιατί πάω σχολείο; (σημ. στα προ-προνήπια πάει)
Μαμά: Για να περνάς όμορφα τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι ο μπαμπάς και εγώ. Για να παίζεις με τις φίλες σου και για να μαθαίνεις όμορφα και χρήσιμα πράγματα.

Δάειρα: Μα γιατί να λείπετε από το σπίτι;
Μαμά: Γιατί δουλεύουμε, Δάειρα. Αν δεν πάει η μαμά στη δουλειά της πώς θα πάρει χρήματα για να αγοράζουμε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και να πηγαίνουμε βόλτες; Το ίδιο ισχύει και για τον μπαμπά.

Δάειρα: Μαμά; Τι δουλειά κάνεις;
Μαμά: Είμαι Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Δάειρα: Δηλαδή τι είναι αυτό;

(προσπαθώ να της εξηγήσω με απλά λόγια. Πώς να εξηγήσω όμως σε ένα 3,5χρονο+ όρους όπως ανάλυση, σχεδίαση, υλικό και λογισμικό, αλγόριθμοι, πληροφορική κλπ. Οπότε της το λέω όσο πιο απλά μπορώ χρησιμοποιώντας έννοιες που ξέρει).

Μαμά: Έχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο τους υπολογιστές και μπορώ να καταλάβω πώς φτιάχνονται και πώς λειτουργούν. Και μπορώ να φτιάχνω και προγράμματα για υπολογιστές. Κατάλαβες;
Δάειρα: Ναι, μαμά! Δηλαδή όταν φτιάχνεις πάρτι είσαι μηχανικός πάρτι και όταν φτιάχνεις παγωτό είσαι μηχανικός παγωτών. Κατάλαβα.

Ω, ναι φίλοι μου! Παγωτατζής του Πολυτεχνείου είμαι!!! Παγωτατζής με ανώτατες σπουδές. Παγωτατζής με Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό… στις γαρνιτούρες.

Και επειδή από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, θα σας πω πώς έχει η κατάσταση. Ένα βράδυ κάτι μέρες πριν από το συγκεκριμένο διάλογο περί επαγγέλματος της μαμάς (και απονομής από την κόρη μου -την πρύτανη- νέου διπλώματος επιστημονικής κατάρτισης στον τομέα της κατασκευής πάρτι και παγωτού) μου ζητάει παγωτό και μάλιστα σοκολατένιο. Επειδή αφενός μεν ήθελα να αποφύγω τα έτοιμα του ψυγείου, αφετέρου δε βαριόμουν να ντυθώ, να ντύσω παιδιά, να τα φορτώσω παραμάσχαλα, να πάρω αυτοκίνητο και να πάω να αγοράσω, είπα να φτιάξω.

Σοκολάτα δεν είχα, κακάο δεν είχα, είχα όμως NESQUIK που δε λείπει από την τροφοθήκη μας. Είχα γράψει και τότε στην ανάρτηση με τα εξωτικά τρουφάκια με χουρμάδες, αβοκάντο και ινδική καρύδα, ότι το NESQUIK είναι ένα σοκολατένιο ρόφημα που έπινα στα παιδικά μου χρόνια και τους τελευταίους μήνες το έχω εισάγει και στο πρωινό της Δάειρας, γιατί ξαφνικά άρχισε να περιορίζει το γάλα οπότε αναζητούσα κάποιον έξυπνο και ταυτόχρονα υγιεινό τρόπο για να το εισάγω στη διατροφή της με την ίδια συχνότητα όπως παλιά. Το πίνει στο γάλα το πρωί και όποτε βρίσκω ευκαιρία το χρησιμοποιώ σε εύκολες και γρήγορες γευστικές δημιουργίες. Είναι ενισχυμένο με βιταμίνη C και D, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Δηλαδή είναι και θρεπτικό και ταυτόχρονα βοηθάει στην καλύτερη πνευματική λειτουργία λόγω του σιδήρου και του ψευδαργύρου που περιέχει. Οπότε googl-αρα και βρήκα μία συνταγή εύκολη και γρήγορη (με NESQUIK ως ένα από τα βασικά υλικά) που πιο πολύ frozen yogurt το λες παρά παγωτό.


Επειδή η αρχική συνταγή είχε μέσα γάλα αμυγδάλου (που δεν είχα) και το γλυκαντικό truvia (που όχι μόνο δεν είχα αλλά δε γνωρίζω και τι εστί truvia), αυτοσχεδίασα με ό,τι είχα. Οπότε με υλικά που ήδη είχα (γιαούρτι, γάλα, NESQUIK, βανιλίνες και stevia) έφτιαξα σε 5 λεπτάκια ένα σούπερ frozen γιαουρτάκι σοκολατένιο που η μικρή κυρία μου έδωσε επάξια τον τίτλο του... μηχανικού παγωτών :) Και επειδή τότε δεν είχα τραβήξει φωτογραφία ώστε να σας το δείξω σήμερα, χθες το ξαναέφτιαξα (πάλι σε 5 λεπτά) για να το φωτογραφήσω για την ανάρτηση αλλά και να το φάμε (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). Voila λοιπόν.


Τι χρειάστηκα: 

- 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

- 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) που πάντα έχω backup στο ντουλάπι

- 1/2 φλιτζάνι NESQUIK σε σκόνη (τη 2η φορά έβαλα λίγο παραπάνω -2/3 φλιτζάνια)

- 2 βανιλίνες

- 2 κουταλάκια γλυκού stevia (μπορείτε να βάλετε ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό)

- πουράκια (μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο θέλετε για γαρνιτούρα όπως σπασμένα μπισκοτάκια, σοκολατένια καραμελάκια, τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, σταγόνες σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού, σιρόπια και ό,τι σας κάνει κέφι. Εγώ έβαλα πουράκια γιατί αυτά είχα διαθέσιμα αρχικά, μου άρεσαν, έτσι και τη 2η φορά χρησιμοποίησα πάλι τα ίδια ως γαρνιτούρα)

Πώς το έφτιαξα:

ΒΗΜΑ 1:
Ανακάτεψα με έναν αναδευτήρα χειρός όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν βαριέστε, τα βάζετε στο mixer.

ΒΗΜΑ 2:
Αδειάζετε το μίγμα σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες. Ανακατεύετε ανά μία ώρα για να γίνει πιο αφράτο και να μην πιάσει κρυστάλλους.

ΒΗΜΑ 3:
Όποτε σας πιάσει λιγούρα, σερβίρετε σε μπολάκι, τρίβετε και ένα πουράκι από πάνω, καρφώνετε και 1-2 πουράκια και απολαμβάνετε σπιτικό σοκολατένιο frozen yogurt.

Η Δάειρα δεν μπορούσε να περιμένει την 1η φορά, οπότε το φάγαμε μετά από 2 ώρες. Χθες όμως τήρησα τους χρόνους ώστε να σφίξει και να μπορώ να το φωτογραφήσω. Αν το φτιάξετε, θέλω εντυπώσεις.
Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like.

11 σχόλια :

  1. Θα το φτιάξω σίγουρα φιλεναδίτσα μου!!! Αφού δεν θέλει παγωτομηχανή και τίποτα φοβερά υλικά, θα εκτελεστεί σύντομα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το κάνω κι εγώ σίγουρα! Αν το κάνω δηλαδή θα είμαι υπο-μηχανικός σου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι αρχιτέκτονας ραπουνζελοκάστρων. Έκαστος στο είδος του :)

      Διαγραφή
  3. Άργησα λίγο να γράψω σχόλιο γιατί περίμενα να το δοκιμάσω πρώτα...όπως και έγινε! Το φτιάξαμε το παγωτάκι, είναι νοστιμότατο (και πανεύκολο) με γεύση που αρέσει πολύ στα παιδιά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αρέσει και σε εμάς ε???). Του βάζω λοιπόν ... Like!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Amelie που μπήκες στην (εύκολη) διαδικασία να το φτιάξετε και ακόμη πιο πολύ χαίρομαι που το δοκιμάσατε και σας αρέσει! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. φαίνεται πολύ νόστιμο!θα το βάλω στα άμεσα σχέδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία! Το μπλογκ σου είναι πανέμορφο! Μόλις το ανακάλυψα!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts