28.12.12

Happy moments: Τα δικά μας Χριστούγεννα!



Φέτος τις γιορτές αποφασίσαμε να τις περάσουμε στο σπίτι για να ξεκουραστούμε. Άλλωστε, ένα ταξίδι συνεπάγεται πολλή κούραση κυρίως λόγω μετακινήσεων αλλά και λόγω μαζέματος, φορτώματος, ξεφορτώματος, ανοίγματος...και ξανά μαζέματος, φορτώματος, ξεφορτώματος,
ανοίγματος πολλών συμπράγκαλων. Μόνο η προίκα της Δάειρας φτάνει και περισσεύει για να βγάλει τη μαμά νοκ άουτ.

Εκτός αυτών, που να πρωτοπάς και ποιον να πρωτοευχαριστήσεις!!!;;; Η Δάειρα ως πρώτο εγγόνι και των δύο οικογενειών είναι η αδυναμία των παππούδων/ γιαγιάδων/ θείων και όλοι θέλουν να είναι μαζί της τέτοιες μέρες. Οπότε, αντί να πάρουμε τους δρόμους για τα πατρικά μας, φέτος καθίσαμε εντός έδρας, στολίσαμε το σπιτάκι μας με πολλή αγάπη και υπομονή (επί 3+ ολόκληρες εβδομάδες) (βλ. ΕΔΩ) και προσκαλέσαμε στο σπίτι όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να περάσουμε μαζί και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Και μαζί με παππούδες, γιαγιάδες και θείους που θα είναι μόνιμα στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια των γιορτών, στο σπίτι μας θα έρθουν κάποιες μέρες να μας επισκεφτούν και αρκετοί αγαπημένοι φίλοι! Φίλοι με τους οποίους περνάμε πολύ καλά όταν είμαστε μαζί!

Οι πρώτες αφίξεις ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με τους παππού Κίκο και γιαγιά Τούα. Και τα περάσαμε πολύ πολύ όμορφα!!!

Η ιστορία έχει ως εξής...

Παρόλο που (εδώ και δύο εβδομάδες) κάθε βράδυ η μαμά διαβάζει στην Δάειρα, πριν κοιμηθεί, την ιστορία των Χριστουγέννων, και παρόλο που έχουμε πλέον εμπεδώσει ότι τα Χριστούγεννα γεννήθηκε ο Τιτούλης (= Χριστούλης), για κάποιον περίεργο λόγο δε βγάζουμε από το μυαλό μας τον Άι Τσιτσίλη (= Άγιο Βασίλη). Ίσως γιατί τον έχουμε συνδυάσει με το δωράκι που περιμένουμε και που μόλις προ-παραμονιάτικα παραγγείλαμε να είναι ένα γου-ου-νάκι (για το οποίο γουρουνάκι η μαμά έσπαγε το κεφάλι της την τελευταία στιγμή να βρει τι είδους γουρουνάκι θα ήταν αυτό).

Οπότε, το βράδυ της παραμονής και πριν πέσουμε για ύπνο, η Δάειρα κάθισε μαζί με τη μαμά και έγραψαν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
 

Εάν ενδιαφέρεσαι να δεις τι έγραψε η Δάειρα στον Άγιο Βασίλη, διάβασε εδώ τη μετάφραση της μουτζούρας. Αλλιώς, πήγαινε παρακάτω.

Μουτζούρα = Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη. Φέτος ήμουνα πολύ καλό παιδάκι. Έπινα όλο μου το γάλα, έτρωγα όλη μου την φρουτόκρεμα και όλο μου το φαγητό, έπινα την πορτοκαλάδα μου και έμαθα να κάνω τα κακά μου σε γιογιό. Αγαπώ τη μαμά μου και τον μπαμπά μου, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους θείους, τις θείες και τα ξαδερφάκια μου. Για αυτό φέτος θα ήθελα να μου φέρεις ένα γου-ου-νάκι και ό,τι άλλο θέλεις εσύ! Ευχαριστώ πολύ! Δάειρα (<-- το όνομα το έγραψε το χέρι της Δάειρας που κατεύθυνε στο χαρτί η μαμά).

Στη συνέχεια, μαμά και Δάειρα, βεβαιώθηκαν ότι η μικρή χριστουγεννιάτικη κάλτσα ήταν στη θέση της στο τζάκι και μετά πήραν μαζί μία χριστουγεννιάτικη κούπα από το ντουλάπι της κουζίνας, τη γέμισαν με γάλα και την έβαλαν στο τζάκι μαζί με ένα μελομακάρονο που είχε φτιάξει η γιαγιά, αφού η μαμά δεν πρόλαβε να φτιάξει μπισκότο (η μαμά παρέλειψε να φωτογραφίσει το γάλα και το μελομακάρονο).

Η μαμά (Μ) εξήγησε στην Δάειρα (Δ):

M: αφήνουμε εδώ στο τζάκι το γάλα και το μπισκότο για να τα φάει ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα έρθει από την καμινάδα για να γεμίσει τη μπότα σου με καραμέλες και σοκολάτες και να σου φέρει το δωράκι που του ζήτησες
Δ: γου-ου-νάκι
M: ναι αγάπη μου, γουρουνάκι θα σου φέρει! Πάμε για ύπνο τώρα

Και πήγε η μαμά με τη Δάειρα για ύπνο. Και μόλις κοιμήθηκε η Δάειρα, η μαμά πήρε από το τζάκι το μελομακάρονο και το γάλα για να μη γεμίσουμε μυρμήγκια.

Το επόμενο πρωί, ανήμερα Χριστουγέννων, η μαμά σηκώθηκε νωρίς-νωρίς για τα διαδικαστικά. Γέμισε την κάλτσα της Δάειρας με καραμέλες και σοκολάτες και ακούμπησε στο τζάκι ένα μικρό άδειο φλυτζανάκι και ένα μικρό άδειο πιατάκι.


Και κάποια στιγμή αφού είχε πάει ήδη 11+ η ώρα, πήγε να ξυπνήσει την ξενυχτισμένη Δάειρα, που το προηγούμενο βράδυ δεν την κολλούσε ύπνος από την αγωνία της για τον ερχομό του Άι Τσιτσίλη, αφού κατάφερε να κοιμηθεί περασμένα μεσάνυχτα.

Σκύβει η μαμά (M) και φιλάει την Δάειρα (Δ) στο μάγουλο.

Μ: Δάειρα; Ξύπνα αγάπη μου.
Δ: μμμμμ (="παράτα με")

(και γυρίζει πλευρό)

Μ: Δαειρούλα; Ξύπνα. Χριστούγεννα σήμερα!
Δ: ΜΜΜΜΜ (=πιο έντονο "παράτα με")

(εξακολουθεί να με αγνοεί)

Μ: Δαειρούλα; Ξύπνα αγάπη μου. Ήρθε ο Άγιος Βασίλης!

H Δάειρα πετάγεται πάνω σαν ελατήριο, και με ένα φαρδύ φαρδύ χαμόγελο, λέει:

Δ: γου-ου-νάκι!!!!!
M: ναι αγάπη μου, σου έφερε δώρο ένα γουρουνάκι. Το άφησε στο τζάκι!

Και μετά την πήρε η μαμά να της βγάλει τις πυτζάμες για να της φορέσει τη φόρμα της και μία μπλούζα. Και η Δάειρα, αρχίζει:

Δ: γκάλα (=γάλα)
Μ: αγάπη μου, ήπιες γάλα (της είχα δώσει γάλα πρωι-πρωί, στις 9:00, πριν την ξυπνήσω για τα καλά)
Δ: γκάλα (=γάλα)
Μ: θέλεις και άλλο γάλα; Αφού ήπιες!
Δ: γκάλα (=γάλα), πι-κό-το (=μπισκότο)

Τότε κατάλαβα ότι το παιδί μου με ρωτούσε αν ο Άγιος Βασίλης ήπιε το γάλα και έφαγε το μπισκότο!!!

Μόλις την αλλάζω, την αφήνω κάτω, και τρέχει στο σαλόνι. Και αντί να πάει στους παπούδες που την περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες να της ευχηθούν, τρέχει στο τζάκι.


Ζητάει την γεμάτη κάλτσα της, δείχνει το άδειο φλυτζανάκι, λέει "όλο" (=ο Άγιος Βασίλης το ήπιε όλο), δείχνει το άδειο πιατάκι, ξαναλέει 'όλο' (=ο Άγιος Βασίλης το έφαγε όλο) και σκύβει για να δει μέσα από το τζάκι, από που ακριβώς ήρθε ο Άγιος Βασίλης (βλ. φωτογραφία πάνω δεξιά).

(Μπροστά στο τζάκι περίμενε το δώρο της Δάειρας από τον Άγιο Βασίλη αλλά και τα υπόλοιπα δώρα: για τη Δάειρα από τη μαμά, για τη Δάειρα από τον μπαμπά αλλά και τα δώρα της Δάειρας προς μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά και θείο Ά-ε-λος, ο οποίος δεν ήταν παρών. Τα δώρα τα είχε τυλίξει η μαμά με χαρτί ανακυκλωμένο στο φυσικό χρώμα, τα είχε δέσει με υπόλευκο κερωμένο κορδόνι, είχε δέσει πάνω μία κόκκινη κορδέλα και είχε ζωγραφίσει με μαρκαδόρο ένα δεντράκι στην κορυφή του οποίου έλαμπε ένα αστέρι ζωγραφισμένο με μαρκαδόρο χρυσόσκονης)

Μόλις της έδωσε ο μπαμπάς την γεμάτη (πλέον) κάλτσα της, άρχισε να την περιεργάζεται και να βγάζει/ βάζει/ βγάζει/ βάζει...και πάει λέγοντας, τις καραμέλες και τις σοκολάτες. Το παιχνίδι αυτό κράτησε κάμποση ώρα, μέχρι που θυμήθηκε το γου-ου-νάκι!


Τότε έτρεξε πάλι στο τζάκι και ζητούσε το δώρο της, το οποίο και άνοιξε με τη βοήθεια του μπαμπά για να αποκαλυφθεί μέσα από το περιτύλιγμα το ροζ γουρουνάκι. 


Όσο η Δάειρα έπαιζε με το γουρουνάκι, η γιαγιά μαγείρευε και η μαμά επιμελούνταν την γιορτινή διακόσμηση του τραπεζιού.


Προσωπικά καρτελάκια υποδείκνυαν την θέση του καθενός, αρωματικά κεράκια κανέλας είχαν τοποθετηθεί σε μικρά ποτηράκια γεμάτα χιόνι (=χοντρό αλάτι) και φρέσκα κλαδάκια από πεύκο γέμισαν άρωμα δάσους το γιορτινό τραπέζι. Τέλος, στην πλάτη κάθε καρέκλας είδε δεθεί μία λεπτή κόκκινη κορδέλα. Διακόσμηση μίνιμαλ, όπως αρέσει στην μαμά!


Μόλις τελειώσαμε το φαγητό μοιράσαμε τα υπόλοιπα δώρα. Τα φετινά Χριστουγεννιάτικα δώρα της Δάειρας από μαμά και μπαμπά ήταν πολύ λιτά, αφού τα περισσότερα χρήματα τα διαθέσαμε για να βοηθήσουμε να μείνει ζωντανός ο μύθος του Άγιου Βασίλη για ένα μωράκι 8 μηνών, στο οποίο και στείλαμε ένα πακέτο με διάφορα πραγματάκια. Η μαμά είναι σίγουρη πώς τη Δάειρα δεν την πείραξε που φέτος δεν πήρε μεγάλα και ακριβά δώρα, αφού η ίδια η Δάειρα βοήθησε ένα μωράκι να γίνει ακόμη πιο χαρούμενο!

Οπότε τα δώρα της Δάειρας για φέτος από μαμά και μπαμπά ήταν ένα βιβλίο και ένα σετ παπέλο (= καπέλο = σκουφάκι) & κακόλ (= κασκόλ) με μία κουκάγια (=κουκουβάγια), η οποία έχει καταντήσει το αγαπημένο μας πουλάκι, αφού την αναγνωρίζουμε σε όλες της τις μορφές. Ακόμη και με τεχνοτροπία κυβισμού να τη ζωγράφιζε ο Πικάσο, πάλι θα την αναγνωρίζαμε.


Και μετά, πήγαμε μία βόλτα στην πόλη για να δούμε από κοντά την "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη", η οποία δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε αφού μου φάνηκε πολύ "φτωχή". Αλλά "απ' το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα" όπως λέει και η γνωστή παροιμία. Τουλάχιστον τρέξαμε, παίξαμε, είδαμε τον Άγιο Βασίλη στο εργοστάσιο παιχνιδιών, αλλά αρνούμασταν μέχρι κλαμμάτων να βγάλουμε φωτογραφίες μαζί του καθώς ήταν μαμάλος (= μεγάλος) και κακός! (???)


Και μετά κάναμε δύο φορές βόλτα με το τρενάκι, αφού η μία δε μας ήταν αρκετή,  και εξουθενωμένοι πια γυρίσαμε σπίτι!


Τώρα περιμένουμε πώς και πώς το επόμενο κύμα αφίξεων που θα ξεκινήσει αύριο και θα ολoκληρωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Από τρία διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, στα οποία πέρασαν τα Χριστούγεννα, θα καταφθάσουν οι άλλοι παππούδες (παππούς Μίμη & γιαγιά Χιτίνα), οι θείοι Πίπη & Νένα και η νονά Νανά για να περάσουμε μαζί την Πρωτοχρονιά!

Σήμερα, θα κάνει η μαμά μία τελευταία βόλτα στα μαγαζιά για τα τελευταία δώρα, το απόγευμα θα επιμεληθεί το αμπαλάζ (της μαμάς της αρέσει πολύ να τυλίγει δωράκια) και θα προσθέσει ακόμη λίγες πινελιές διακόσμησης στο σπίτι (όλο και κάτι έχει να προσθέσει μέχρι και την τελευταία στιγμή).

Κάπως έτσι τα περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα που ήταν γεμάτα όμορφες στιγμές, κάποιες από τις οποίες έγιναν φωτογραφίες και οι υπόλοιπες όμορφες αναμνήσεις!

Επειδή δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να τα ξαναπούμε φέτος, μαμά και Δάειρα ευχόμαστε:

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!!!

Όπως και να έχει, θα τα ξαναπούμε του χρόνου, δηλαδή σε 4-5 μέρες!


Ασπασία




19 σχόλια :

  1. Πολύ ωραία περάσατε και του χρόνου!! Μπράβο σου που ασχολήθηκες τόσο με τη διακόσμηση του τραπεζιού , παρόλο που είσασταν οικογενειακά! Σαν από περιοδικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασπάσία μου χρόνια πολλά!! Αφιέρωσες πάλι!! Τι να πρωτοθαυμάσω...!! τα δώρα ;; τέλειο το αμπαλάζ!! (pin) Το διάλογο με τη Δάειρα..χαχα ακόμα γελάω!! το τραπέζι;; τι υπέροχος στολισμός!! Πάντα να περνάτε έτσι όμορφα με αγαπημένους σας ανθρώπους!!!! καλή πρωτοχρονιά και καλή χρονιά!! πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή μόλις ε΄δα και την απορία σου..συμπληρώνω...για τα μπισκοτάκια..Ίσως να πρόσθετες λίγο αλεύρι ή να την έβαζες και λίγο στην κατάψυξη για να πάγωνε περισσότερο;; Κι σε μένα τα πρώτα αστέρια (όταν είναι κρύα) βγαίνουν ωραία..αλλά όταν ζεσταθεί λίγο..μοιάζουν όντως με αστερίες χαχα...

      Διαγραφή
  3. παντα τετοια και ακομα περισσοτερα!(το στρωσιμο του τραπεζιου και γενικοτερα ο στολισμος ηταν σαν να ειχε ξεπηδησει απο περιοδικο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DEN EXW LOGIA NA EFXARISTISW GIA OTI KANATE GIA AFTO TO MWRO.......anna_mach1979@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσες ομορφιές! Τα δώρα -τέλειο αμπαλάζ-, το τραπέζι φανταστικό και η μικρή μια γλύκα με σούπερ ατάκες! Αυτό το γου-ου-νάκι μου έμεινε!
    Και τόσο κόσμο στο σπίτι..και περιμένεις κι άλλους..χαρά στο κουράγιο σου Ασπασία..και δουλεύεις κιόλας! Σούπερ μαμά είσαι!
    Κι εγώ μόλις τώρα έγραφα για το Γκάζι..χεχε!
    Κι έκανες και τρενάκι τρελιάρα! Εγώ φοβήθηκα μήπως δεν αρέσει στη μικρή και πρέπει να σταματήσουμε όλο το συρμό για να κατέβει!
    Καλή χρονιά να έχετε, δημιουργική κι ευτυχισμένη για όλους σας! Και για τη Δάειρα, να είναι χαμογελαστή και να σας ξετρελαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου έχει φύγει το σαγόνι από όλα όσα έχεις φτιάξει Ασπασάκι! Ήσουν εσύ ή σωσίας σου???
    Πέραν της πλάκας πάντως, δεν ξέρω τι να σου πω για τη σκηνοθετική σου ματιά στην είσοδο του Άγιου Βασίλη, στον αστείο διάλογο με την θυγατέρα σου, στα δωράκια που τόσο στυλάτα και οικολογικά τύλιξες, στο λιτό αλλά σικάτο art de la table με το καρεκλάκι της Δάειρας σε περίοπτη θέση (μα που αλλού θα ταίριαζε???), τις καρτούλες με τα ονόματα και φυσικά....την τρελοβόλτα σου στο τρενάκι!!! Παιδούλα και εσύ άλλωστε, πώς να μην ξετρελλαθείς!!!
    Σας εύχομαι μια υπέροχη Πρωτοχρονιά με χαρούμενη διάθεση, γέλια, δώρα και πολύ φαί! Μετά όλες μαζί για blogoδίαιτα!!!
    Χρονια πολλάαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σανκινηματογραφικη ταινια ηταν η αφηγηση σου.Πανεμορφα τα εκανες ολα!Σου ευχομαι και την Πρωτοχρονια να περασετε ετσι μαγικα.
    Χρονια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευγε Ασπασάκι! Μάγεψες και πάλι με την ανάρτησή σου!!
    Δεν σταματάς να μας εκπλήσσεις ευχάριστα με τις επιλογές σου σε όλα! Αναφέρομαι και στην προηγούμενή σου ανάρτηση που είδα μόλις!
    Καλή Πρωτοχρονιά, κούκλα μου!
    Να περάσετε καλύτερα από κάθε άλλη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φανταστική ανάρτηση! ¨Ομορφες φωτογραφίες! Εμείς τον Άι Βασίλη τον περιμένουμε την Πρωτοχρονιά! Αλλά να σου πω! θεωρώ ότι τα δώρα σας μόνο φτωχικά δεν ήταν! Τι άλλο ήθελε ένα παιδάκι αυτής της ηλικίας; Το τραπέζι σας υπέροχα στολισμένο (μόνο το μενού δεν μας έδειξες!). Τα καρτελάκια τέλεια! Και τα δώρα πολύ όμορφα τυλιγμένα! Όλα πολύ προσεγμένα!!!Και του χρόνου! Όσο για την πρωτοβουλία σου για το μωράκι μπράβο! Είναι αγόρι ή κορίτσι; Να στείλουμε κι εμείς κάποια ρουχάκια! Ενημέρωσέ με εδώ kathycallie@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια, δεν παίζεσαι! Un-παιχταμπλ sis!!! Πάρα πολύ ωραίο, απίστευτο... Εύγε!!!!!! Respect!!!!!! Δεν υπάρχεις λέμε. Καλώς να δεχτείτε και τους γονείς αύριο. Αν επικοινωνήσεις πες τους ότι είμαι καλά. Εμείς πήγαμε σήμερα στην Οξφόρδη. Ήταν φανταστικά, πανέμορφα. Αύριο θα πάμε πάλι Λονδίνο. Φιλάκια πολλά!!!

    Η θεία Νανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχεις μεγαλο ταλεντο!!φωτογραφιες λες κ ηταν βγαλμενες απο περιοδικο...μπραβο μπραβο!!η μικρη σου ολα τα λεφτα!!!πολυ συγκινηθηκα με την περιγραφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραίες φωτογραφίες και τι όμορφη ανάρτηση! Μπράβο! Και του χρόνου!
    Η μπουμπού σου είναι σκέτη γλύκα με τα ροδαλά μαγουλάκια της!
    Καλή χρονιά σε όλη την οικογένεια, με υγεία και γαλήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είσαι υπέροχη!!! Οι εικόνες σου, το μικρό ροζ πλάσμα σας, το τέλειο τραπέζι! Μαγικά όλα.Συγχαρητήρια για όλα και για την απόφαση να βοηθήσετε και τα Χριστούγεννα να είναι πιο απλά για το δικό σας παιδί, μα πιο πλουσια για κάποιο άλλο! Μπράβο κοριτσάκι μου, με συγκινείς....Θα μάθει πολλά το παιδί σου από όλο αυτό έστω κι αν νομίζεις πως δεν το καταλαβαίνει....Παρόλα αυτά ο Αγιος θυμήθηκε να της φέρει το τέλειο "γου ου νάκι" της...Πόσο όμορφη! Να σας ζήσει...Πολλά φιλιά κι ευχές για ύγεία κι ευτυχία το νέο χρόνο! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aπαπα, να την χαίρεσαι, πόσο όμορφη !!!
    Υπέροχη διακόσμηση, όλα μου άρεσαν !!
    Καλή χρονιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ όλες και κάθεμία ξεχωριστά, για τα υπέροχα σχόλιά σας και τις ακόμα πιο υπέροχες ευχές σας!

      ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ Κ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ!

      ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ Κ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ Κ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ!

      ♥ Ασπασία ♥

      P.S. Ζητώ συγγνώμη που δεν απαντώ σε καθεμία ξεχωριστά, αλλά αυτές τις μέρες τρέχω και δε φτάνω! Σήμερα μπήκα στο blog μόνο για να σας απαντήσω :)

      Διαγραφή
  16. Aspasia mou KALI XRONIA!!! Euxomai olopsuxa ugeia kai kathe eutuxia! Na xaireste ti zouzouna sas pou einai paneksupni kai toso ma toso glukia! Oi fotografies einai oles monadikes kai polu kallitexnikes!
    Bravo sou pou ta organwses ola toso wraia!

    PS. Sugnwmi gia ta greeklish,alla grafw apo daneiko upologisti kai de briskw pws allazei se ellinika :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαμά Ασπασία τι υπέροχα όλα... Μπράβο σου... Η διακόσμηση του τραπεζιού και το αμπαλάζ φανταστικά... Μα πιο υπέροχα όλων η μικρή σας Δάειρα κι ο τρόπος που μεγαλώνει... Καλή Χρονιά να έχετε, γεμάτη από χαμόγελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts