4.3.13

Ο δεκά-λογος της Δάειρας: 18 μηνών + 3 εβδομάδων



Καλό μήνα σε όλους! Ο Μάρτιος μου μπήκε με το δεξί αφού πολλά ευχάριστα πράγματα συνέβησαν την 1η του μηνός! Σαν να ήταν το σύμπαν συνεννοημένο να μάθω όλα τα τελευταία ευχάριστα νέα εκείνη την ημέρα! Δε θα επεκταθώ περισσότερο (ας κρατήσω και κάτι για τον εαυτό μου), θα πω
όμως ότι υποδέχομαι την άνοιξη με πολύ θετική ενέργεια και πολύ ευχάριστη διάθεση, την οποία ευχάριστη διάθεση φροντίζει να διατηρεί ζωντανή η κόρη μου με τις χαριτωμένες ατάκες που 'ξεφουρνίζει' πλέον σχεδόν καθημερινά.

Όπως συμβαίνει με όλα τα παιδάκια κάποια στιγμή που αρχίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο και τη μητρική τους γλώσσα, έτσι και το δικό μου άρχισε σιγά-σιγά να πετάει τις πρώτες ατάκες. Βέβαια όχι τόσο έξυπνες όσο οι ατάκες των μεγαλύτερων παιδιών, αλλά πιστεύω εξίσου χαριτωμένες για την ηλικία της. Φυσικά η μαμά δε χάνει ευκαιρία να τις καταγράφει. Και αποφάσισα, αφού τις καταγράφω που τις καταγράφω, να τις μοιράζομαι και μαζί σας.

Οπότε σήμερα εγκαινιάζω επίσημα τη νέα κατηγορία αναρτήσεών μου 'Ο δεκά-λογος της Δάειρας', όπου το 'δεκάλογος' δεν το χρησιμοποιώ με την έννοια του βασικού συνόλου έγκυρων κανόνων, αλλά με την έννοια: δέκα + λόγια (=δέκα ατάκες). Με λίγα λόγια, κάθε 10 ατάκες της Δάειρας, θα ανεβάζω και σχετική ανάρτηση. Πριν όμως αναφερθώ στις τελευταίες της ατάκες, ας κάνω ένα σύντομο ιστορικό για το πώς φτάσαμε έως εδώ.

Για την ιστορία...

Η κόρη μου άρχισε να λέει τις πρώτες της λεξούλες όταν ήταν 8 μηνών: μαμά, μπαμπά, κακά. Ναι, το 'κακά' ήταν η τρίτη της κατά σειρά λέξη! (βέβαια το 'μαμά' θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι το είπε αρκετά πιο πριν, αλλά όσο δεν πατούσε φρένο στη 2η συλλαβή, η μαμά δεν εκλάμβανε το 'μαμαμαμαμαμαμα' ως 'μαμά' και για αυτόν τον λόγο δεν το "κατέγραφε στα πρακτικά" μέχρι να γίνει δισύλλαβο).

12 μηνών πήγε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και άρχισε σιγά-σιγά να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό της. Η καθημερινή της συναναστροφή με τις δασκάλες αλλά και με μεγαλύτερα παιδάκια (που ήδη είχαν αρχίσει να μιλάνε αφού η Δάειρα είναι η μικρότερη στην τάξη της) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και εμείς ασχολούμαστε πολύ μαζί της στο σπίτι (της μιλάμε συνεχώς και της μαθαίνουμε πράγματα) είχε σαν αποτέλεσμα να διευρυνθούν κατά πολύ οι λεκτικοί της ορίζοντες.

18 μηνών άρχισε να σχηματίζει τις πρώτες της προτάσεις και τότε ήταν που χρησιμοποιήσε για πρώτη φορά τη λέξη 'εγώ'. Από τότε τη χρησιμοποιεί καθημερινά: "εγώ τέλω(=θέλω)", "εγώ κάνω", "εγώ πάω", "εγώ πάρω", "δικό μου είναι", "μόνη μου κάνω". Ειδικά αυτό το τελευταίο, το ακούμε δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα. Είναι πολύ απαιτητική όσον αφορά στον εαυτό της, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνη της. Έχει πολύ πείσμα. Και μου αρέσει πολύ αυτό αλλά παράλληλα με κουράζει το γεγονός ότι θέλει μόνη της να κάνει εκτός των άλλων και επικίνδυνα πράγματα όπως το να ανεβοκατεβαίνει στο τραπεζάκι του σαλονιού, στις καρέκλες, στον καναπέ και στο κρεβάτι, να μπαίνει στα γοβάκια της μαμάς και να προσπαθεί να προχωρήσει, να φοράει τα παπούτσια του μπαμπά για γάντια, και πολλά άλλα τέτοια που καθιστούν το κυνηγητό από τη μαμά και τον μπαμπά δίχως τέλος.

Σήμερα (18 μηνών και 3 εβδομάδων) έχει ένα αρκετά πλούσιο για την ηλικία της λεξιλόγιο, ξέρει πάνω από 200 λέξεις (δεν τις μέτρησα, απλά έχουμε 2 διαφορετικά βιβλία 'Οι 100 πρώτες μου λέξεις' και γνωρίζει όλα τα αντικείμενα από έξω και ακόμη περισσότερα), ξέρει σχεδόν όλα τα βασικά χρώματα και μετράει από το 1 έως το 10 (το μέτρημα έχει ως εξής: η μαμά λέει '1', η Δάειρα λέει '2', η μαμά λέει '3', η Δάειρα λέει '4', κ.ο.κ. και κάπως έτσι φτάνουμε μέχρι το '10').

Επίσης σχηματίζει προτάσεις. Βέβαια, όχι με σωστό συντακτικό/γραμματική, αλλά κάνει φιλότιμες προσπάθειες. Μιλάει μόνη της και περιγράφει αυτά που με βλέπει να κάνω: 'μαμά βάζει πυ-ντή-ριο', 'μαμά κάνει δου-λειές', 'μαμά μαγει-εύ-ει (=μαγειρεύει)', 'μαμά κάνει γυ-κό' (αυτό το είπε το ΣΚ που έφτιαχνα cupcakes) και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Πάμε και στις τελευταίες της ατάκες...


#1
Σχεδόν καθημερινά, ζωγραφίζουν μαζί με τον μπαμπά. Ζωγραφίζει η Δάειρα (γάτες) και ο μπαμπάς ζωγραφίζει διάφορα και τη ρωτάει τι είναι αυτά που ζωγραφίζει. Σε κάποια φάση, ο μπαμπάς ζωγραφίζει το πρόσωπο από ένα αγοράκι...

Μπαμπάς: Τι είναι αυτό Δάειρα;
Δάειρα: Α-γο-άκι (=αγοράκι)
Μπαμπάς: Μπράβο Δάειρα!

Μετά προσθέτει ο μπαμπάς μία κορώνα στο κεφάλι του.
Μπαμπάς: Και αυτό, τι είναι;
Δάειρα: Πί-γκη-πάς μου. Γώ-γος μου (= Ο πρίγκηπάς μου, ο Γιώργος μου)

Αρχίσαμε... 


#2
Μία από τις φορές που παίζουμε πάνω στο κρεβάτι...

Δάειρα: Είμαι λο-ντά-ρι(=λιοντάρι)
Μαμά: Ναι ε; Θα με φας δηλαδή;
Δάειρα: Όχι. Φάω λύκο.

Τον έχει άχτι που τρώει τα 3 γουρουνάκια, τα 7 κατσικάκια, την 1 κοκκινοσκουφίτσα. 


#3
Ένα πρωί εκεί που βιαζόμουν να φύγω γιατί είχα μία επαγγελματική συνάντηση και δεν μπορούσα να καθυστερήσω, η Δάειρα έκοβε βόλτες μέσα στο σπίτι...

Μαμά: Δάειρα, έλα γρήγορα να βάλουμε τα παπούτσια μας! Πρέπει να φύγουμε!
Δάειρα: Έλα. Ή-θα μαμά! (=ήρθα μαμά)

Εντάξει, αυτό δεν το λες ατάκα, αλλά μου φάνηκε πολύ χαριτωμένο εκείνη τη στιγμή γιατί ενώ εγώ της φώναξα αυτή πολύ ήρεμα ανταποκρίθηκε. 


#4
Κάποια στιγμή που μνημόνευε το όνομα του Γιώργου (ξέχασα να αναφέρω ότι το ακούμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ)...

Μπαμπάς: Τι είναι ο Γιώργος;
Δάειρα: Πο-τι-κάκι (=ποντικάκι)
Μπαμπάς: Χαχαχα! Ποντικάκι; Και η Δάειρα τι είναι;
Δάειρα: Κούκα (=κούκλα)

Αλίμονο αν αυτή η σχέση έχει μέλλον... 


#5
Πολλές φορές την αφήνουμε μόνη της να ζωγραφίσει και ρίχνουμε κλεφτές ματιές μία στο τόσο. Οπότε, κάποια στιγμή την πετυχαίνει ο πατέρας της σε φάση να έχει γίνει πολύχρωμη γύρω από το στόμα, στη γλώσσα, στα μάγουλα. Τρέχει να της πάρει τους μαρκαδόρους και της λέει με αρκετά αγριεμένο ύφος.

Μπαμπάς:
Δάειρα!!!!!!!!!!!!! Τι έκανες εκεί; Έφαγες μπογιές;;;;;;;;;;
Δάειρα: Ναι (χαμογελάει). Καλή είναι. Κι' άλλο τέ-λω (=θέλω και άλλο)

No comment 


#6
Ένα απόγευμα που πήγα να την πάρω από τον παιδικό σταθμό, την πέτυχα σε φάση που καθόταν γύρω γύρω από τη δασκάλα η οποία τους διάβαζε ένα παραμύθι. Την πήρα και φύγαμε. Μέσα στο αυτοκίνητο στη διαδρομή προς το σπίτι...

Μαμά: Δάειρα, τι σας διάβαζε η κυρία στο σχολείο; Παραμύθι;
Δάειρα: Ναι!
Μαμά: Και τι έλεγε το παραμύθι; Ήταν με τον κακό λύκο;
Δάειρα: Όχι. Που-λά-κι
Μαμά: Ναι; Και τι έκανε το πουλάκι;
Δάειρα: Τσίου

No comment 


#7
Αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα την ρωτάω διάφορα αντικείμενα εάν τα ξέρει. Οπότε σε κάποια φάση...

Μαμά: Δάειρα, τι είναι αυτό;
H Δάειρα απαντάει σωστά.

Μαμά: Μπράβο! Και αυτό;
H Δάειρα απαντάει πάλι σωστά.

Μαμά: Μπράβο! Και αυτό;
H Δάειρα απαντάει πάλι σωστά. Και μετά μου κάνει...
Δάειρα: Όλα ξέρει Δάειρα (=όλα τα ξέρει η Δάειρα)

No comment 


#8
Είμαστε στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο και την ώρα που περνάμε μπροστά από το Cheetah, το δείχνει και λέει...

Δάειρα: Α-τό είναι γκα-τά-κι (=αυτό είναι γατάκι)

Ναι. Γατάκι του καναπέ... 


#9
Ο μπαμπάς της, της δείχνει έναν έναν τους μαρκαδόρους για να κάνουν επανάληψη τα χρώματα, τα οποία τα έχει μάθει όλα εκτός από το μαύρο. Βασικά δεν μπορεί να το πει.

Μπαμπάς: Δάειρα, τι χρώμα είναι αυτό;
Δάειρα: Μπλλλλλε
Μπαμπάς: Και αυτό;
Δάειρα: Κό-κκι-νο
Μπαμπάς: Και αυτό;
Δάειρα: Μωβ
Μπαμπάς: Και αυτό;
Δάειρα: Κί-τι-νο (=κίτρινο)
Μπαμπάς: Και αυτό;
Δάειρα: Μίνυ Μάους (=μαύρο)

No comment 


#10
Κάνει κακά στη λεκάνη πάνω στο ειδικό εξάρτημα (μειωτήρα της λεκάνης). Την ώρα που πατάω το καζανάκι και αυτή βλέπει τα κακά να φεύγουν...

Δάειρα: Μπάι μπάι κα-κά-κια (και κουνάει και το χέρι ανοιγοκλείνοντας την παλάμη).

Στο καλό κακάκια. Να μας γράφετε...


Σήμερα έχω και μία ατάκα bonus... 


#11
Συχνά-πυκνα όταν την παραλαμβάνω από τον παιδικό σταθμό, η δασκάλα της, της έχει φτιάξει κοτσιδάκια με εκείνα τα μικροσκοπικά λαστιχάκια, που πονάνε όταν τα τραβάς για να τα βγάλεις.Ένα βράδυ, την βάζω στην μπανιέρα και της τραβάω τα λαστιχάκια να της τα βγάλω ώστε να της λούσω τα μαλλιά. Και αρχίζει να κλαίει (επειδή πονάει) και να φωνάζει τον μπαμπά της...

Δάειρα: Μπαμπά, μπαμπούλη!!!!!!!
Ο μπαμπάς έρχεται τρέχοντας (μη χάσει...)
Μπαμπάς:  Έλα Δάειρα. Τι έχεις;
Δάειρα: Μιμί έχω
Μπαμπάς: Ποιος σου έκανε μιμί;
Δάειρα: Μαμά, μαμούλααααααα.

Ορίστε;


Πηγή φωτογραφίας

64 σχόλια :

  1. καταρχην ειναι καλα ο μπαμπας σας μετα το #1;;χαχα ερωτες!!!! οσο για τα ζωγραφισμενα μουτρακια...που να εξαπλωθει και σε καναπεδες,ρουχα κ.α.!!πολυ θαρραλεα να βλεπει γατακι το cheetah!!χαχαχα πολυ γελιο εχουν οταν αρχιζουν να μιλανε..εμενα ξεκινησε στα 2 να μιλαει περισσοτερο και τωρα 5 μηνες μετα λεει τα απειρα!!!οταν θα αρχισουν και τις περιεργες αποριες να δουμε..χαχα εχετε κοψει και την πανα;;μπραβο μπραβο!!εμεις περιμενουμε να μαζεψουμε χαλια να ξεκινησουμε!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διάβασες την προηγούμενη ανάρτηση με ατάκες; (βλ. εδώ: http://my-lovable-baby.blogspot.gr/2013/01/happy-moments-lara-croft.html). Εκεί θα σου λυθούν οι πρώτες σου απορίες :)

      Όσο για την πάνα, δεν την κόψαμε ακόμη. Για λόγους ασφαλείας την φοράμε πάντα, ωστόσο τα κακά τα κάνουμε (από 8 μηνών) στο γιογιό και από 18 μηνών στη λεκάνη, στο ειδικό εξάρτημα.

      Διαγραφή
    2. απο 8 μηνων;;;;πως τα καταφερες;;!!τις εχω διαβασει τις προηγουμενες ατακες αλλα τους μπαμπαδες παντα τους πειραζουμε!!χαχα
      φιλακια

      Διαγραφή
  2. Πως αντέχεις και δεν την τρώς???? Τι ατάκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, δε με αφήνει να την φάω! Σε παραπέμπω στην ατάκα #8 παλαιότερης ανάρτησης:

      #8
      Σε μία φάση που με έχει ξετρελάνει με τα καμώματά της, ορμάω να την ρουφήξω στα φιλιά

      Μαμά: Θα σε φάω βρε!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Δάειρα: Όχι, ντε τέλω (=όχι, δε θέλω)

      Και τρέχει έντρομη, γιατί με πέρασε προς στιγμήν για τον κακό το λύκο. Άλλωστε στο παιδικό της μυαλό, μόνο ο κακός ο λύκος τρώει παιδάκια (βλ. κοκκινοσκουφίτσα), γουρουνάκια, κατσικάκια...

      Διαγραφή
  3. Εντάξει αν και ο δικός μου είναι μεγαλύτερος δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο ομιλίας. Μιλάει αλλά όχι τόσα πολλα. Πάντως και εμας έχει ένα θέμα με τον κακό λύκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα παιδιά έχουν θέμα με τον κακό λύκο. Είναι πολύ famous σε αυτή την ηλικία :) Μιλάμε για μεγάλο celebrity των παραμυθιών!

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν η σχέση με τον Γιώργο έχει τεθεί από τώρα σε γερές βάσεις, αφού η Δάειρα ξέρει καλά ότι μπροστά στο Γιώργο- ποντικάκι η ίδια είναι ανώτερη και κούκλα, αλλά ποτέ δεν τον εκθέτει στους άλλους, για τους άλλους είναι ο πρίγκηπάς της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Πολύ σωστά το θέτεις Μαριαντίνα μου :)
      Ορκίζομαι πώς εγώ δεν της βάζω τέτοιες ιδέες πάντως. Μόνη της τα βγάζει. Είμαι αθώα.

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. α καλα εχουμε χαζεψει και οι δυο μου φαινεται με τις ατακες τους! ειναι τοσο χαριτωμενα τα σκασμενα!

    αλλα κακα απο 8 μηνων στο γιογιο;;; που δεν λειτουργουν καν οι σφιγκτηρες;; μπραβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω βρε talimom, οι δικοί μας λειτούργησαν :) Έχω και βίντεο ντοκουμέντα για του λόγου το αληθές :) Αλλά για κακά θα συζητάμε τώρα;

      Για ρίξε και εσύ καμία ατάκα της ταλιμπανούλας να γελάσουμε βρε :)

      Σμουτς!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. :) Παιδί μου είναι, πώς να μην είναι γλύκα :) :) :) :) :)

      Χαχαχα! Φιλιά Αγγελική :)

      Διαγραφή
  7. Καλά έχω πάθει πλάκα και ολική κατάρρευση ταυτόχρονα! (χαχα) Τι σούπερ παιδί είναι αυτό??? Εγώ προσπαθώ να μάθω στο Φωτάκι μου (15 μηνών) ότι το μούγκρισμα δεν είναι η Εθνική μας γλώσσα ή εν πάσι περιπτώση του ανθρώπινου γένους (χαχαχαχαχα) Προς το παρόν..Μαμά και Μπαμπά και αυτά τα λέει κοιτώντας τα πάντα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε παιδί θέλει το δικό του χρόνο. Και ο Φωτάκος σου όταν αρχίσει τις ατάκες, θα ζήσεις μεγάλες στιγμές :) Τα καλύτερα έρχονται!

      Καλώς ήρθες στο σπιτάκι μου. Αν θέλεις, τάϊσε τα ψαράκια μου. Αυτό το job το αναθέτω στους νέους επισκέπτες. Αλλιώς, θα μου ψοφήσουν :)

      Καλημέρα φίλη μου!

      Διαγραφή
  8. Ti glykia pou einai i koroula sou!!!!!
    Genika exoun polu plaka ta mikroulia einai monadikes stigmes!!!
    filakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Έλενα! Τα μικρά είναι απίθανα! Α-πί-τα-να! (όπως λέει και η Δάειρα)

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Αυτό με τη Μίνυ Μάους και το πουλάκι που έκανε τσίου δεν παίζονται!!!
    Πολυ γέλασα με την άτιμη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ γελάω κάθε μέρα :) Και έχω stand-by το χαρτί και το μολύβι μη μου ξεφύγει καμία ατάκα :) Όχι τίποτα άλλο, αλλά ζητάει ρεπόρτο η γιαγιά και πρέπει να τα θυμάμαι. Χαχαχα!

      Καλημέρα Χρυσαυγή!

      Διαγραφή
  10. Τέλεια ιδέα αυτή η στήλη! Λατρεύω τις παιδικές ατάκες! Είναι πανέξυπνες και αστείες!
    Γέλασα απίστευτα με το 1 και το 4! Μεγαλώνεις μια γυναίκα με ταπεραμέντο, όχι αστεία... χιχι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κουταλάκι :) Κάθε μέρα που περνάει, με στέλνει αδιάβαστη λέμε :)

      Φιλιά!

      P.S. Άσχετο, αλλά προχθές έκανα το κοτόπουλο με τις πατατοκροκέτες. Τις κροκέτες τις πέτυχα, το κοτόπουλο όχι :( Next time θα τα πάω καλύτερα πιστεύω :)

      Διαγραφή
  11. Τέλεια η ζουζούνα...Να τη χαίρεσαι Ασπασία μου!! Ροδάνι πάει το στόμα της !! Μπράβο!! Ξέρει πολλά για την ηλικία της!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελπιδάκι :) Ροδάνι, δε θα πεις τίποτα :)

      Σκεφτόμουν να της γνωρίσω τον Νικόλα σου, μπας και ξεχάσει τον Γιώργο, αλλά δεν τολμώ καθώς θα με φάει η Δήμητρα, γιατί μου έχει κάνει ήδη προξενιό για τον Παναγιώτη της. Χαχαχα!

      Φιλάκια :)

      Διαγραφή
    2. Είναι μακριά ο Νικόλας!! Πάρε Παναγιώτη που τον έχεις δίπλα:)

      Διαγραφή
  12. Ασπασάκι δεν το συζητώ, όταν πάρει φόρα η γλωσσίτσα τους είναι απλά για φάγωμα! Οι ατάκες και οι απαντήσεις τους μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας εκπλήσσουν με την αμεσότητα τους!
    Πολύ μου αρέσει αυτή η νέα σειρά αναρτήσεων, νομίζω ότι θα γελάσουμε και θα χαμογελάσουμε πολύ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σκέφτηκα και εγώ Ερμιόνη μου :) Αφού τα καταγράφω που τα καταγράφω, γιατί να μην τα μοιραστώ; Να γελάσει μαζί με εμάς (που είμαστε ευχάριστη και χαρούμενη παρεούλα) και ο κάθε πικραμένος...
      Χαχαχα! Φιλάκια :)

      P.S. Thanks a lot για τo μπισκοτάκια advice :)

      Διαγραφή
  13. NA THN XAΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια γλύκα σκέτη είναι και οι ατάκες της όντως απίθανες μαμούλα!!!
    Χαμογελώ πλατιά και σκέφτομαι τις δικές μας ατάκες (ο μπαμπάς μας είναι ο μπάμπουλας και η μαμά η μανουλία...καταλαβαίνεις τί γίνεται στο σπίτι πέφτει ΤΟ γέλιο)
    Να την χαίρεσαι και να την πνίγεις στα φιλιά κάθε στιγμή.
    Δεν χορταίνονται αυτά τα παιδιά μας ....κου κου βα κου κουβάαααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουκουβά κουκουβάααααααα :) Την έχω κοκκινίσει από τα πολλά φιλιά :)

      Καλημέρα μανουλία! Χαχαχα! Απίθανο! Άκου εκεί μανουλία! Και ο μπαμπάς μπάμπουλας!!! Ξέρεις τώρα τι συνειρμό μου φέρνουν αυτά, έτσι;
      Μπαμπάς μπαμπούλας και μαμά μανούλι. Χαχαχα! Μήπως κάτι ξέρει η κόρη σου παραπάνω;

      Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
    2. Χα χα χα!
      Τέλειος συνειρμός!Αλλά ο μπαμπάς για μπαμπούλας, όχι στα σίγουρα (χαζομπαμπάς με τα όλα του!) το άλλο δεν το σχολιάζω καν χι χι χι....
      Λες όμως για αυτό στα παιδάκια παλιά να μιλούσαν για τον μπαμπούλα; Ήταν ο τρόμος του σπιτιού με την ατάκα θα το πω στον πατέρα σου;
      Who Knows...

      Διαγραφή
  15. Θα είναι πολύτιμες αναμνήσεις κάποτε όλα αυτά τα χαριτωμένα λογάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό και εγώ τα καταγράφω Ίνα μου, μην πάθω κανένα Αλτζχάιμερ (φτου φτου μακριά από εδώ) και τα ξεχάσω :)

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Καλά! Πουλάκι τσίου, μίνι μάους και όλα ξέρει Δάειρα..τρελάθηκα!!!! Φανταστική είναι! Και αυτό με το Γώγο σοβαρεύει μου φαίνεται.. α, όλα κι όλα, δεν είμαστε ακόμα για μακροχρόνιες δεσμεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα θα σου πω! Το θέμα του Γιώργου με έχει αγχώσει. Και αν θέλω δηλ. του χρόνου να της αλλάξω παιδικό σταθμό, θα σκέφτομαι μήπως το παιδί μου πάθει ερωτική απογοήτευση; Ουφ! Μπελάδες...

      Καλημέρα κουκουβαγιούλα :)

      Διαγραφή
  17. Νόμιζα ότι εσύ είσαι η χαζομάμά στο σπίτι σας, αλλά τελικά νομίζω ο μπαμπάς σας σε ξεπερνάει:) Το "Πί-γκη-πάς μου. Γώ-γος μου" θα τον έτσουξε πολύ:)

    Πόσο καλά κάνεις και τα καταγράφεις όλα αυτά τα ζουζουνίστικα που λέει. Ξεχνιούνται μετά και είναι κρίμα. Είναι θησαυρός όλες αυτές οι ατακούλες (μικρές ατάκες...χε χε χε καινούρια λέξη...τρέμε Μπαμπινιώτη!).
    Θέλω τόσο πολύ να την δω από κοντά και να ρουφήξω αυτό το φουσκωτό μαγουλάκι!!!
    Να σας ζήσει Ασπασάκι!!!

    Δεν μας είπες όμως, τι ευχάριστα έμαθες την 1η του μηνός!!!! Πάλι σε αγωνία θα μας κρατάς με κουίζ και γρίφους του Αϊνστάιν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα, όλα κι όλα Δημητρούλα!!! Θέλω να κρατήσω και κάτι για πάρτη μου! Αρκετές αποκαλύψεις έκανα τις τελευταίες μέρες. Ένα όμως είναι σίγουρο (το διευκρινίζω για να μην αιωρούνται υπόνοιες πάλι στην μπλογκοατμόσφαιρα): ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!

      Καλημέρα και φιλιά! (αααα...και το νου σου στα όργανα γυμναστικής και μόνο εκεί! Ξέρεις εσύ!)

      Διαγραφή
    2. Κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου...

      Διαγραφή
    3. Αυτή τη φορά δεν την πάτησα κυρία μου!!!!

      Διαγραφή
  18. Πώς να μη σχολιάσω μια τόσο τρυφερή ανάρτηση. Καταρχήν θέλω να σου πω ότι είσαι μια γλυκιά χαζομαμά και καλά κάνεις. Αυτή την τόσο όμορφη περίοδο που το αγγελούδι σου κατακτά όχι μόνο τον λόγο, αλλά την εμπειρία και την γνώση, μη χάσεις ούτε λεπτό από κοντά της. Εμείς θα είμαστε εδώ να σε διαβάζουμε και να επικροτούμε τα ανδραγαθήματα της μικρής σου. Προσωπικά πιάνω τον εαυτό μου να αναπολεί πολλές φορές την περίοδο που και τα δικά μου παιδιά έλεγαν τέτοιες "ατάκες" Κοίτα να καταγράψεις τα πάντα στην ψυχή σου. Όταν μεγαλώσει, αυτό θα είναι ο δικός σου θησαυρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Σίνα μου! Να έχεις μία γλυκιά καλημέρα :) Πολύ τρυφερό το σχόλιό σου.

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. Θεά η Δάειρα!!! Το πουλάκι τσίου και το τσιτάχ... νιάου!χαχα!!! Γέλασα πολύ! Αντε να έρθει κι από δω να μας κάνει κανένα μάθημα,χιχι!! Οσο για τα καλά νέα, χαίρομαι που μπήκε καλά ο μήνας σας και ελπίζω και έτσι να τελειώσει... μόνο καλά!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κάλη μου! Καλημέρα! Ανταποδίδω την ευχή!

      Φιλάκια :)

      Διαγραφή
  20. Γλυκό μου,ζουζουνάκι,μου έχεις δώσει τόση χαρά στη ζωή μου που δεν περιγράφεται με λόγια.Είσαι σαν τον ανθό του Απρίλη που γύρο του πετάν πολλές μέλισσες και προσπαθούν να πάρουν λίγο από τη δροσιά του και την ευωδιά του.Παντού σκορπάς της αιθέριας θωριάς σου τη μαγική σου αύρα που με κάνει να νομίζω πως βρίσκομαι στον έβδομο ουρανό.
    Όταν διαβάζω τις ατάκες σου, που περιγράφει η γλυκιά σου η μανούλα, γελάω και χαίρομαι,γιατί με αξίωσε ο Θεός να ζήσω τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές.Εύχομαι πάντα έτσι να εφευρίσκεις νέα ευφυολογήματα να μας διασκεδάζεις.
    Εσύ, μαμά Ασπασία,συνέχιζε να καταγράφεις τα δρώμενα, να τα διαβάζει η κορούλα σου, όταν θα μεγαλώσει.Θα σε ευγνωμονεί,γιατί θα τις γνωρίζεις τι έλεγε και τι έκανε, όταν ήταν μικρό παιδάκι.
    Σας αγαπώ πολύ

    Γιαγιά Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αγαπημένη μου γιαγιούλα, εύχομαι ο Θεός να αξιώσει και εσένα και τον παππούλη και τους άλλους παππούδες και τους θείους και τους γονείς μου να ζήσετε άπειρες τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές με εμένα, τα μελλοντικά αδερφάκια μου και τα μελλοντικά πρώτα ξαδερφάκια μου.

      Σε αγαπώ πολύ
      Δάειρα"

      Διαγραφή
  21. Λοιπόν! Είναι πολύ γλυκός ο δεκάλογός σου + το bonus! Ως το σπασικλάκι της παρέας, να αναφέρω ότι ποντικάκι και κούκλα, συναντούμε στο παραμύθι-κινούμενο σχέδιο του Ευγένιου Τριβιζά " Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι". Δυστυχώς επειδή το ποντικάκι ήθελε να αγγίξει το αστεράκι, άφησε την κούκ(λ)α στα κρύα του λουτρού...
    Καλή ξεκούραση όνειρα γλυκά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Σοβαρά; Αυτό το παραμύθι πρέπει να το διαβάσω στη κόρη μου!

      Καλημέρα Μαρώ :)

      Διαγραφή
  22. Τι αστεία!!! Τι τέλεια που τα ζεις τόσο έντονα αυτά τα πρώτα λογάκια...Είναι τόσο σημαντικό που τα καταγράφεις....Εγώ πολκλά τα έχω αφήσει να ξεχαστούν.Τι κρίμα! Οσο για τη σχέση με τον πρίγκιπα πατέρα...τσ τσ!! Τι να σχολιάσει κανείς, ο γαμπρός θα σχολιάσει όταν έρθει η ώρα του! Αγαπημένη ατάκα "μπάι μπάι κακίκια"...καλημέρα μαμούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουουουουουου...έχω εγώ να γνωρίσω "γαμπρούς" μέχρι τότε!!!! Φαντάζεσαι όμως τελικά αυτός να είναι ο Γιώργος; Μερικές φορές "η πρώτη σου αγάπη είναι και παντοτινή" (Lacta)

      Καλημέρα Κατερίνα :)

      Διαγραφή
  23. Δάειρα και ξερό ψωμί! Γέλασα πολύ με το 7 και το 10. Να τη χαίρεσαι Ασπασία μου κι άντε να βάλουμε μπρος και για το δεύτερο, τς τς τς...
    (Ρε κορίτσια απο που ξεκίνησε αυτό το τσ,τσ,τσ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ας βάλω και λίγη σπιτική μερέντα πάνω! Έφτιαξα τις προάλλες ένα βαζάκι και θα μου χαλάσει :)

      Σε ευχαριστώ Γεωργία μου! Και εσύ τον Παυλίτο σου :)

      (από την Βέρα)

      Διαγραφή
  24. Απίθανη η μικρούλα.Ε με τετοια μαμα τι περιμένεις. Τωρα αρχιζουν τα ωραια! Μετα θα σε κολλαει στον τοιχο. Δεν θα μπορεις να απαντησεις. Ειναι πολυ ετοιμολογη.Αληθεια εσένα σταματάει να μιλάει καθολου;Εμένα οχι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πάρουν φόρα δε σταματάνε :) Χθες το έριξε στο τραγούδι. Τραγουδούσε μόνη της. Μην φανταστείς κανένα Hit, το 'Αχ κουνελάκι', το 'Η γιαγιά μου η καλή' και το 'Γύρω γύρω όλοι' τραγουδούσε και μετά χτυπούσε παλαμάκια στον εαυτό της και έλεγε 'Μπάβο μπάβο'. Χαχαχα!

      Φιλιά Μαράκι μου! (το e-mail το είδες;)

      Διαγραφή
  25. Τέλεια ιδέα να εγκαινιάσεις αυτή τη στήλη! Πάντα απολαμβάνω τις ατάκες της Δαειρούλας!
    Μου άρεσε το Νο1 και το Νο7 περισσότερο από όλα! Είναι καταπληκτική!!!
    Δε σας βλέπω καλά μου φαίνεται!

    Όσο για τα ευχάριστα νέα που έμαθες, χμμ, έχουν να κάνουν με αυτό που δε μου λες; Χαχαχα!

    Φιλιά πολλά!

    ΥΓ. Για κάποιο λόγο δεν μου βγήκε στο blog roll η ανάρτησή σου και το πήρα είδηση τυχαία :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ μας βλέπω καλά! Χθες την πέτυχα στο μπάνιο να έχει πάρει από το συρτάρι τη βούρτσα για το ρουζ και να βάζει ρουζ στα μάγουλα. Θα μου πεις, μιμείται την μαμά της. Αλλά τι να κάνω και εγώ; Κάνω που κάνω τόσα στα κρυφά, να κάνω και το μακιγιάζ στα κρυφά;;;

      Τα ευχάριστα νέα δεν έχουν να κάνουν με αυτό που σκέφτεσαι :) Είσαι ανυπόμονη, ε;

      Υ.Γ. Μου συμβαίνει και εμένα αυτό με το blogroll μερικές φορές. Blame the blogger :)

      Διαγραφή
  26. Αμα άρχισε και το μακιγιάζ, τρέμε Γώγο!! Χαχα!

    Ανυπόμονη δε λες τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ασπασάκο,βλέπω ότι απτόητη συνεχίζεις να είσαι ο "big brother" της κόρης
    σου...
    σε λίγο καιρό δεν θα προλαβαίνεις να κρατάς αρχείο γιατί για πολυλογού
    την κόβω....(χα!χα!χα!) όπως θα πρέπει άλλωστε να είναι ένα απόλυτο
    θηκυκό!!!!
    φιλάκια,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι και big brother! Big sister :)

      P.S. Θα σου απαντήσω στο e-mail asap. Φιλιά

      Διαγραφή
  28. Πάντως το παιδάκι σου έχει κάργα αυτοπεποίθηση και πολύ καλά κάνει! Πολύ γλυκιά η Δαειρούλα, κού-κα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Νάντια! Με γειά την super ηρωίδα! Να σου φέρει τη θετική της ενέργεια :)

      Διαγραφή
  29. 18 μηνών και λεεί τόσα? Μπράβο στην Δάειρα και την μαμά της.Να την χαίρεσαι είναι πολύ γλυκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts