5.2.13

Emotions/thoughts: Τα - και τα + του να είσαι μαμά!



ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα παρακάτω αφορούν την προσωπική εμπειρία μίας μαμάς 18 μηνών (παρά 6 ημερών)! Οποιαδήποτε ομοιότητα με (άλλα) πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική. Με λίγα λόγια, μιλάω για την υποφαινόμενη και μόνο για αυτή. Δε δεσμεύομαι ως προς την
ακρίβεια, πληρότητα, επικαιρότητα και ασφάλεια των εμπειριών αυτών (δεσμεύομαι δηλαδή, αλλά λέμε τώρα...) και ως εκ τούτου ουδεμία ευθύνη φέρω που να απορρέει από την παροχή αυτών των εμπειριών στο ευρύ κοινό. Σε κάθε περίπτωση η φίλη αναγνώστης μου φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την με οποιονδήποτε τρόπο χρήση, κατανόηση και αξιοποίηση των δικών μου αυτών εμπειριών!

Ή με πιο απλά ελληνικά (για να συννενοούμαστε), τα παρακάτω αφορούν σε καθαρά προσωπική μου εμπειρία και δε θέλω να επηρεάσω τις wannabe moms!

Τα μείον (-)

1. Ξεχνάς τον ύπνο γενικά! Όσο κοιμήθηκες στην προηγούμενη ζωή σου, κοιμήθηκες. Και αν
δεν κοιμήθηκες τότε, καλά να πάθεις! Όταν σου έλεγε η μαμά σου να μην ξενυχτάς, ας την άκουγες. Τι τα ήθελες τα ξενύχτια δηλαδή; Πλέον οι ώρες ύπνου περιορίζονται στις απολύτως ελάχιστες (όσο χρειάζεται για να μην πέσεις κάτω).

Ειδικότερα τώρα για τον ύπνο...

2. Ξεχνάς τον ποιοτικό βραδυνό ύπνο. Τι εννοώ; Αυτές τις (απολύτως ελάχιστες ώρες που λέγαμε) κοιμάσαι με πολλές διακοπές. Τι εννοώ; Βήχει το παιδί; Ξυπνάς. Βαριανασαίνει το παιδί; Ξυπνάς. Κλαίει το παιδί; Ξυπνάς. Ξεσκεπάζεται το παιδί; Ξυπνάς (αυτό το τελευταίο είναι ανεξήγητο). Και αν κάνεις co-sleeping (κοινώς: αν το παιδί έχει κατακτήσει το κρεβάτι σου) τότε ξυπνάς κάθε 10-20 λεπτά σε κάθε κλωτσιά που θα δεχτείς στο κεφάλι ή σε κάθε αγκωνιά που θα δεχτείς στο μάτι (λες για αυτό οι κινεζογιαπωνέζοι -γνωστοί οπαδοί του co-sleeping- να έχουν σχιστά μάτια; Από τις αγκωνιές που έχουν δεχτεί από τα μωρά τους; Και κάπως έτσι να μεταλλάχθηκε το γονίδιο από γενιά-σε-γενιά;) Και το πρωί σέρνεσαι από την αυπνία και γέρνεις σαν γριά βάβω που έχει αρθριτικά (δεν έχεις μαγκούρα, έχεις όμως τα 'αχ' και τα 'βαχ').

3. Ξεχνάς τον μεσημεριανό ύπνο. Εκτός και αν μπορείς να κουρδιστείς για να αποκοιμηθείς ακριβώς όταν αποκοιμηθεί το μωρό. Μόνο έτσι έχεις ελπίδες. Αν δεν καταφέρεις να κοιμηθείς τότε, και σου έρθει ο ύπνος μισή ώρα μετά, τότε θα κοιμηθείς για μισή ώρα. Αν σου έρθει ο ύπνος μία ώρα μετά, τότε δεν αξίζει τον κόπο. Θα κοιμηθείς μόνο για 5 λεπτά. Και ως γνωστόν 5=0.

4. Θέλεις να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπανάκι, βουτηγμένη στη μπανιέρα σου με αιθέραια έλαια και αναμμένα κεράκια γύρω γύρω για να φτιάξεις ατμόσφαιρα; Το ξεχνάς. Ένα ντουζάκι στα γρήγορα (και όταν έρθει ο μπαμπάς στο σπίτι για να αναλάβει το babysitting) και πολύ σου είναι...

5. Σου έρχεται να πας για καφέ με μία φίλη σου, εδώ και τώρα; Ξέχασέ το αν δεν έχεις βρει λύση ποιος θα φυλάξει το μωρό σου. Και αν ακόμη έχεις βρει λύση, θα πρέπει η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να εξυπηρετεί και τη φίλη σου που τυγχάνει να έχει και αυτή μωρό που πρέπει και αυτής κάποιος να της το φυλάξει την ημέρα και ώρα που εσύ μπορείς. Δηλαδή, πολλές συμπτώσεις μαζεμένες για να είναι αληθινές. Οπότε καφέ με φίλη έξω γιοκ. Εκτός αν το έχεις προγραμματίσει ένα μήνα πριν και έχεις καταστρώσει backup πλάνο για το ποιος θα φυλάξει το μωρό (όπως καλή ώρα έκανε η υποφαινόμενη με τη συνάντηση των μπλογκοφιλενάδων μου που ενημέρωσα τον μπαμπά ένα μήνα πριν και φροντίζω να του το υπενθυμίζω κάθε 5 μέρες και φρόντισα να έχω και backup λύση σε περίπτωση που κάτι τύχει στον μπαμπά - γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει απρόσκλητος ο Mr. Μέρφυ).

6. Προγραμματίζεις να πας για καφέ με τη φίλη σου εν ευθέτω χρόνω; Ξέχασέ το! Την ημέρα και ώρα που έχεις κανονίσει ή θα έχει αρρωστήσει το μωρό σου (ή εσύ), ή θα έχει γκρίνια (ή εσύ). Οπότε δε θα μπορείς να φύγεις από το σπίτι, γιατί απλά αν τολμήσεις και το κάνεις με αυτή την κατάσταση επικρατούσα πίσω σου, θα σου βγει σίγουρα ξινό με τα τόσα τηλ του μπαμπά. Οπότε τι να ταλαιπωρείσαι; Κάθισε καλύτερα "στα αυγά σου".

7. Οπότε αφού τα νούμερα 5 και τα 6 είναι γιοκ, τότε τι μας μένει; Καλείς τη φίλη σου σπίτι για καφέ! Αλλά το μωρό είναι σε φάση σκαρφαλώνω-παντού-και-στα-πάντα, πέφτω-από-όπου-σκαρφαλώνω-και-κάνω-μιμί-και-τρέχω-στη-μαμά-για-φιλάκι, ανοίγω-ντουλάπια-και-ντουλάπες-και-παίρνω-από-μέσα-ότι-βρω και η μαμά είναι σε φάση τρέχω-όλη-την-ώρα-από-πίσω. Οπότε, τι να τον κάνεις τέτοιο καφέ; Μέχρι να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία να καθίσεις να τον πιεις, έχει κρυώσει. Άσε που έχεις ξενερώσει ήδη. Και αν η φίλη σου έχει και αυτή μωρό και το φέρει μαζί, τότε τρέχετε και οι δύο από πίσω. Οπότε καθίστε καλύτερα "στα αυγά σας".

8. Οπότε, για να κλείνουμε με το θέμα του καφέ, ο πιο ασφαλής τρόπος να τον πιεις και να τον απολαύσεις, είναι πρωί-πρωί πριν ξυπνήσει το μωρό. Αλλά αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το νούμερο 1, γιατί πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον ύπνο και τον καφέ σου.

9. Προγραμματίζεις να πας για ποτάκι/ κρασάκι με τη φίλη σου εν ευθέτω χρόνω; Αυτό και αν το ξεχνάς! Μην σου εξηγώ τώρα. Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται.

10. Προγραμματίζεις να πας για ποτάκι/ κρασάκι με τον σύζυγο; Στην άλλη ζωή, μπορεί. Ή ΑΝ έρθει καμιά γιαγιά για καμιά εβδομάδα και ΑΝ βρεις ευκαιρία κάποιο βράδυ και ΑΝ τύχει αυτό το βράδυ που θα βρεις ευκαιρία να είσαι καλά και να μην κρεβατωθείς από κάποια ίωση που θα σου έχει φέρει στο σπίτι το μωρό από τον παιδικό σταθμό. Που τέτοια τύχη δηλαδή; Οπότε, ξέχνα και το ποτάκι/ κρασάκι. Το ίδιο ισχύει και για σινεμαδάκι, θεατράκι, έξω φαγητάκι κλπ

Πηγή εικόνας ΕΔΩ
11. Προγραμματίζεις να πας ταξιδάκι με τον σύζυγο; Και που να αφήσεις το μωρό; Και πώς θα είναι το μωρό όταν εσύ θα λείπεις; Και θα πρέπει να παίρνεις 3 φορές την ημέρα τηλ και θα το σκέφτεσαι 103; Μην σου πω 1003! Άρα που πας; Να ξεσκάσεις δεν μπορείς, άρα κάθισε (για άλλη μία φορά) "στα αυγά σου" (πω πω πω, κότες καταντήσαμε).

12. Θέλεις να ψωνίσεις καινούρια ρούχα για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου; Ξέχασέ το! Η γκαρνταρόμπα του μωρού έχει προτεραιότητα γιατί είναι θέμα μεγέθους (μεγαλώνει και δεν του κάνουν). Ενώ η δική σου γκαρνταρόμπα είναι θέμα βίτσιου (αγοράζεις για να αγοράσεις). Οπότε, δε χρειάζεται να κάνεις περιττά έξοδα τέτοιες εποχές.

13. Για τα ρούχα που λέγαμε...ο μόνος τρόπος να ψωνίσεις είναι στις εκπτώσεις. Για να αισθάνεσαι καλά που δεν κάνεις περιττά έξοδα. Και τότε βρίσκεις το σούπερ παπουτσάκι; Δεν έχει στο νούμερό σου. Βρίσκεις τη σούπερ μπότα; Δεν έχει νούμερο (πάλι!). Βρίσκεις το παλτό που έβαλες στο μάτι; Δεν το έχει στο χρώμα που θέλεις (αλλά όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον Μέρφυ. Όχι με το μωρό. Οπότε επανέρχομαι στο θέμα μας...)

14. Θέλεις να απολαύσεις το ένα και μοναδικό γεύμα-δείπνο (δύο σε ένα) της ημέρας με το έτερον ήμισυ; (για σπίτι μιλάμε έτσι; Να εξηγιόμαστε) Ξέχασε το! Το τρως μεν, ΔΕΝ το απολαμβάνεις δε. Γιατί εκείνη την ώρα ή θα έχει σκαρφαλώσει σε κάποιο τραπέζι-καρέκλα-πολυθρόνα-καναπέ ή θα έχει εξαφανιστεί από το οπτικό σου πεδίο (για να κάνει κάποια ζημιά - γιατί μόνο τότε εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο) ή θα έχει αρπάξει μία λαδομπογιά για να εκφράσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες πάνω στα έπιπλα και στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του σπιτιού ή θα το έχεις βάλει στο καρεκλάκι του για να γλιτώσεις από όλα τα προηγούμενα και θα σε έχει ξεκουφάνει τσιρίζοντας "τέλω κάτω τέλω κάτωωωωωωωω!!!!!!!! Ουα ουα ουααααααααα!!!!!!!!"

15. Θέλεις να πας έξω για καφέ/ φαγητό ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ; Βρες μου πρώτα baby friendly cafe's ή εστιατόρια που ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ και μετά συζητάμε για τα άλλα μειονεκτήματα αυτής της ιδέας-όνειρο-θερινής-νυκτός (αυτό χωράει ολόκληρη ανάρτηση - όταν έχω όρεξη, έχω πολλά να γράψω)

16. Θέλεις να κάνεις οικονομία; Μπορείς σε όλα (τα δικά σου) εκτός από του μωρού. Τα έξοδα είναι τόσα πολλά που αναγκαστικά θα κάνεις περικοπές στις δικές σου μικρές πολυτέλειες. Άσε που με το μωρό όχι μόνο δεν κάνεις οικονομία, κάνεις και σπατάλες. "Τέλω για-ου-τάκι". Το ανοίγεις, τρώει μία μπουκιά "Ντε τέλω άλλο!". Το πετάς. "Τέλω τυ-γί". Το ανοίγεις, τρώει μία μπουκιά και το πετάει στο πάτωμα. Το πετάς. Του κάνεις μεσημεριανό, δεν το τρώει, βάζει τα χέρια μέσα, κάνει ανασκαφές στα έγκατα του μπωλ και μετά αρχίζει να το πετάει προς βορρά, νότο, ανατολή και δύση. Πάλι το πετάς. Και ας του εξηγείς ότι υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε.

17. Θέλεις να πάρεις τηλ μία φίλη, γνωστή, μαμά, πεθερά; (ναι, την αγαπάμε την πεθερούλα μας) Ένα τηλέφωνο βρε αδερφέ. What a big deal? Κι' όμως! Γελάστηκες! Είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Να σου εξηγήσω. Τηλέφωνο θα πάρεις, θα πεις αυτό που θέλεις να πεις με συνοπτικές διαδικασίες και μετά θα το κλείσεις, γιατί το μωρό περιφέρεται γύρω σου και σου ζητάει επίμονα το τηλ "το τέλω, το τέλωωωωωωωωωω". Οπότε δε σε αφήνει να μιλήσεις. Ή αν δεν κάνει αυτό, τότε θα κάνει αυτά που είπαμε στο 14 (να μην τα ξαναγράφω).

18. Μακιγιάζ; Αν προλάβεις να απλώσεις την κρέμα ημέρας και λίγο μάσκαρα, είσαι κούκλα! Τα υπόλοιπα, πολυτέλειες. Και άσε τα καλλυντικά σου να λήγουν στα συρτάρια του μπάνιου.

19. Θέλεις να ηρεμήσεις για λίγο; Να διαβάσεις ένα βιβλίο. Να πάρεις έναν υπνάκο. Να δεις μία διαφήμιση (γιατί για να δεις ολόκληρη ταινία, ούτε λόγος). Ξέχασέ το. Οι λέξεις ηρεμία, χαλαρότητα και μωρό δεν πάνε μαζί. Εκτός αν είναι του μωρού. Γιατί της μαμάς σίγουρα δεν είναι!

20. Είσαι συνεχώς συναχωμένη, με μόνιμο πονοκέφαλο (ο παιδικός σταθμός που λέγαμε...) και αν δεν έχεις πονοκέφαλο θα σε έχει πιάσει η μέση σου, η πλάτη σου, το χέρι σου, το δάχτυλό σου...κάτι τέλως πάντων. 100% καλά δε θα είσαι ποτέ.

21. Είσαι μονίμως κουρασμένη, σαν να άδειασαν οι μπαταρίες σου αλλά αυτόν τον φορτιστή δεν τον βρίσκεις ποτέ. Ή αν τον βρεις, δε λειτουργεί καλά. Και αν τον βρεις και φορτιστείς λιγάκι, είσαι μονίμως υποφορτισμένη.

Βαρέθηκα να γράφω τα μείον. Πάμε στα συν τώρα...

Τα συν (+)

Παρόλα τα αρνητικά που προανέφερα (που είναι το ρεζουμέ των όσων σκέφτομαι και βιώνω κατά καιρούς) θα ομολογήσω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη που είμαι μαμά! Τόσο ευτυχισμένη που θα ήθελα να διπλασιάσω και να τριπλασιάσω την ευτυχία μου αυτή! - Mπράβο, τζιμάνι είσαι! Το 'πιασες το υποννοούμενο ;)

Ούσα μαμά, σου ξεδιπλώνεται ένα υπέροχος συναισθηματικός κόσμος που αγνοούσες την ύπαρξή του, νιώθεις υπέροχα, μοναδικά, έχεις ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και προορισμό στη ζωή σου, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, αποκτάς πολλά κίνητρα και έμπνευση για δημιουργία και για δραστηριοποίηση. Όλα αυτά φτάνουν και περισσεύουν για να θέλεις να γίνεις μαμά.

Ο ανύπαρκτος ποιοτικός ύπνος, η περιορισμένη (έως ανύπαρκτη) και υπό συνθήκες διασκέδαση, η καθόλου ανεμελιά, η μόνιμη κούραση και όλα τα υπόλοιπα μείον (-), δε φτουράνε μία (αν τα είχες εννοώ) μπροστά στην ευτυχία του να είσαι μαμά!

Άσε που από το πολύ το τρέξιμο αδυνατίζεις κιόλας και φτιάχνεις σιλουέττα. Άσε που όταν γεράσεις (ελπίζεις ότι) δε θα τη βγάλεις σε κάποιο γηροκομείο (ΕΛΠΙΖΕΙΣ) και ότι θα έχεις κάποιον να σου δώσει ένα ποτήρι νερό και να σου πει "ορίστε μαμά".

Και last but not least, ούσα μαμά είσαι τόσο ευτυχισμένη που θέλεις κάπου να καταγράψεις όλο αυτό που ζεις, σκέφτεσαι, αισθάνεσαι...και θέλεις να το μοιραστείς κιόλας, οπότε κάπως έτσι γίνεσαι blogger. Αυτό που το πας;

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου ΕΔΩ

44 σχόλια :

  1. Προσυπογράφω λέξη προς λέξη !!!

    Το να γίνεις μαμά (ή γονιός γενικά, μην μας πούνε και σεξίστριες ;-)) είναι τόοοοοοοοοσο απερίγραπτα μοναδική εμπειρία παρόλα τα αρνητικά που εύστοχα ανέφερες και νομίζω πως είναι η μόνη περίπτωση στην οποία η ρήση "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" δεν ισχύει.

    Κάντε παιδιά, λοιπόν, όχι πόλεμο !!! :-)

    Υ.Γ.: Είδες, Ασπασάκι ; Είπα θα σχολιάσω σύντομα και το έκανα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμένα ήθελες δεν ήθελες με άγχωσες...

    Σου ευχομαι να τετραπλασιάσεις τη χαρά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα τα λες ως προς τα αρνητικα αλλα τα θετικα ειναι περισσοτερα ρε πουλακι μου
    να οχι για να μην λες, κοιτα:
    1. διατηρεις σιλουετα με τοσο τρεξιμο
    2. δεν περιμενεις σε καμια ουρα γιατι σε βλεπουν με το μωρο και προηγεισαι
    3. δεν προλαβαινεις ποτε να φας ολοκληρωμενη μεριδα οποτε και παλι...1.διατηρεις σιλουετα
    4. δεν τσακωνεσαι με τον συζυγο γιατι απλα...δεν προλαβαινεις!ασε που και να τυχει να προλαβεις ειναι το παιδι μπροστα οποτε το αναβαλεις για οταν δεν θα ειναι το παιδι μπροστα, δηλαδη για τα επομενα 16-18 χρονια
    5. δεν κανεις κακο στην επιδερμιδα σου με ολα αυτα τα χημικα που εχουν τα καλλυντικα πανω, συν την οικονομια που κανεις σε ρουχα, καλλυντικα και αλλα γυναικεια ειδη που απλα δεν προλαβαινεις να αγορασεις (Εδω και 4 μηνες ΠΡΟΣΠΑΘΩ να αγορασω μια τσαντα και ακομα την αγοραζω....)
    6. γινεσαι ευρηματικη, ευρηματικοτατη θα ελεγα γιατι πως αλλιως θα απασχολησεις ενα νηπιο το οποιο ετσι και αλλιως απο την φυση του δεν μπορει να μεινει προσηλωμενο πανω απο δεκαλεπτο (και πολυ λεω) σε ενα και μονο παιχνιδι? εχτες πχ.μεσα σε διαστημα δυο ωρων ειπαμε παραμυθια, τραγουδησαμε και χορεψαμε ταυτοχρονως, παιξαμε με τις δακτυλομπογιες, και μετα σκαρφιστηκα ολοκληρη ιστορια οτι αρρωστησαν οοοολα τα νινακια και επρεπε να τους φτιαχνουμε σουπα στην πλαστικη κουζινα μας με τα πλαστικα κουζινικα και να τους αλλαζουμε κρυες κομπρεσες στο μετωπο και να παρουμε και την δασκαλα τηλ οτι δεν θα πανε σχολειο την επομενη, αν δεν ειχα παιδι σιγα μην εκανα τοσες δραστηριοτητες και σιγα μη σκαρφιζομουν τετοια σεναρια....
    7. αποκτας τελειες οικογενειακες φωτογραφιες...οκ εσυ μπορει να εισαι με τους μαυρους κυκλους μεχρι το πατωμα, το μαλλι σου να ναι αφυδατωμενο και να εχεις κανει ψαλιδα και να το εχεις πιασμενο με ενα κλαμερ (''κλαμερ στο δρομο σε δημοσια θεα??? E jamais!''θα σκέφτεσαι, χμ ναι ετσι σκεφτομουν και εγω αλλα αυτα κουκλιτσα μου....last year!!!)
    8. (και τωρα κατι να γελασουμε:) ανακαλυπτεις στασεις και τοπους για σεξ μεσα στο σπιτι σου που ποτε δεν φανταζοσουν, για να μην μιλησω για το χρονο d-t!!! εμ το co-sleeping έχει και τα αρνητικα του! (τωρα για το ποσο συχνα το ανακαλυπτεις...το σεξ εννοω γιατι μετα απο τοσο καιρο, ανακαλυψη ειναι καθε φορα....το αφηνω ασχολιαστο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κορίτσια είστε θεές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      όχι βρήτε μου εσείς μια μαμά που δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί σας....!!!!!
      ...έτσι με χιούμορ πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε γιατί αλλιώς δεν θα τη" βγάλουμε καθαρή"!!
      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    2. Εντάξει κυρία μου, τι να πω για τις παρατηρήσεις σου! Αυτό το #8 με έκανε και γέλασα τόσο πολύ! Η απόλυτη ειλικρίνεια μιλάμε! :P Μαχούλα σ'αγαπώ! <3

      Διαγραφή
    3. Σεεεκσσσ, σεεεκσσσ,... Καάτι μου θυμίζει αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μπορώ να πάρω τη βοήθεια του κοινού;

      Διαγραφή
    4. Τέλεια!!! Κορίτσια με καλύψατε στο έπακρον... και έσκασα και στα γέλια!!! Callie by anthomeli

      Διαγραφή
  4. Ασπασάκι, η απόλυτη ταύτιση! Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι και νομίζω ότι μιλάς εκ μέρους των περισσότερων σύγχρονων μαμάδων! Όλα όσα έγραψες είναι η καθημερινότητά μας!
    Αυτά βέβαια μπορούν να τα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν παιδιά, διότι οι υπόλοιποι απλά σε κοιτάζουν με απορία και δεν καταλαβαίνουν πώς γίνεται να μην προλαβαίνεις να πάρεις ένα τηλέφωνο ή πώς γίνεται να είσαι κουρασμένη αφού είσαι στο σπίτι όλη τη μέρα!

    Η κούραση και το τρέξιμο είναι σκέτη τρέλα και όμως η ευτυχία που βιώνουμε είναι απερίγραπτα μεγάλη! Ένα χαμόγελο από το παιδάκι μας και νιώθουμε ολοκληρωμένοι, ξεχνάμε οοοοόλα όσα έχει σκαρφιστεί και έχει κάνει (καταστρέψει) και απλά θέλουμε να του προσφέρουμε τον κόσμο όλο!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα και θέλω να προσθέσω κι εγώ από την πλευρά μου:

    Στα μείον -- Ύπνος! Ναι ναι το ξέρω ότι έγραψες για τον ύπνο 3 φορές, αλλά θέλω να δώσω ακόμα περισσότερη έμφαση. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ!!!!!!!! Αυτό θέλω μόνο ΤΕΛΛΟΣ!

    Και κάτι ενδιάμεσο, δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό ή θετικό, μάλλον διαπίστωση θα το χαρακτήριζα:

    Γίνεσαι πιο ευαίσθητη και ευσυγκίνητη όταν ακούς ότι συνέβη κάτι αρνητικό σε κάποιο παιδάκι. Όχι ότι πριν δε σε άγγιζαν τέτοιες ειδήσεις, αλλά τώρα νομίζω είναι εντελώς διαφορετικό. Όταν αντικρίσεις τα αθώα μάτια του δικού σου παιδιού συνειδητοποιείς πόσο πραγματικά θα ήθελες να είναι ευτυχισμένα τα παιδάκια όλου του κόσμου... έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ απολαυστική η σημερινή''κατάθεση ψυχής''χαχα:)
    Συμφωνώ τόοοοσο πολύ!
    Θυμάμαι τις εποχές που είχα τις κόρες μου μικρές και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα..απο την χαρά μου που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..μεγάλωσαν και έχουμε αφήσει όλες εκείνες τις ηρωικές εποχές στο παρελθόν!!χαχαχα
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασπασία, καταρχήν να σου πω ότι όσα αρνητικά και να μου αραδιάσεις εγώ "ΤΕΛΩ- ΤΕΛΩ -ΤΕΛΩ ΜΩΡΟ!" που λέει και η Δάειρα... Χαχαχα! Καλά κάνεις όμως και με προειδοποιείς για να ξέρω τι να περιμένω... και σαν παιδί του ύπνου που είμαι την τελευταία πενταετία, μάλλον θα υποφέρω στο μέλλον...
    Η ανάρτησή σου μάλλον θα έπρεπε να είχε τίτλο "Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες..."
    Και απ' ότι βλέπω κι απ' τα σχόλια των υπόλοιπων του μαμαδο- club, μάλλον όλες θα συμφωνήσουν μαζί σου!
    Τα θετικά όμως είναι σίγουρα περισσότερα, εξάλλου κι εσύ το νιώθεις και φαίνεται μέσα από την αγάπη που εκφράζεις για τη μικρή σου σ' αυτό το Blog! :)

    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως παρακολουθείς την ζωή μου με την 14 μηνών κόρη μου ?????????(χα χα χα) Μια από τα ίδια και εγώ!!!!!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχα ναι κάπως έτσι. Και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν γιαγιάδες + παππούδες βρίσκονται μακριά και όταν όλες οι φίλες σου δεν έχουν παιδιά!! Ζω και τα δύο... κλαψ
    Μήπως είσαι έγκυος; Ή, ακόμη καλύτερα, μήπως είσαι έγκυος σε δίδυμα; Σκέφτομαι μήπως τριπλασιάσεις άμεσα την χαρά σου χοχοχο ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ βαχ...ξεφυσώ και ξεφυσώ!!!
    Ταυτίζομαι με τα γραπτά σου φίλη Ασπασία φυσικά, μιας και τα δικά μου "-" είναι Χ2 όλα τα παραπάνω (και όσων φυσικά έχουν +1 τέκνα). Όταν έκανα την κόρη μου και γεύτηκα τα "μείον", σκεφτόμουν ότι "δεν γίνεται, ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτά βιώνουν όλες οι μανούλες?". Όταν καπάκι σχεδόν ήρθε και ο υιός....εκεί...πάει ξέφυγα σε άλλο σώμα!
    Έκανα μπάνιο με το ρελαξ με το μωρό μαζί γιατί η μεγάλη (1,5 ετών τότε) του εκσφενδόνιζε μπιμπερό γυάλινα και βαριά αντικείμενα ή τον πέταγε από κάτω (από το ρελάξ εννοώ ντε)! Που να τους αφήσεις μόνους...ούτε για 1''!
    Τα φρύδια??? Πότε να τα βγάλεις τα καημένα? Σε ποιό ελεύθερο χρόνο...α ναι, την ώρα που κάνεις την μεγάλη σου ανάγκη! Και εκείνη την ώρα που υποτίθεται ακόμα και οι βασιλιάδες είναι μόνοι....ε αυτό ισχύει μόνο για τους βασιλιάδες! Μια μαμά δεν μπορεί να πάει μόνη στην τουαλέτα. Έχει και ακολουθία:)
    Μάχη μας τρελιάρα...πως να μην συμφωνήσουμε με το #8!!!!!
    Πολύ γελάσαμε Ασπασάκι σήμερις! Να είσαι καλά "μικρούλα" μου!!!
    (5 μερούλες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα καλέ...όταν θέλεις babysitter, εδώ είμαι εγώ! Φέρε εδώ την Δάειρα, να κάνουμε κονέ με υιό μπας και γίνουμε και συμπεθέρες:)

      Διαγραφή
  11. Χαχα!Μου αρέσει που τα - είναι 21 παράγραφοι και τα + λίγες γραμμές!Παρόλαυτά ,συμφωνώ καθότι έχω 3 και πάω για το 4ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γελούσα διαβάζοντας όλο αυτό το Post. Έβλεπα τη ζωή μου να ξετυλίγεται στιγμή προς στιγμή. Είμαι στο νο2 παιδί ωστόσο και σου υπογράφω ότι με τα 2 και με διαφορά ηλικίας, μπορείς να πιεις ένα καφέ!!!! Μέσα ή έξω. Just do it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω να γελάσω ή να κλάψω...Μάλλον θα γελάσω γιατί εγώ κέρδισα τουλάχιστον πίσω τον ύπνο και το μπάνιο,κάτι είναι κι αυτό! Και μετα΄θα κλάψω για όλα αυτά που με περιμένουν ακόμη και δεν τα ξέρω....ouuuu spooky!Καλό κουράγιο και είμαι μαζί σου στο κλείσιμο! Ευτυχώς πρόλαβα να κάνω πολλά από τα "πριν" για να μπορώ να είμαι χορτασμένη και χαρούμενη στο "τώρα" μαζί τους...Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλα δεν παιζεσαι! Ολα τα λεφτα! Λυθηκα στο γελιο... Να ζησουν οι συγχρονες μαμαδες!!! Respect, respect, respect, υποκλεινομαι. Απορια... Οι γιαγιαδες μας που ειχαν 6,7,8,9,10,11 με εκεινα τα μεσα τι τραβαγανε? Σας το εγραψα αυτο μηπως και σας παρηγορησω;-) Καλη δυναμη στις μαμαδες και μη μασατε οι wanna be. Αν κρινω απο τη Δαειρουλα μου θελω 10. Ειναι ολα τα λεφτα! Δαειρουλα σε ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!! Θεια&νονα Νανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλλον είμαστε μαζοχιστές. Υποφέρουμε αλλά μας αρέσει!

    Νομίζω ότι ο καθένας έχει να συμπληρώσει στη λίστα των "πλην" που έχει ως κοινό παρονομαστή την απώλεια της προσωπικής ζωής και των προ παιδιού αγαπημένων συνηθειών. Τα συν θα φαίνονται πάντα λιγότερα γιατί έτσι έιναι τα σημαντικά και γιατί πολύ πιο δύσκολα περιγράφονται.

    Καλή συνέχεια... γενικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και 'γώ γέλασα παρα πολυ και φυσικα ισχυουν και για μενα ουσα μαμα 2 αγοριων με 2,5 χρονια διαφορα. Αλλα η χαρα να τα βλεπεις να γελανε με την ψυχη τους να τρεχουν να ζουζουνιαζουν και να γεμιζουν το σπιτι ειναι απιστευτα μεγαλη και καλυπτει ολα τα -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ Ασπασία μου ταυτίζομαι σε πολλά...Στον ύπνο ευτυχώς όχι γιατί κοιμόμαστε..Βέβαια συνήθως εγώ κοιμάμαι μαζί με το Νικόλα..αλλά όπως και να 'χει..κοιμόμαστε..οπότε μετράει χαχα!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ασπασούλα, έγραψες και πάλι! χαχα:)

    Με έκανες και γέλασα με τα αρνητικά, κοριτσάκι! χαχα :)
    Ειδικά, στο σημείο που αναφέρεσαι για το co-sleeping! Κοιμάμαι μαζί με τρία αγόρια μου (ο μπαμπάς μας στον καναπέ!(εδώ κολλάει το #8 της Μάχης! χαχα)), οπότε μπορείς να φανταστείς πόσο συχνά ξυπνάω!

    Όσα - και αν υπάρχουν όμως, φαντάζουν τόσο λίγα μπροστά στα + του να είσαι μανούλα!!! Νιώθω ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ασπασια μου δεν νομιζω να βρεθει μανουλα που να μην συμφωνησει! Υπνοσ παρελθόν.Ποτακι. Τι ειναι αυτο? Γιατι και στο σπιτι αν πιεισ πωσ θα ξυπνησεισ μετα. Τα βιβλια δεν καταργηθηκαν? Το τελευταιο που διαβασα ηταν το καλοκαιρι.12-4 μετα τα μεσανυχτα! Περιττο να πω οτι ξυπνησα 7 το πρωι μαζι μζ τα παιδια. Το βαψιμο των 2 λεπτων το ξερετε? Τα υπολοιπα την κυριακη γιατι το κινητο δεν βολευει στο γραψιμο. Θελω τον υπολογήστη μόυ πισώ. Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμείς ευτυχώς τον ύπνο τον φτιάξαμε, μέχρι το επόμενο θαυματάκι βέβαια που θα μας τον ξαναχαλάσει..χεχε!
    Εμένα αυτό που με στεναχωρεί λίγο είναι ο απλός ξέγνοιαστος καφές και ο προσωπικός χρόνος. Είναι μέρες που μου λείπει πολύ και άλλες φορές που δεν το σκέφτομαι καν..
    Εννοείται ότι τα θετικά υπερτερούν, κυρίως το να θέλουμε να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι για τα παιδιά μας!
    Και μην μου πεις ότι περιμένεις δίδυμα..ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απολαυστική η ανάρτηση! Ας κοιμηθώ τώρα που προλαβαίνω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σαν να διαβάζω τις σκέψεις μου είναι!!!! Εχεις απόλυτο δίκιο άλλα η ευτυχία μας είναι μεγάλη με τα παιδιά μας!!!! Δεν ξέρω πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. wraia ola auta alla re kopelia enw den exeis xrono na kaneis apolutws tipota opws les pws vriskeis xrono na gefeis tosa pragmata edw??????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ερώτηση :)
      Η συγκεκριμένη ανάρτηση μου πήρε περίπου 2 ώρες και γράφτηκε μέσα σε 5 μέρες. Συνήθως ασχολούμαι μεταμεσονύχτια, και αφού έχει κοιμηθεί το μωρό. Τότε έχω λίγο χρόνο να σκεφτώ :)

      Όσο για τα σχόλια που απαντώ, όταν απαντώ, το κάνω σε 5λεπτα breaks εντός της ημέρας (όπως π.χ. τώρα).

      Αφού επιλέγω να είμαι blogger, εντάσσω και το blogging στις υπόλοιπες "υποχρεώσεις" μου και προσπαθώ να το χωρέσω και αυτό μέσα στην καθημερινότητά μου, αλλά όχι εις βάρος του παιδιού μου. Ενδεχομένως το κάνω εις βάρος του ύπνου μου ή του χαλαρωτικού μπάνιου που λέγαμε, αλλά όχι εις βάρους του παιδιού.

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να απαντήσω σε όσους έχουν την ίδια απορία με εσένα :) Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα!!Πολύ ωραία ανάρτηση!Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που πέρασες,χάρηκα πολύ!Είχα σκοπό μόλις βρω λίγο χρόνο να σας επισκεφθώ για να σας αναγνωρίσω από κοντά γιατί δεν έχω προλάβει να μιλήσω με όλες!!
    Κλή συνέχεια με δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τι να πρωτοσχολιάσω, άραγε,αγαπημένη ξαδερφούλα?
    κάπως έτσι είναι αλλά με λίγη καλή θέληση, έχοντας μωρό διοχετεύεις τον
    πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο σε ουσιαστικές δραστηριότητές και ανθρώπους.
    π.χ. γίνεσαι πιο αποφασιστική και άμεση όσον αφορά αγορές.
    (παλία για να αγοράσεις κάτι γύριζες όλη την αθήνα και μην σου πώ και τα περίχωρα,
    τώρα επικεντρώνεσαι και στο πιτς φυτίλι επιλέγεις).
    όπως επίσης μειώνεις και τις επαφές,(παλιά συναντούσες κόσμο αδιακρίτως (κουμπάρους κουμπάρες κ.λ.π.)τώρα επιδιώκεις να συνατηθείς μόνο με όσους πραγματικά χαλαρώνεις).
    αυτά.... για να μην κολλήσω το μικρόβιο της πολυλογίας σου, σε χαιρετώ.
    τα υπόλοιπα απο κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ :) ΧΑΧΑΧΑ! ΦΙΛΑΚΙΑ. ΣΙ ΓΙΟΥ ΤΟΥΝΑΙΤ :)

      Διαγραφή
  26. Ασπασία μου, με έκανες άλλη μια φοπά να γελάσω με όσα γράφεις,γιατί τα δίνεις τόσο παραστατικά που μπροστά μου νοερά σχηματιζόταν η όλη δράση της Δάειρας σε κάθε περίπτωση και το γέλιο μου εντείνονταν.Θα μου πεις γελάς με τον πόνο μου!μακάρι αυτός μόνο να ήταν ο πόνος σου!
    Όλα τα μείον που παραθέτεις, όπως και εσύ ομολογείς,επισκιάζονται από τα συν και είναι σταγόνα στον ωκεανό των ευχάριστων συναισθημάτων που σου δημιουργεί το μικρό σου αγγελούδι ή μελισσούλα,όπως θέλεις αποκάλεσέ την,που την προίκισε η φύση με τόσες χάρες και ομορφιές!
    Μπροστά μου φαντάζει η μικρή αεικίνητη σιλουέυα της με την ευρηματικότητά της, τη ζωντάνια και τη γλυκύτητα που σε κάνει να απολαμβάνεις την κάθε της ενέργεια και να αψηφάς την κούραση.Θέλει να κάνει πολλά και να ανακαλύψει τον κόσμο γύρο της.Θα τελειώσει κάποτε κι αυτό και τότε θα μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτά που τώρα θεωρείς ότι στερείσαι.Ο θεός ευτυχώς μας έχει προικίσει με υπομονή και έτσι οφείλουμε να υπομένουμε κάτι που φαίνεται επαχθές αλλά στην ουσία δεν είναι,γιατί, αν βάζαμε σε μια πλάστγγα τα υπέρ και τα κατά τού να είσαι μητέρα, η πλάστιγγα θα έγερνε προφανώς αναφανδόν προς τα υπέρ. Γι αυτό, αγαπητή μου Ασπασούλα,μην αγχώνεσαι, δε χάνεις κάτι σπουδαίο, αν εξαιρέσουμε τον ύπνο που είναι ζωτικής σημασίας για την ανανέωση του οργανισμού και γι αυτό να προσπαθείς να τον αναπληρώνεις.
    πολλά πολλά φιλάκια
    γιαγιά Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου μαμά! Μα η όλη κατάσταση (με τα αρνητικά) είναι για γέλια! Μια χαρά περνάω, μην ανησυχείς. Απλά λιγουλάκι υπνάκο να μπορούσα να είχα παραπάνω και θα περνούσα σούπερ! Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΣΚ και γεμίζω μπαταρίες ύπνου :)

      Φιλάκια!
      Σε αγαπάμε πολύ και η Δάειρα και εγώ :)

      Διαγραφή
    2. Ασπασία μου χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και τώρα καταλαβαίνω το γιατί..έχεις μια αξιολάτρευτη μαμά, έχω συγκινηθεί με τα λόγια της.

      Διαγραφή
    3. :) Ναι, ισχύει!
      Και εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα Γεωργία μου :)

      Διαγραφή
  27. Αν προσπαθησεις να βαλεις το παιδι σου σε ενα προγραμμα και δεν κανεις υπερβολες ακομα και με το παραμικρο ρεψιμο τοτε μπορεις να εχεις ζωη...!Δεν μπορεις να εχει το παιδι σου οτι τρελο θελει και εσυ να του κανεις ολα τα χατιρια και να περιμενεις να επιβιωσεις απλα και για την αλλη μερα...Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολα τα αρνητικα που ανεφερες ειχαν σχεση με υπερβολικο νταντεμα του μωρου...Δηλαδη τι θα παθει αν δεν κοιμηθει στο κρεβατι σου το βραδυ;Τι θα παθει αν του πεις οχι στο γιαουρτακι που ξερεις οτι δεν θα φαει;Αν δεν εισαι εσυ καλα,δεν ειναι και το μωρο καλα γιατι απλα οπως ειπες σερνεσαι.Απλα πρεπει να υπαρχουν ορια και ηρεμια και σιγα σιγα ολα μπορουν να γινουν,δεν υπαρχει λογος να φοβαται καποιος να γινει γονιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου :)
      Απλά να διευκρινίσω ότι με το συγκεκριμένο άρθρο μου σε καμία περίπτωση δε θέλω να φοβήσω κάποιον που θέλει να γίνει γονιός (και εύχομαι αυτό να μην έχει συμβεί - άλλωστε κάνω μία ξεκάθαρη εισαγωγή στο θέμα).

      Απλά θέλω με χιουμοριστικό τρόπο να μεταφέρω την κατάσταση που λίγο-πολύ όλοι οι νέοι γονείς βιώνουμε, άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλος σε λιγότερο, άλλος για μεγαλύτερη διάρκεια και άλλος για μικρότερη. Δε νομίζω να υπάρχει νέα μαμά που να μην ταυτίστηκε μαζί μου (αν όχι σε όλα) σε κάποια από τα παραπάνω, αν όχι για 1,5 χρόνο που το ζω εγώ ίσως για λιγότερο.

      Σε κάθε περίπτωση όμως, τα θετικά επισκιάζουν τα αρνητικά, και για αυτό τα άφησα για το τέλος ώστε ο αναγνώστης να μείνει με τη γλυκιά γεύση της μητρότητας. Προσωπικά είμαι πολύ ευτυχής που είμαι μαμά! Απλά θα ήθελα να μπορούσα να κοιμηθώ λίιιιιιιιιιιγο παραπάνω :)

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  28. Eχω να ομολογήσω κάτι... στο μόνο που δεν συμφωνώ... είναι το βάψιμο,χιχι! Μιλάμε για αυτό θα βρω χρόνο οπωσδήποτε! Εντάξει παλιά βαφόμουν να πάω και στο σούπερ μάρκετ, τώρα αρκούμαι στα βασικά αλλά το κάνω!χιχι! Ο καθένας με την τρέλα του!! Callie by Anthomeli. PS. Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που πέφτει κάποιος μαρκαδόρος στα χέρια της Μελίτας βρίσκουμε τα βλέφαρά της βαμμένα,χιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χαχαχα! Τι ανάρτηση ήταν αυτή;;; Νομίζω τα Συν με κερδίσανε περισσότερο!!! Έστω κι αν φοβήθηκα προς στιγμήν από τα Πλυν!! χαχαχα!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάθε ηλικία έχει τα + και τα πλην! Όλοι μας παραπονιόμαστε αλλά κατα τ άλλα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Α, για αυτό το ποστ λέγατε τελικά..τυχαία το βρήκα.. και ενώ αρχικά με άγχωσες...στο τέλος με χαλάρωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Keep blogging aspa...τι ωραία που τα λες!!! Ναι είναι υπέροχο να σαι μαμά...ευτυχώς υπάρχει η πεθερά και όταν πάμε στο χωριό αναλαμβάνει αυτή και η μανούλα χορταίνει υπνοοοοοοοοο!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts