11.11.14

DownΤown: Είδαμε Βατραπουνζέλ και σας έχουμε 4 δωρεάν διπλές προσκλήσεις και 20 μειωμένα διπλά εισιτήρια!!! {GIVEAWAY}

Ένα μικρό δείγμα από τις φωτογραφίες που τράβηξα
Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι! Με αυτή εδώ την ανάρτηση εγκαινιάζω τη νέα μου στήλη 'DownΤown'. Μέσα από αυτή τη στήλη θα σας ενημερώνω για διάφορα όμορφα που συμβαίνουν στην πόλη μας και τα οποία η Δάειρα και εγώ είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά.
Και όταν πρόκειται για δρώμενα που έχουν κάποιο κόστος, θα προσπαθώ να σας εξασφαλίζω δωρεάν προσκλήσεις ή μειωμένα εισιτήρια (όπως και τώρα) ώστε να πάτε και εσείς μαζί με το παιδάκι σας.

"Βατραπουνζέλ βαφτίστηκε κι αν είστε μαγεμένοι,
κατάπτωση αν νιώθετε ή ίσως καημένοι,
κούραση, εξάντληση, άγχος ή ανία
τα μάγια θα σας λύσει, χωρίς αμφιβολία!

Το έργο μόλις δείτε, τα μάγια θα λυθούν
αν νιώθετε ενοχλήσεις, κι αυτές θα διαλυθούν!
Αν όμως δε δείτε βελτίωση καμία
ελάτε να μας βρείτε, θα 'μαστε στην πλατεία!"

Αυτά (μεταξύ άλλων) έγραφε η πρόσκληση που λάβαμε για την πρεμιέρα της παράστασης 'Βατραπουνζέλ' και φυσικά "πετάξαμε τη σκούφια μας". Η Δάειρα αγαπάει το θέατρο. Το γνώρισε πρώτη φορά μέσα από τις τρεις παραστάσεις που παρακολούθησε με το σχολείο της πέρυσι. Φέτος το καλοκαίρι πήγαμε μαζί σε άλλες τρεις open air παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε μία παράσταση για ενήλικες στην οποία την πήρα μαζί για παρέα. Στην τελευταία δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκε, ωστόσο μου έκανε εντύπωση ότι δε με ενόχλησε και με άφησε να την παρακολουθήσω μέχρι τέλους χωρίς να δημιουργήσει γκρίνια, παρά τη νύστα και τη βαρεμάρα της.

Οπότε, όταν τη ρώτησα πριν λίγες μέρες αν θέλει να πάμε θέατρο το Σάββατο, καταρχήν με ρώτησε αν είναι για παιδάκια (το καλοκαιρινό πάθημα της έγινε μάθημα) και στη συνέχεια ενθουσιάστηκε και ανυπομονούσε. Η πρεμιέρα ήταν για τις 3 μ.μ. Επειδή η παράσταση ήταν στο κέντρο της πόλης (Αθήνα) -πολύ κοντά στην πλατεία Βικτωρίας και στην στάση του Μετρό- σκέφτηκα να κατέβουμε με το τρένο. Ήταν η πρώτη φορά που θα έμπαινε σε τρένο, οπότε η χαρά της ήταν διπλή.

Για να μην τα πολυλογώ, η παράσταση ξεκίνησε στο φουαγιέ όπου μας υποδέχτηκαν οι ηθοποιοί και μας καλωσόρισαν. Μετά καθίσαμε στη θέση μας και απολαύσαμε την παράσταση, η οποία ήταν ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ή. Βέβαια το γούστο είναι κάτι τελείως υποκειμενικό, ωστόσο σας προτρέπω να με εμπιστευτείτε. Όσοι με γνωρίζετε, θα με εμπιστευτείτε με κλειστά τα μάτια. Για τους υπόλοιπους, θα σας πω γιατί μου άρεσε τόσο πολύ...

Μου άρεσε γιατί συνδύαζε θέατρο και χορό. Είχε πολύ όμορφη μουσική σύνθεση και χορογραφημένη σκηνοθεσία. Κάθε κίνηση ήταν χορευτική. Είχε μία πλαστικότητα, πώς να το πω...

Είχε πρωτότυπους φωτισμούς και τα δε σκηνικά ήταν πολύ λιτά (ένας καλόγερος, δύο σκάλες και λίγα υφάσματα) ωστόσο ήταν τόσο έξυπνα που μεταμορφώνονταν σε πύργο, παλάτι, σπίτι, κήπο...ακόμη και θέατρο σκιών. Γενικά τη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία τα βρήκα πάρα πολύ έξυπνα. Δεν είναι φορτωμένα ώστε να μην αποσπούν την προσοχή των παιδιών και να τα κάνουν να εστιάζουν στο έργο, στην πλοκή, στα λόγια...

Επίσης, το σενάριο ήταν ποιητικό. Όπως στο κείμενο της πρόσκλησης. Όλοι οι διάλογοι είχαν ομοιοκαταληξία. Το δε casting αποτελούνταν από μόνο δύο ηθοποιούς να εναλλάσσουν διαφορετικούς ρόλους και να ενσαρκώνουν τους διάφορους ήρωες από τα δύο γνωστά παραμύθια των αδερφών Γκριμ: Το 'Ο Βάτραχος που έγινε πρίγκιπας' και τη 'Ραπουνζέλ'. Οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών, πολύ καλές! Τα κουστούμια απλά, ωστόσο ευρηματικά.

Με λίγια λόγια, θεωρώ ότι η παράσταση σέβεται την νοημοσύνη και την ευαισθησία των παιδιών ενώ ταυτόχρονα έχει μία αισθητική και ένα χιούμορ που κρατάει αμείωτο και το ενδιαφέρον του ενήλικα που την παρακολουθεί. 
Η δε Δάειρα μαγεύτηκε τόσο πολύ που παρακολουθούσε με μεγάλη προσήλωση και άφησε τη θέση της παρόλο που ήταν πρώτη σειρά στο κέντρο της σκηνής (καλύτερα δηλαδή δε γινόταν) και στρογγυλοκάθισε οκλαδόν στο πάτωμα μπροστά από τη σκηνή για να το απολαύσει πιο άνετα. Άβυσσος η ψυχή του 3χρονου...

Να πω και λίγα λόγια για το έργο...

"Δύο αδελφές ηθοποιοί-γυρολόγες, η Ροζαλία και η Βιολέτα, διατηρούν την παιδικότητα και τη στενή σχέση τους, αναβιώνοντας τα παιχνίδια και την ευρηματικότητα της παιδικής τους ηλικίας, μέσα από ρόλους στο θέατρο! Χρησιμοποιούν την πηγαία φόρμα των παραμυθιών, συγκεκριμένα των αδελφών Γκριμ που ενέπνευσαν την παιδική τους ηλικία. Τα παραμύθια ‘’Βασιλιάς Βάτραχος’’ και ‘’Ραπουνζέλ’’ οδηγούν τις δύο ηρωίδες να κατασκευάζουν μαγικούς κόσμους, και συνάμα να  αντιμετωπίζουν τα σκοτάδια των ηρώων σε αναλογία με τις δικές τους σκοτεινές πτυχές. Η δύναμη του παραμυθιού και η αγνή παρουσία των παιδιών θεατών ξορκίζει το σκοτάδι και επαναπροσδιορίζει την παιδικότητα τους!"

Η παράσταση παίζεται κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. στο θέατρο ΠΟΛΗ (Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87). Σας βάζω το χάρτη για να μη χαθείτε ;)
Εξυπηρετεί να χρησιμοποιήσετε Μετρό και να κατεβείτε στη στάση Βικτώρια, από όπου είναι μόνο 3 λεπτά περπάτημα.

Επίσης, αν είστε εκπαιδευτικός, μπορείτε να κανονίσετε οργανωμένη παράσταση τις καθημερινές στις 10:30 π.μ. είτε στο θέατρο ΠΟΛΗ είτε στο χώρο του σχολείου σας, κατόπιν συνεννόησης.

Τέλος να πω γράψω ότι η παράσταση έχει ανέβει από την ομάδα "ΘέατροΡετρό". Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της ομάδας προέρχονται από τρεις διαφορετικούς χώρους και είναι και οι τρεις τους πάρα πολύ καλές σε αυτό που κάνουν: η Αγγελική Φράγκου (ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός), η Μαργαρίτα Κυραγιάννη (συγγραφέας και νηπιαγωγός) και η Άννα Μαγουλιώτη (γλύπτρια και θεατρολόγος).

Και το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος!!!

Αν και το κόστος της παράστασης είναι πολύ προσιτό (το κανονικό εισιτήριο κοστίζει μόνο 8 ευρώ και το μειωμένο -για άνεργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους κλπ- κοστίζει μόνο 5 ευρώ), σας εξασφάλισα 4 δωρεάν διπλές προσκλήσεις και 20 μειωμένα εισιτήρια! Ευχαριστώ θερμά την ομάδα του θεάτρου και ειδικά την κα Φράγκου για αυτή την προσφορά στους αναγνώστες του My Lovable Baby!

4 τυχεροί αναγνώστες του My Lovable Baby θα κερδίσουν 4 δωρεάν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση που θα δοθεί αυτό το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 3 μ.μ.

20 τυχεροί αναγνώστες του My Lovable Baby θα κερδίσουν 20 μειωμένα διπλά εισιτήρια για όποια παράσταση επιθυμούν μέσα στο Νοέμβριο (15/11, 22/11, 29/11) και ώρα 3 μ.μ.

Αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθώντας τα παρακάτω 2 απλά βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Κάνεις Like τη σελίδα του My Lovable Baby και τη σελίδα του Θεάτρου Ρετρό, πατώντας τα κουμπάκια 'LIKE' που ακολουθούν.

ΒΗΜΑ 2: Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό μέχρι την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 23:59 πριν τα μεσάνυχτα:



Τα ονόματα των 24 τυχερών θα ανακοινωθούν στη σελίδα του My Lovable Baby στο FB την Παρασκευή 14/11 και θα ενημερωθούν προσωπικά με e-mail. Οι 24 τυχεροί παρακαλούνται να βρίσκονται στο ταμείο του θεάτρου μεταξύ 2:30-2:45 μ.μ. ώστε να παραλάβουν τις δωρεάν προσκλήσεις ή τα μειωμένα εισιτήρια που κέρδισαν. 

--------------- ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ---------------

Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε μέσω του random.org, οι 24 τυχεροί αναγνώστες είναι οι εξής:



Οι 24 τυχεροί παρακαλούνται να βρίσκονται στο ταμείο του θεάτρου μεταξύ 2:30-2:45 μ.μ. ώστε να παραλάβουν τις δωρεάν προσκλήσεις ή τα μειωμένα εισιτήρια που κέρδισαν. Για λόγους ταυτοποίησης, παρακαλούνται να φέρουν μαζί και την αστυνομική τους ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης. Καλή διασκέδαση!!!

18 σχόλια :

  1. Σούπερ δώρα! Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aσπασία πραγματικά με ξεσήκωσες αλλά ρε συ τι γκαντεμιά δεν μπορώ καμία από τις ημερομηνίες λόγω εορτών και γενεθλίων. Ο μήνας αυτός είναι γεμάτος! Ωστόσο, χαίρομαι για την ευκαιρία αυτή...γιατί τελικά καμιά φορά δεν είναι το εισιτήριο αλλά που δεν ξεσηκωνόμαστε! Κι εσύ μας ξεσήκωσες. Μπορεί να μην είναι αυτή αλλά σίγουρα τώρα που κάναμε κι εμείς την αρχή, ποιος μας πιάνει!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλη μου, χαίρομαι που σας ξεσήκωσα :) Και αν δεν μπορείτε αυτή τη φορά, κάποια άλλη θα υπάρξει. Να είσαι σίγουρη ;)

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας. Καλημέρα :)

      Διαγραφή
  4. Είχαμε παρακολουθήσει την προηγούμενη παράσταση της ομάδας Ρετρό και είχαμε ξετρελαθεί!!! Ευχαριστούμε για την ευκαιρία, καλή επιτυχία σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Polyanna :) Έχοντας πρότερη εμπειρία στο παιδικό θέατρο με τη συγκεκριμένη ομάδα, καταλαβαίνεις πόσο πολύ μου άρεσε η παράσταση Βατραπουνζέλ, έτσι; Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου!

      Διαγραφή
  5. Ασπασία μου, άλλος ένας σούπερ διαγωνισμός σου. Πολλά μπράβο! Σε ευχαριστούμε πολύ που μας σκέφτεσαι. Μόνο που αυτή τη φορά δε θα μπορέσω να συμμετάσχω και πολύ λυπάμαι. Εμείς δυστυχώς είμαστε εκτός Αθηνών και θα είμαστε και όλον το Νοέμβριο :-((( Αν η παράσταση θα παίζει και μετά το Νοέμβριο, θα επιδιώξουμε να πάμε μόνοι μας. Άλλωστε το εισιτήριο όπως μας πληροφορείς είναι σε πολύ προσιτές τιμές. Και καλορίζικη η νέα σου στήλη. Πολύ όμορφη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαριλένα μου! Από ό,τι θα έχεις καταλάβει μου αρέσει πολύ να διοργανώνω διαγωνισμούς και μάλιστα να επιλέγω πολύ προσεχτικά τα δώρα που κάνω στους φίλους αναγνώστες μου, είτε πρόκειται για προϊόντα είτε για υπηρεσίες. Εάν δε μου άρεσε η συγκεκριμένη παράσταση, δε θα επιδίωκα να εξασφαλίσω προσκλήσεις και μειωμένα εισιτήρια. Όμως, ήταν φανταστική! Χωρίς υπερβολή. Λυπάμαι όμως που δεν μπορείς αν αξιοποιήσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις. Σου υπόσχομαι όμως ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα μέσα από τη νέα μου στήλη DownTown ;) Φιλάκια και καλημέρα :)

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ για το giveaway!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο το δωράκι Ασπασία μου. Αναμένουμε και άλλες όμορφες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω καταλάβει πόσο τελειομανής είσαι και πόσο μεγάλη σημασία δίνεις στη λεπτομέρεια. Αλλά να μας βάλεις έτοιμο και το χάρτη για να μη χαθούμε, δεν το περίμενα. Είσαι φοβερή!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts