24.12.12

Happy moments: Επιτέλους, στολίσαμε και εμείς! Κάλλιο αργά παρά ποτέ...



Αυτή την ανάρτηση την ετοιμάζω εδώ και μία εβδομάδα, όταν δηλαδή ολοκληρώσαμε τον δικό μας Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Έναν Χριστουγεννιάτικο στολισμό που θέλαμε να ξεκινήσουμε πριν από 4 εβδομάδες, που τελικά ξεκινήσαμε πριν από 3 εβδομάδες, που συνεχίσαμε πριν από 2
εβδομάδες και που τελικά ολοκληρώσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε! Σήριαλ κατάντησε. Λίγο οι πολλαπλές καθημερινές υποχρεώσεις εντός και εκτός σπιτιού, λίγο η δουλειά που μας θέλει αρκετές ώρες της ημέρας εκτός σπιτιού, λίγο οι κοινωνικές υποχρεώσεις που αυξήθηκαν πολύ τις τελευταίες ημέρες (επισκέψεις σε σπίτια φίλων, τραπέζια που κάναμε σε αγαπημένους φίλους), λίγο τα χόμπυ της μαμάς (joga, φωτογραφία) που θέλουν και αυτά τον χρόνο τους, λίγο οι πολλαπλές εξορμήσεις
στα μαγαζιά για τα δώρα (που θα είναι πολλά φέτος, αφού και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα τα γιορτάσουμε με πολλά αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το γιορτινό τραπέζι), λίγο η Δάειρα που φρόντιζε να "σαμποτάρει" τον στολισμό (εκεί που η μαμά και ο μπαμπάς στόλιζαν, η Δάειρα ξεστόλιζε). Λίγο από όλα δηλαδή, και φτάσαμε στο παρά πέντε (κυριολεκτικά), αφού το σπίτι ήταν στολισμένο (όπως ήθελα και είχα στο μυαλό μου) μόλις πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα! Τότε ήταν που μπήκαν οι τελευταίες πινελιές!

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό τρεξίματος λόγω υποχρεώσεων και με μία to-do λίστα που μάταια προσπαθώ να "κοντύνω" (αφού έχει καταντήσει "σεντόνι"), είχα μόνιμα την Nikon μου stand-by για να απαθανατίζω κάθετί που ολοκλήρωνα, πριν προλάβει να κατεδαφιστεί (από τα έμπειρα πλέον χέρια της κόρης μου). Οι περισσότερες φωτογραφίες βγήκαν σε κακές συνθήκες φωτισμού, αφού το φυσικό φως (απαραίτητος βοηθός μίας καλής φωτογραφίας) υποκαταστάθηκε από το τεχνητό φως που άνοιξε από όλους τους διακόπτες (έκανα και ένα καλό δωράκι στην ΔΕΗ φέτος).

Μαζί με τη φωτογραφική, stand-by βρισκόταν και το laptop μου και όποτε κατάφερνα να ξεκλέβω 5 λεπτά (ανάμεσα σε γάλα που ζεσταινόταν ή σε φούρνο που προθέρμαινα), έγραφα 2-3 αράδες την φορά, ώστε να είμαι σε θέση σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, να κάνω αυτή την ανάρτηση.

Η διακόσμηση ξεκίνησε μία Κυριακή πρωί υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων μελωδιών που ακουγόταν dolby surround. Το πρώτο CD που έπαιξε ήταν το Baby Christmas του Raimond Lap, το οποία είχα φροντίσει να προμηθευτώ από πέρισυ που ήταν My (Lovable) Baby's 1st Christmas :)
(Σημ. στο κανονικό μωρό αναφέρομαι, όχι στο blog μου) 

Το δέντρο μας, ως κεντρικό στοιχείο του χριστουγεννιάτικου ντεκόρ, επηρέασε όλη την διακόσμηση η οποία κινήθηκε γύρω από αυτό και με βάση αυτό. Τα χρώματα που δεσπόζουν είναι το κόκκινο και το χρυσό, τα αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα χρώματα, που (ευτυχώς) δένουν αρμονικά και με τα χρώματα του σπιτιού μας (η μαμά τα προσέχει αυτά!)  




Σημαντικός βοηθός μας αλλά και ταυτόχρονα σαμποτέρ, η Δάειρα! Η κουκλίτσα μου συμμετείχε ενεργά στον στολισμό αλλά και στον ξε-στολισμό. Με την ίδια χαρά που έβγαζε τα στολίδια από το κουτί και να τα έδινε στον μπαμπά της για να τα τοποθετήσει στο δέντρο (βλ. φωτογραφία κάτω δεξιά), με την ίδια χαρά της άρεσε να βγάζει τα στολίδια από το δέντρο και να τα βάζει στο κουτί. Ένα στολίδι βάζαμε, δύο στολίδια βγάζαμε. Το αποτέλεσμα; Ο στολισμός (μόνο του δέντρου), διήρκησε από το πρωί έως το βράδυ εκείνης της ημέρας (μαζί με τα πολλά διαλείμματα που κάναμε για φρούτο, φαγητό και ύπνο). Ό,τι κάναμε, το κάναμε "με το πάσο μας", αλλά τουλάχιστον το καταευχαριστηθήκαμε!

Και όταν η Δάειρα βαριόταν να συμμετέχει, παρακολουθούσε αμέριμνη από την πολυθρόνα της ή ξεφύλλιζε τα παραμύθια της.


Εκτός από το μεγάλο δέντρο στο σαλόνι, στολίσαμε για 2η χρονιά (αφού αυτά είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα της Δάειρας) και το δικό της δεντράκι, στο δωμάτιό της. Για στολίδια επιλέξαμε ξύλινα παιχνίδια μινιατούρες στα οποία φέτος προστέθηκαν και τα πολύχρωμα πουλάκια της Αθηνάς από το Craftaholic. Τα πουλάκια βρήκαν μία περίοπτη θέση στο παιδικό δωμάτιο. Πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δεντράκι.




Αλλά και η αγαπημένη μας minnie φόρεσε τα καλά της και στολίστηκε με μία γιρλάντα με κουδουνάκια. Για αυτό φρόντισε η ίδια η Δάειρα και φυσικά η μαμά απαθανάτισε αυτόν τον πρωτότυπο στολισμό, πριν καταστραφεί από τον ίδιο άνθρωπο που τον δημιούργησε :)



Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό συμπληρώθηκε με ορισμένες μικρές λεπτομέρειες, αφού όλα βρήκαν τη θέση τους. Τα μέλη της μπαμπουσκο-οικογένειας, "λάφυρo" από το τελευταίο ταξιδάκι στην Πράγα, παρελαύνουν πάνω στο τζάκι κάθε Χριστούγεννα (οι κούκλες είναι σε χρώμα κόκκινο-χρυσό. Όχι τυχαία).

Και φυσικά δεν παραλείψαμε να κρεμάσουμε τη μικροσκοπική μπότα της Δάειρας από το τζάκι για να την γεμίσει καραμέλες και γλυφιτζούρια ο Άη Τσιτσίλης (= Άγιος Βασίλης).

(Σημ. Η λέξη "Τσιτσίλης" έχει εφευρεθεί από την Δάειρα, η οποία τώρα τελευταία μιλάει τη δική της γλώσσα, για την οποία θα σας γράψω κάποια άλλη φορά. Promise!)



Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση επεκτάθηκε και στην κουζίνα. Η ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον τοίχο με θήκες από cupcakes (που είδα στο μπλογκοσπιτάκι της Οwl Μommy) μου άρεσε πολύ και την υλοποίησα στον τοίχο της κουζίνας. Μάλιστα βρήκα ένα ιδανικό σημείο, κάτω από ένα σποτάκι που το φωτίζει τέλεια (η φωτογραφία το αδικεί).

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από περιοδικό ήταν μία ιδέα που "έκλεψα" από την Θεανώ, ενώ οι κορδέλες στο παράθυρο της κουζίνας ήταν η μοναδική (από τις πολλές ιδέες) που είχα δει στο pinterest και κατάφερα (χρονικά μιλώντας πάντα) να υλοποιήσω.



Δεν παρέλειψα φυσικά να στολίσω και το γραφείο μου. Ένα αγγελάκι καθόταν αγέρωχο, πιστός φύλακας του γραφείου της μαμάς, ενώ η μολυβοθήκη γέμισε με χριστουγεννιάτικα μολύβια, αλλά και ένα φούξια αστέρι από πηλό βουτηγμένο σε φούξια χρυσόσκονη.



Και κάπου εκεί ανάμεσα από υποχρεώσεις, χόμπυ, δουλειά και στολισμούς, άρχισα να τυλίγω τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δώρα, με πρώτο το δώρο που έστειλα ως Secret Santa σε άγνωστο -για εσάς- παραλήπτη, τον οποίο και δε θα αποκαλύψω. Θα αφήσω να αποκαλυφθεί μόνος του (από ότι καταλάβατε, συμμετείχα και εγώ στο παιχνιδάκι της Αθηνάς).

Ένα μπουκέτο με σχίνο με χρυσοκόκκινα βελανίδια στόλισε το τραπέζι της τραπεζαρίας και ένας χειροποίητος χριστουγεννιάτικος σκούφος (δώρο της δασκάλας της Δάειρας στην ίδια την Δάειρα), βρήκε τη θέση του στο κεφάλι της πέτρινης χειροποίητης κούκλας που είχαμε φέρει από το τελευταίο μας ταξίδι στην Σαντορίνη.



Και φυσικά, καθόλη τη διάρκεια του στολισμού (δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων) δεν παραλείπαμε να κρατάμε τα επίπεδα ενέργειάς μας υψηλά, με αρκετά γλυκά που φρόντιζε να φέρνει στο σπίτι ο μπαμπάς, αλλά και αγαπημένοι μας φίλοι που μας επισκέπτονταν όλο αυτό το διάστημα (κατάφερα να φωτογραφίσω μόνο ένα μικρό δείγμα των πολλών γλυκών που φάγαμε όλο αυτό το διάστημα).



Δεν βρήκα το χρόνο ακόμη να ξανα-ψήσω μπισκοτάκια και να φτιάξω μελομακάρονα, αλλά πιστεύω θα προλάβω σήμερα (έχω αγοράσει και καινούρια Χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και ποιος με πιάνει τώρα!)

Βρήκα όμως το χρόνο να κάνω κάτι άλλο...

Να κατασκευάσω μπισκοτοσπιτάκια!!! Τα μπισκοτοσπιτάκια τα "χτίσαμε" μαμά και μπαμπάς με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων που είχαμε καλέσει για φαγητό χθες το βραδάκι.

Μετά το φαγητό και αφού έβαλα τη Δάειρα για ύπνο, τους λέω "είστε να χτίσουμε σπιτάκια;". Η ιδέα τους άρεσε πάρα πολύ και συμμετείχαν όλοι με πολύ ενθουσιασμό. Άλλος έφτιαχνε τη "λάσπη", άλλος τοποθετούσε τα τούβλα, άλλος τοποθετούσε την "σκεπή", άλλος έβαζε την καμινάδα. Το αποτέλεσμα φυσικά το απαθανάτισα με τον φωτογραφικό μου φακό (τις οδηγίες χτισίματος τις πήρα από την "αρχιτέκτονα" Θεανώ και τις εφάρμοσα κατά γράμμα).

Πολύ μου αρέσει όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι και περνάμε καλά!



Ο στολισμός όμως δεν τελείωσε εδώ. Κάθε μέρα προσθέτω καινούριες πινελιές Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Το δωμάτιο της Δάειρας έχει γεμίσει Άγιους Βασίληδες, ταρανδάκια και χιονανθρώπους. Μία μεγάλη μπότα προστέθηκε στο τζάκι (δίπλα στη μικρή), για τη μαμά που θέλει και αυτή τον Άγιο Βασίλη της! Πορτοκάλια με γαρύφαλα γέμισαν χρώματα και αρώματα το τραπέζι της κουζίνας, οι χριστουγεννιάτικες κούπες του καφέ γέμισαν το ντουλάπι της κουζίνας και πολλά πολλά πολλά κεριά άναψαν στο τζάκι.

Πιστεύω ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά, όλο και κάτι άλλο θα προσθέτω. Και μιας και στόλισα "με το πάσο μου" φέτος, λέω να ξεστολίσω "με το πάσο μου" επίσης. Έτσι θα μπορώ να χαίρομαι αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα μέχρι τις Απόκριες. Πειράζει;;;

Σήμερα το βράδυ θα αφήσουμε ένα μπισκοτάκι και ένα ποτήρι γάλα στο τζάκι για τον Άγιο Βασίλη που θα μας φέρει το δωράκι μας! Το οποίο δωράκι για φέτος παραγγείλαμε να είναι ένα γου-ου-νάκι (= γουρουνάκι). Και τώρα, όχι τίποτα άλλο, αλλά πρέπει να τρέχει η μαμά να βρει γουρουνάκι, καθώς η παραγγελία στον Άη Τσιτσίλη έγινε μόλις χθες το βράδυ...

Το μόνο που λείπει σε όλο αυτό το σκηνικό είναι να γεμίσει το σπίτι κόσμο. Κόσμο που περιμένουμε πώς και πώς να έρθει να συμπληρώσει τη χαρά μας! Να φάμε χωρίς ενοχές, να πιούμε χωρίς ενοχές, να παίξουμε σαν μικρά παιδιά και να γελάσουμε με την ψυχή μας! Πολύ μου αρέσει όταν το σπίτι γεμίζει αγαπημένα πρόσωπα. Παππούδες, γιαγιάδες, θείους, και επιλεγμένους καλούς φίλους. Και θα έχουμε από όλους φέτος!

(Σημ. Αυτές τις τελευταίες γραμμές, τις γράφω υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων καλάντων (είναι η 6η παρέα που περνάει σήμερα και πολύ το χαίρομαι να τα ακούω live).

Εύχομαι σε όλους να έχετε Καλά Χριστούγεννα και να τα περάσετε υπέροχα, ότι και αν επιλέξετε να κάνετε!!! 

Ασπασία

14 σχόλια :

  1. Πω πω πω φιλεναδιτσα εσκισες!!! Πρεπει να εγραφες κανα 5ωρο την αναρτηση!
    Ο στολισμος σας ειναι ακρως επαγγελματικος, νομιζω χαραμιζεσαι! Του χρονου θα σε φερω σπιτι μου να μου το φτιαξεις ετσι υπεροχο και μαγευτικο!!!
    Το δεντρακι της Δάειρας με τα στολιδια της Αθηνουλας ειναι τοσο απλο κ τοσο πρωτοτυπο.
    Καλα, για τις κατασκευαστικες σου δημιουργιες τι να πω! Και το δεντρακι απο cupcakes και απο περιοδικα και το μπισκοτοσπιτο!!!! Ευγε Ασπασακι! Εχεις περασει σε αλλη στρατοσφαιρα! Τρεχω πισω σου κ δεν σε φτανω!!!! Η δασκαλα σου θα ειναι so proud! Εσυ θα γινεις η απουσιολογος!
    Καλα Χριστουγεννα σε ολη την ομορφη σας οικογενεια! Να ειστε παντα αγαπημενοι, ευτυχισμενοι κ δημιουργικοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο ανταγωνισμός μεγαλώνει.Η Ασπασία έκανε υπερωρίες!
      Μήπως να βάλω διαγώνισμα εφ'όλης της ύλης μετά της γιορτές;
      Για κάντε καμιά επανάληψη κυρίες μου!!!!

      Διαγραφή
    2. Ήρθες δασκάλα μας, να μας ελέξχεις δηλαδής???
      Διαγώνισμα μες τις γιορτές??? Πουτέ! Μετά τις γιορτές....προς το Πάσχα, το συζητάμε:)

      Διαγραφή
  2. Καλα Χριστουγεννα! Πανεμορφα το στολισαστε. Και του χρονου με υγεια και χαρα και απο την πρωτη βδομαδα να τελειωσετε.χιχι. Εμεις δεν εχουμε τελειωσει ακομα.... Και ειναι παραμονη.Σκισαμε παλι.Παω να τελειωσω.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, τα κατάφερες τελικά όλα όπως ήθελες! Τι όμορφα ζεστά χρώματα.. και γλυκάκια απ'το fresh βλέπω..γιαμ γιαμ!
    Καλά η Δάειρα είναι μια κούκλα! Καιρό είχες να μας τη δείξεις, πώς μεγάλωσε!
    Και φτιάξατε και σπιτάκια ομαδικά! Αυτά είναι! That's the spirit!
    Και του χρόνου να είστε καλά να ξαναστολίσετε με τη μικρή να μην σαμποτάρει!
    Καλή ξεκούραση και να περάσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Χριστούγεννα γλυκιά μου Ασπασία!
    Να χαίρεστε τη ζουζούνα σας!
    Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ δικαιωσες! περιμεναμε αναρτηση τοσο καιρο αλλα ηταν απολαυση! παρεα με την Δημητρα τις γραφετε???? αν δηλαδη βγουμε θα προλαβω να σταυρωσω κουβεντα? αχαχαχαχα
    καταρχην μ αρεσει παρα πολυ το σπιτι σου και ιδιαιτερα η κουζινα σου, εχω ενα κολλημα με τα σπιτια, μαλλον λαθος επαγγελμα εχω διαλεξει!
    δευτερον ο στολισμος μια χαρα αλλα πιο πολυ απο ολα μου αρεσαν οι κατασκευες σου ειτε μιλαμε για το περιοδικοδεντρακι, ειτε για το cupcake-δεντρακι είτε για τα μπισκοτοσπιτα! μ αρεσει που λες οτι δεν το εχεις με τις κατασκευες, μια χαρα το χεις!!

    τελος: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΝΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΩΛΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασπασία τι όμορφη ανάρτηση! Εύχομαι να είσαι καλά με την υπέροχη οικογένεια σου, να ζείτε πάντα τέτοιες ανεπαναληπτες στιγμές ειτε καθημερινες είτε πιο γιορτινές! Είσαι μια μαμά με ιδιαίτερο ταπεραμέντο και αξιέπαινη γι αυτό!
    Χρόνια πολλά με Υγεία, Αγαπη, παντα χαμόγελα στο σπιτι σας και αμέτρητες χαρούμενες στιγμές με το αγγελούδι σας!
    Πολλα πολλα φιλια σε όλους σας!

    Maria Kondyli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερός ο στολισμός σου... Μπράβο μαμά Δάειρα... Να περάσετε τέλεια..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Ασπασάκι μου!
    Είσαι καταπληκτική!Νόμιζα ότι διάβαζα παρουσίαση σε περιοδικό....Ο στολισμός σου είναι αυτό ακριβώς που μου αρέσει: λιτός, ζεστός και παιχνιδιάρικος,
    Και εγώ έχω τρέλα με τα σπίτια και ειδικὰ με τις κουζίνες. Μου άρεσουν πολύ τα χρώματα στο σπίτι σας.
    Ζήλεψα το δεντράκι της Δαειρας, που παρεπιπτόντως είναι για ζούληγμα(η Δαειρα όχι το δεντράκι!)
    Όσο για τα σπιτάκια τα κάνατε Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-ΚΑ.
    Αυτή ακριβώς ήταν η ιδέα μου. Χαίρομαι τόσο που περάσατε καλά στολὶζοντας τα.
    Και εμείς κάναμε το ίδιο με τη νύφη μου και τα παιδιά για να της δίξω live πως να τα κάνει. Θα τα βάλει επάνω στην βασιλόπιτα που είναι εξίσου ωραία ιδέα διακόσμησης μαζί με τα δεντράκια απο χωνάκι παγωτού.
    Φιλάκια πολλά να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περνάτε υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι γεμάτες, ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές με ανθρώπους που πραγματικά σας αγαπούν και αγαπάτε πολύ....
    για το στολισμό τι να πώ? ειλικρινά επαγγελματικό αποτέλεσμα....Συγχαρητήρια...αν και όπως βλέπω είχες και τον καταλληλότερο βοηθό...την νεραϊδα σου ...οπότε μαλλόν αυτή έριξε παντού νεραϊδοσκονη και έγιναν όλα τόσο μαγικά...δεν εξηγείται αλλιώς!!! καλή πρωτοχρονιά υγεία ευτυχία αγάπη και όλα τα καλά σας ευχομαι....όλα τα καλά!!!
    φιλάκια γλυκά γλυκά σε όλους σας και ένα παραπάνω για τη Δάειρα είναι μια Θεά....
    Ευαγγελία Παντή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι υπέροχα όλα!!! Στολισμός, γλυκάκια, μπισκοτοσπιτάκια, δωράκια, όλα πανέμορφα!! Χρόνια πολλά! Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και ευτυχία να γεμίζουν το σπιτικό σας!!
    Να περνάτε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπερπαραγωγή ο στολισμός! Πραγματικά τέλειος! Και του χρόνου!
    Καλά να περάσετε το υπόλοιπο των γιορτών!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ti na pw gia to stolismo???? Apla fantastika OLA!!! Ta poulakia mou einai trela sto dentraki tis mikris! Kai fonto oi koukoubagies! De fantazesai poso xarika! Eida tin anartisi ti mera pou tin ekanes alla empaina apo to kinito otan ebriska internet kai pws na apantisw... Den exw ton upologisti mou stin Kastoria!!! :(

    Ta spitakia mou aresan polu episis alla akoa perissotero oi idea na ta ftiaksete oloi mazi!

    PS. Ti teleies foto ebgales to dwraki mou? Tis eida kai ntrapika pou anebasa tis dikes mou sto blog :P

    Xoxo
    Athina :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts