14.5.15

Happy moments: Άρωμα καλοκαιριού



Η Δάειρα έχει εδώ και αρκετό καιρό που με ρωτάει πότε θα έρθει το καλοκαίρι και πότε θα πάμε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Και όταν τέλη Απριλίου της είπα ότι θα έρθει σε περίπου έναν μήνα, με ρώτησε αν ο ένας μήνας είναι λίγο ή πολύ. Και όταν της είπα ότι ο ένας μήνας είναι 31 μέρες, τότε της φάνηκε πάρα πολύ αφού άρχισε να μετράει και είδε ότι αργεί να φτάσει στο νούμερο 31. Και απογοητεύτηκε.

Αυτό ήταν και το κίνητρο για να πάρω την απόφαση να φύγουμε το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς, παρόλο που γνώριζα ότι ένα τόσο μακρινό ταξίδι για μόνο 3 μέρες εκ των οποίων η πρώτη και η τρίτη έχει ταξίδι, περισσότερο ταλαιπωρία είναι παρά εκδρομή αναψυχής. Βέβαια - να τα λέμε και αυτά - την περισσότερη ταλαιπωρία υφίσταται η δόλια η μάνα, αφού ζει την κούραση του ταξιδιού όπως και η υπόλοιπη οικογένεια, αλλά συνάμα έχει να υποστεί και όλη την κούραση του before και του after. Δεν ξέρω εσείς, αλλά το μάζεψε-φόρτωσε-ξεφόρτωσε-άνοιξε μπαγκάζια και ακόμη δεν φτάνεις στον προορισμό σου και δεν προλαβαίνεις να πάρεις μία ανάσα φτου και από την αρχή, μόνο διασκεδαστικό δεν το βρίσκω. Ενώ μου αρέσουν πολύ οι εκδρομές και τα ταξίδια (τοξοτίνα γαρ, οπότε γυριστρούλα), απεχθάνομαι τη διαδικασία της προετοιμασίας όσο δεν περιγράφεται.

Οι αρνητικές σκέψεις της προετοιμασίας ηττήθηκαν από τη σκέψη του πόση χαρά θα δώσει στα παιδιά μου αυτή η τριήμερη απόδραση και πόσο ψυχολογική ξεκούραση θα παρέχει σε εμάς αυτή η αλλαγή παραστάσεων. Από την άλλη ο καιρός και η σταθερή παρουσία του ήλιου στον ουρανό σε συνδυασμό με την σχετικά υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, ήταν η φωνή της σκέψης, εκείνο το διαβολάκι...ή αγγελάκι (όπως το πάρει κανείς) που μου βούιζε τα αυτιά με το "μάζεψ' τα και φύγετε". Και κάπως έτσι, την ίδια στιγμή άνοιξα το φερμουάρ της φούξια παιδικής βαλίτσας και πέταξα μέσα δυο ανοιξιάτικα μπουφανάκια, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και 3-4 αλλαξιές μεταξύ των οποίων και το καινούριο μας φορεματάκι με το ασορτί καπελάκι και την ασορτί κορδελίτσα που μόλις είχαμε παραλάβει με courier το ίδιο πρωί.

Όταν λοιπόν φτάσαμε στον προορισμό μας την επόμενη μέρα, η Δάειρα ανυπομονούσε να πάει βόλτα στη θάλασσα και μου ζήτησε το μπικίνι της. Της είπα ότι το καλοκαίρι δεν έχει έρθει ακόμη ώστε να πάρουμε μαζί και το μαγιό. Ωστόσο της εξήγησα ότι θα πάμε στη θάλασσα για να παίξουμε και να βουτήξουμε τα ποδαράκια στο νερό και την επόμενη φορά που θα έρθουμε, θα κάνουμε και μπάνιο. Ντυθήκαμε ανοιξιάτικα με την καινούρια μας κολεξιόν, φορέσαμε γυαλιά και αντηλιακό και πήραμε το δρόμο για την παραλία. Ένας κατακόκκινος αγρός που συναντήσαμε στη διαδρομή μας έκανε να θέλουμε να κάνουμε μία ολιγόλεπτη στάση.



Η Δάειρα χώθηκε ανάμεσα στις παπαρούνες και όσο και να της έλεγα να επιστρέψει επειδή μπορεί να υπάρχουν φίδια και σαύρες, με αγνοούσε επιδεικτικά, θυμίζοντάς μου ότι στην ηλικία της ήμουν εξίσου απτόητη, αφού ως παιδί έχεις άγνοια κινδύνου. Και τι έγινε αν συναντήσεις ένα φιδάκι;




Αφού πήραμε λοιπόν μία γερή δόση Μαγιού σε αυτό το κατακόκκινο χωραφάκι, πήγαμε να συναντήσουμε...τον Ιούνη. Και τον συναντήσαμε. Η θέα της θάλασσας και η ιδέα ότι θα αράζαμε εκεί κανένα τρίωρο, ήταν αρκετή.



Ο ήλιος έκαιγε, αλλά η θαλασσινή αύρα και μία παροδική συννεφιά ήταν τα βασικά συστατικά της δροσιάς που καθιστούσε την ηλιοφάνεια μη ενοχλητική. Παιχνίδια φωτός και σκιάς. Εκεί λοιπόν, στην ακροθαλασσιά, η Δάειρα βρήκε την ελευθερία που τόσο καιρό αποζητούσε. Ελευθερία στο βλέμμα που χανόταν στον ορίζοντα ψάχνοντας καραβάκια στο πέλαγος, ελευθερία στις κινήσεις αφού έκανε ό,τι ήθελε χωρίς 'μη', χωρίς 'πρόσεχε'. Περπάτησε, έτρεξε, βούτηξε τα ποδαράκια στο νερό, κυλίστηκε στα βοτσαλάκια, έκανε το καπέλο της κουβά, χόρτασε παιχνίδι μέχρι που κουράστηκε.















Η δε μπεμπούλα, η οποία μας έχει βγει πολύ 'μη μου άπτου'...απολάμβανε τις αγκαλιές του μπαμπά αρκεί να μη λερωνόταν με άμμο και βοτσαλάκια...και παρατηρούσε αφ' υψηλού φορώντας την καινούρια της κορδέλα. Αποφεύγω να της φοράω κοκκαλάκια καθώς τα βγάζει και τα βάζει στο στόμα, οπότε οι κορδέλες είναι η μόνη λύση για αυτή την περίοδο που τα  μαλλάκια μας έχουν μακρύνει αρκετά και γίνονται ενοχλητικά στο πρόσωπο.






Και κάπως έτσι, μικρή και μεγάλη αδερφή ήταν ασορτί.



Και αφού κουραστήκαμε, είπαμε να αλλάξουμε προορισμό. Οπότε αράξαμε σε μία εγκαταλελειμένη στάση και περιμέναμε το λεωφορείο να έρθει να μας πάρει.



Το λεωφορείο όμως αργούσε και κάτι έπρεπε να κάνουμε. Αφού ως γνωστόν είμαστε παιδιά, δεν καθόμαστε σε χλωρό κλαρί. Οπότε αρχίσαμε τις ταρζανιές.



Και αφού το πήραμε απόφαση ότι το λεωφορείο δεν πρόκειται να έρθει, επιβιβαστήκαμε στο τουτού του μπαμπά και πήγαμε βόλτα στην μαρίνα για να χαζέψουμε τις "βαρκούλες"...



...και να φάμε παγωτό. Και κάπως έτσι, η μεσαία μέρα του τριημέρου μας γέμισε άρωμα καλοκαιριού!


Στο σημείο αυτό θα σας αποκαλύψω ότι το υπέροχο φορεματάκι μας και τα ασορτί καπέλο και κορδελίτσα διπλής όψης, είναι όλα από το αγαπημένο μας Craftaholic. Η Αθηνά, δημιουργός του Craftaholic, είναι μία δημιουργική πολυτάλαντη δασκάλα-blogger που έκανε το χόμπυ της επάγγελμα και δημιουργεί φανταστικά πραγματάκια που πουλάει μέσω του e-shop της. Στο e-shop της θα βρείτε πολύ όμορφες χειροποίητες δημιουργίες για παιδιά και μωρά: φουστίτσες, φορεματάκια, κορδέλλες για τα μαλλιά, σαλοπέτες για τα αγόρια, καπελάκια, μωρουδιακά, διάφορα διακοσμητικά, υφασμάτινα ζωάκια και πολλά άλλα. Άλλα κατόπιν παραγγελίας, άλλα ετοιμοπαράδοτα, σίγουρα κάτι θα βρείτε που θα σας κλέψει την καρδιά. Τα ρουχαλάκια είναι όλα καλοραμμένα και επενδεδυμένα με βαμβακερή φόδρα, σε φανταχτερά υφάσματα πάρα πολύ καλής ποιότητας. Η αδυναμία της βέβαια (και η δική μας) είναι οι κουκουβάγιες που τις φτιάχνει σε διάφορα μεγέθη (από mini μέχρι τεράστιες) με ύφασμα ή τσόχα, με όνομα ή όχι. Εμείς ήδη έχουμε υιοθετήσει 3 κουκουβάγιες και 10 πουλάκια από τις δημιουργίες της που διακοσμούν το παιδικό μας δωμάτιο. Και πρόσφατα αποκτήσαμε αυτά τα ρουχαλάκια με τα οποία υποδεχτήκαμε το καλοκαίρι...και ας μην ήρθε ακόμη επισήμως.

Σε λίγες μέρες, η Αθηνά και εγώ σας έχουμε μία έκπληξη! Ένα τυχερός αναγνώστης του My Lovable Baby θα κερδίσει δύο υπέροχες δημιουργίες Craftaholic. Για να υποδεχτείτε και εσείς το καλοκαίρι με έντονα, φωτεινά, χαρούμενα χρώματα :)
Δεν αποκαλύπτω ακόμη τι. Μείνετε συντονισμένοι και θα μάθετε πολύ σύντομα!

Μέχρι τότε σας φιλώ!


Εάν είσαι νέος αναγνώστης και σου αρέσει το My Lovable Baby, πες το μας με ένα Like.






21 σχόλια :

  1. Τί όμορφες εικόνες με τα ζουζούνια σου!! Χαρακτηριστικό το φουστανάκι της Αθηνάς, είναι απίθανο!! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεθαίνω για το outfit της Δάειρας! ιδίως εκεί που κρατάει το τσαντικό πωπω γλυκα! εμ είχε να μοιάσει το παιδί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφες στιγμές...όμορφες φωτογραφίες...Μπράβο Ασπασία!Πήραμε μια μικρή γεύση καλοκαιριού και εμείς που δεν πήγαμε πουθενά...Να χαίρεσαι τις κούκλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ στυλάτα τα κορίτσια!!! Καλημερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ όμορφες στιγμές! Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου! Καλά super το φορεματακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικές φωτογραφίες!!!!!!!! Αχ...χόρτασε το μάτι μου καλοκαιρινά τοπία. Οι κόρες σου κουκλιά...η μία καλύτερη από την άλλη. Η μπέμπα σας τι γλυκιά μωρέ, για φάγωμα. Η Δάειρα δε, μικρή δεσποινίς. Φτου φτου σκόρδα.
    Με το καλό να μας έρθει το καλοκαίρι λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φλερτάρω τρελά με τα φουστανάκια της Αθηνάς για την ανιψιά μου φυσικά, γιατί όπως ξέρεις εγώ... αγορομάνα! Πολύ ωραίες φωτογραφίες Ασπασία μου και τα κορίτσια σου είναι κούκλες, υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ στυλάτες και πολύχρωμες οι μικρές σου κυρίες, είναι χάρμα οφθαλμών κυριολεκτικά! Και φυσικά είναι λογικό να ανυπομονούν για το καλοκαίρι, τις διακοπές και τις βόλτες, όπως κι εμείς άλλωστε. Εύχομαι να περάστε ένα πανέμορφο καλοκαίρι, γεμάτο με πολλές εικόνες και χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΩ το τσαντικό! Τι σικάτη κοπελιά που ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μικρη σου σου μοιαζει νομιζω; κουκλιτσα κι αυτη! Να τις χαιρεσαι!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό κι αν είναι άρωμα καλοκαιριού! Τι ωραία που πήγατε εκδρομή, χαλάλι η ταλαιπωρία! Αναμένουμε και την έκπληξη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ οι δυο αγαπημένες μου κοπέλες μαζίιιιιιι!!! Ανυπομονώωωω!!!! Καλά κουκλες οι κόρες σου, τέλειες οι φώτο και φυσικά άψογη πάντα Αθηνά!!! Αγαπάμε My lovable baby και Craftaholic!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τι ομορφες φωτογραφιες... !! Πωπω ποσο μεγαλωσαν τα κοριτσια!! Καλα η τσαχπινια της Δαειρας ολα τα λεφτα!! Το δε συνολακι απαιχτο!! περιμενουμε και το διαγωνισμο τωρα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όμορφες φωτογραφίες, όμορφα ρουχαλάκια, όμορφα κοριτσάκια :-) Όλο ομορφιές. Να τις χαίρεσαι Ασπασία μου. Οι μικρές κυρίες σου κλέβουν την παράσταση. Και η κολεξιόν σας πολύχρωμη και χαρούμενη. Μπράβο στην δημιουργό craftaholic!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασπασία μου! Συνταξιδιωτισα! Οι φωτογραφίες σου όπως πάντα είναι τέλειες!
    Τα κορίτσια σου πανέμορφα, με τα πανέμορφα ρούχα της Αθηνάς <3
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρααααααααα!
    Είδα την ανάρτησή σου τις προάλλες από το κινητό και μου ήταν αδύνατο να σχολιάσω εκείνη την ώρα.
    Ήθελα να σου πω Ασπασία πόσο ωραίες φωτογραφίες βγάζεις. Η πρώτη αλλά και αυτή με την Δάϊρα μέσα στις παπαρούνες είναι απίστευτη!! Το δε φόρεμα είναι οτι πιο χαρούμενο μπορεί να φορέσει ένα κοριτσάκι φέτος το καλοκαίρι!!! Μου άρεσαν πολύ τα μαλλιά επίσης της Δάϊρας που είναι πυκνά, μαύρα και στιλπνά!! Καλά, όσο για την μικρή... χαχαχαχα είναι να της ρουφίξεις τα χειλάκια !!! χαχαχαχαχα
    Τέλειες φωτογραφίες !!!!!!!!!!!

    Καλημέρες πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Δάειρα τι στυλ Θεέ μου!! Τι παιδί είναι αυτό. Και γυαλί και μπαντάνα και τσαντάκι. Θεά!!
    Η μπεμπούλα από τη άλλη για πολλά ρουφήγματα. Να χαίρεσαι τις κούκλες σου!! Ομορφούλες και οι δυο τους. Μικρά μοντελάκια!!

    Τα ρουχαλάκια πάρα πολύ όμορφα. Ανυπομονούμε για την έκπληξη. Μη μας την αργήσεις και μας σκάσεις!! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι όμορφα κορίτσια είναι αυτά!
    Η μεγάλη έχει προοπτικές μοντέλου, δεν το συζητώ με τόσο σκέρτσο και νάζι :)
    Και η μικρούλα σας μεγάλωσε πολύ! Αφού φοράει και κορδελίτσα πάλι καλά. Καλά κάνατε και φύγατε Ασπασάκι, παρά την ταλαιπωρία του πακεταρίσματος-ξεπακεταρίσματος. Έστω και λίγες ημέρες αρκούν για να αναζωογονηθούμε και να νιώσουμε πολύ καλύτερα ψυχολογικά και σωματικά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν ξέρω αν θα έκανα τέτοιο ταξίδι για τόσο λίγες μέρες! Δεν είμαι και πολύ φαν των μακρινών διαδρομών γενικότερα, αλλά εσείς πολύ καλά κάνατε και το τολμήσατε! Φαίνεται οτι περάσατε υπέροχα!
    Όσο για τις φωτογραφίες είναι απλά υπέροχες! Πολύ χάρηκα που είδα τα κορίτσια σου με Craftaholic Aσπασία μου, είναι και οι δύο σκέτες κούκλες! Η δε φωτο με το τσαντάκι δεν παίζεται! Σ'ευχαριστώωωω!!! <3
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Είστε ΟΛΕΣ υπέροχες!!!!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts