14.12.12

Happy Moments: Το σπιτάκι του My Lovable Baby "απογειώθηκε"...για πολλούς και διάφορους λόγους...προσωπικούς και μη


Το μπλογκοσπιτάκι του My Lovable Baby "απογειώθηκε" από τη χαρά του! Και μαζί του και εγώ. Πετάω στα σύννεφα, από χαρά! Έχω πολλούς λόγους άλλωστε... Η τελευταία μου ανάρτηση "Emotions/ thoughts: Βοήθησε και εσύ να μείνει ζωντανός ο μύθος του Άγιου Βασίλη για ένα παιδάκι"
είχε μεγάλη αναγνωσιμότητα και ανταπόκριση. Αρκετές μαμάδες (και όχι μόνο μαμάδες) εκδηλώσατε ενδιαφέρον να βοηθήσετε τη συγκεκριμένη κοπέλα και το μωράκι της. Έλαβα περισσότερα e-mails στο inbox μου από ό,τι σχόλια στο blog μου για το συγκεκριμένο θέμα. Όλο αυτό με κάνει αισιόδοξη ότι ακόμη και ένα τόσο δα μικρό σπιτάκι, σαν και το δικό μου, μπορεί να βάλει ένα μικρό (δεν έχει σημασία) λιθαράκι στην δική σας προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Γιατί χωρίς τη βοήθεια/συνεισφορά όλων σας/μας, η προσπάθεια δεν έχει αποτέλεσμα.

Το ποσοστό των ατόμων που ανταποκριθήκατε σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που διαβάσατε την ανάρτηση (που πιστέψτε με, είστε πάααρα πολλοί), είναι σχετικά μικρό. Μόλις 1 στους 10. Ωστόσο, καταλαβαίνω απόλυτα και το γεγονός ότι μπορεί κάποιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί κάποιοι να μην επιθυμείτε να βοηθήσετε. Οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες για όλους, για ορισμένους τόσο δύσκολες που και να θέλετε να προσφέρετε ίσως να μην υπάρχει η δυνατότητα. Επίσης, κατανοώ απόλυτα και δικαιολογώ και τη δυσπιστία που αρκετοί μπορεί να έχετε και ορισμένοι μου εκφράσατε σε προσωπικό e-mail. Δυσπιστία που σας οδηγεί σε διστακτικότητα να βοηθήσετε καθώς δεν ξέρετε αν όντως η συγκεκριμένη κοπέλα έχει πραγματική ανάγκη για βοήθεια.

Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτησή μου, αλλά και στα e-mails που σας έστειλα κατ' ιδίαν, δεν την γνωρίζω την κοπέλα προσωπικά ούτε ντετέκτιβ μπορώ να γίνω. Ούτε επίσης την αναγνώστριά μου, η οποία με ενημέρωσε για την συγκεκριμένη περίπτωση, γνωρίζω προσωπικά.
Θέλω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που μου στέλνουν e-mail για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Όταν το διάβασα, συγκλονίστηκα και αυθόρμητα αισθάνθηκα την ανάγκη να βοηθήσω χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και θα το κάνω. Αν εκμεταλλεύονται ορισμένοι άνθρωποι την καλή διάθεση των συνανθρώπων τους να βοηθήσουν, λυπάμαι. Θέλω να πιστεύω όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ένας από όλους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν είναι και η ομάδα Έχε Το Νου σου στο Παιδί. Μία μικρή ομάδα που έχει συσταθεί από δύο μαμάδες, τη Γεωργία και την Μαίρη. Και οι δύο τους είναι μαμάδες σαν και εμάς (εννοώ ως προς τις άπειρες υποχρεώσεις και τον σχεδόν ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο) και παρόλα αυτά αποφάσισαν να ξεκινήσουν φιλανθρωπικό έργο. Η συγκεκριμένη ομάδα συλλέγει, με την βοήθεια του κόσμου, διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και ορισμένες φορές τον χρόνο επισκέπτεται κάποιο ίδρυμα ή συγκεκριμένες άπορες οικογένειες με παιδιά, για να τα προσφέρει. Η τελευταία επιτυχημένη δράση της ομάδας ήταν στην στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» (διάβασε εδώ τη συγκλονιστική μαρτυρία της Γεωργίας).

Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι ευρέως γνωστή καθώς αποφεύγουν την πολλή δημοσιότητα. Είναι αυτό που λέμε, 'κάνε το καλό και ρίξ' το στο γυαλό'. Επειδή όμως για το συγκεκριμένο καλό, μας χρειάζονται όλους, επειδή η δράση τους στηρίζεται στην βοήθεια του κόσμου (τη δική σου, τη δική μου, όλων μας) θεωρώ ότι θα πρέπει η δράση τους να μαθευτεί (πήρα την έγκρισή τους για αυτό το τελευταίο, για αυτό και σήμερα σας μιλάω για αυτό). Έχουν δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook, την Έχε Το Νου σου στο Παιδί.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους χαρίσεις ένα 'Like' (τι ψυχή έχει ένα 'Like'...για αυτό, μη διστάσεις να το χαρίσεις), ώστε να μαθαίνεις τα νέα της ομάδας και τις νέες ανάγκες.
Που ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί μία φορά να βοηθήσεις εσύ με ένα κουτί πάνες ή ένα μπουκάλι γάλα. Όπως γράφει και η Γεωργία στο blog της: "Υπάρχουν πολλοί λόγοι να βοηθήσεις ένα παιδί, βρες του 4 δικούς σου λόγους πατώντας το link 4 reasons κι ακολούθησε μας στο Facebook".

Εγώ θα σου το πω διαφορετικά:

Και στα δύο κορίτσια αξίζουν, όχι ένα, αλλά 1000 μπράβο! Ας τους τα δώσουμε σε πρώτη φάση με 1000 FB Likes!

Πάω σε λίγο πιο προσωπικά θέματα τώρα...

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που με έχουν κάνει να αισθάνομαι σήμερα πολύ χαρούμενη και ευτυχή:

Παρασκευή σήμερα, που σημαίνει αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή...και παραμεθαύριο Δευτέρα (αλλά βέβαια εδώ τα χαλάμε...)
Καιρός να ξεκουραστώ λίγο και να ολοκληρώσω τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό που ήθελα να αρχίσω πριν από 3 εβδομάδες, που τελικά κατάφερα να αρχίσω πριν από 2 εβδομάδες, που συνέχισα πριν από 1 εβδομάδα και που ελπίζω να ολοκληρώσω αυτή την εβδομάδα. Ειδάλλως θα φτάσουμε Χριστούγεννα και εγώ θα συνεχίζω να βάζω λαμπιόνια στο δέντρο. Ή (ακόμη χειρότερα) θα φτάσουμε των Φώτων και δε θα έχω πολλή δουλειά να κάνω όσον αφορά στο ξεστόλισμα :)

Αυτό το ΣΚ είναι και η Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα της νεραϊδούλας μου στον παιδικό σταθμό. Θα πάω για πρώτη φορά να θαυμάσω το παιδάκι μου στη γιορτούλα του "σχολείου" του (έγινε και την 28η Οκτωβρίου, αλλά ήμασταν κρεβατωμένες και μαμά και κόρη).

Επίσης, αυτό το ΣΚ έχω κανονίσει και διάφορες εξωσπιτικές δραστηριότητες, αλλά θα έχουμε και κόσμο σπίτι. Αγαπημένους φίλους για να περάσουμε μία υπέροχη Κυριακή. Όλη μέρα, κάθε μέρα με το παιδάκι μου και τον 'ήρωα' σύζυγο (ξέρεις γιατί το γράφω αυτό...) και κάποιες ώρες με αγαπημένους φίλους, τι σημαίνει; Ότι θα τα περάσουμε φίνα!

Επίσης, μου έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που δεν μπορώ να σου αποκαλύψω (τουλάχιστον όχι ακόμη). Ήταν μεγάλο surprise! Και χάρηκα πολύ! Και όχι, η πρόταση δεν ήταν επαγγελματική.

Ο διαγωνισμός μας για 2 λουλουδομπανάκια Blooming Bath έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 600 και συνεχίζουν...Αν δεν έχεις λάβει μέρος ακόμη, προλαβαίνεις! Λήγει αύριο, 1 λεπτό πριν τα μεσάνυχτα.

Η FB σελίδα του My Lovable Baby έχει ξεπεράσει τα 2.000 'Likes'!

Τα μέλη στο blog έχουν ξεπεράσει τα 200 και αυτό μόλις τους τελευταίους δύο μήνες, αφού πιο πριν το συγκεκριμένο widget το είχα απενεργοποιημένο!

Είμαι μαμά (εδώ και 16 μήνες και 3 μέρες)! Το πιο βασικό από όλα, και ας το γράφω τελευταίο από όλα! Άλλωστε αυτό με κάνει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, χαρούμενη και ευτυχή!

Θέλω και άλλους λόγους για να είμαι χαρούμενη; Απογειώθηκα σου λέω...

Να έχεις ένα υπέροχο, ξεκούραστο, απολαυστικό, ΣΚ! Να πας βόλτες, να χουχουλιάσεις στα παπλώματα, να πιεις ζεστή σοκολάτα, να φας σοκολάτα, να χορτάσεις ύπνο, να χορτάσεις γέλιο και χαρά! Να κάνεις ό,τι αγαπάς!

Ασπασία

Πηγή φωτογραφίας

21 σχόλια :

  1. Εγώ σου εύχομαι να συνεχίσεις να πετάς!!!

    Οσον αφορά τη φιλανθρωπία προτιμώ να βοηθάω οργανωμένες δράσεις, όπως αυτή των δυο κοριτσιών, έτσι νιώθω ότι βοηθάω περισσότερο κόσμο. Από την άλλη είμαι πάντα επιφυλακτική με τους διάφορους που ζητάνε βοήθεια.

    Πλεόν δυστυχως είναι τόσες οι ανάγκες που δεν ξέρεις σε ποιον να πρωτοδώσεις. Ιδρύματα κλείνουν , άλλα λιμοκτονούν και το κράτος είναι ήδη χρεωκοπημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα! Ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί και θέλει, όταν μπορεί και θέλει, όποιον μπορεί και θέλει!

      Καλημέρα και καλό ΣΚ :)

      Διαγραφή
  2. ειναι πολυ ευχαριστο να νοιωθεις ετσι (οταν ειμαστε εμεις χαρουμενοι, το μεταδιδουμε και στα παιδια μας).
    οι περιπτωσεις που καποιος χρειαζεται την βοηθεια μας,εχουν πολαπλασιαστει.νομιζω πως ακομα κι αν δεν παρεις μερος σε καποια οργανωμενη ενεργεια, σιγουρα στο διπλανο σπιτι βρισκεται ενας ανθρωπος που λαχταρα να του χτυπησουμε την πορτα και να του προσφερουμε οτι μπορουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Έχεις δίκιο! Και δίπλα μας βρίσκεται κάποιος που έχει ανάγκη.

      Καλό ΣΚ :)

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. ---------- ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ----------
      Μόλις έφτασε ένα e-mail από την Procter & Gamble στο inbox μου. Παραθέτω την πιο σημαντική παράγραφο:

      Μπορείτε να προτείνετε τον άνθρωπο ή την οικογένεια που θέλετε να βοηθήσετε στέλνοντας ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα www.pgmazi.gr, είτε καλώντας στο τηλέφωνο 21-11-804-904 από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ καθημερινά, και από τις 9 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, ξεκινώντας από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, δίνοντας μόνο το ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας του προτεινόμενου παραλήπτη. Εμείς στην P&G θα αναλάβουμε όλα τα υπόλοιπα μέχρι το δώρο να φτάσει στον προορισμό του κάνοντας την αγάπη πράξη, για ακόμη μία χρονιά.

      ------------------------------------------
      Οπότε, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, όποιον επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει μέσω της P&G!!!

      Διαγραφή
  4. Σίγουρα πολύς κόσμος είναι επιφυλακτικός με τέτοιες κινήσεις. Ο καθένας για τον δικό του λόγο. Ειδικά τώρα πιά που υπάρχουν πάρα πολλές φτωχές οικογένειες, που μάλιστα πολλές από αυτές φτάνουν στο σημείο να ζητιανεύουν για τα βασικά...ένα μπουκάλι γάλα. Να τους πιστέψουμε όλους ή κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν? Δεν μπορώ να είμαι επιφυλακτική με όλους αυτούς, επιλέγω όσους μπορώ να τους βοηθήσω, όπως την συγκεκριμένη κοπέλα. Θέλω να πιστεύω ότι η ιστορία της είναι αληθινή.
    Όσο για σένα μικρή Ασπασία, σε βλέπω και σε διαβάζω απογειωμένη!!! 2000 μπράβο για τα likes σου!!! Και εις ανώτερα!!! Εμείς θα είμαστε εδώ να σε "ανεβάζουμε"!
    Έκανες πολύ καλά και έγραψες για τα κορίτσια, την Γιωργία και τη Μαίρη που κάνουν πραγματικό και αληθινό έργο και τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους θαυμάζουμε και φυσικά να τους βοηθάμε στο λειτούργημα αυτό!!!
    Να περάσετε ένα ΥΠΕΡΟΧΟ weekend με την μικρή σου πρίγκηπισσα και τον hero...Daeira's daddy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Και εσείς να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ, Dimitra Hero!
      (Στην περίπτωσή σας, εσύ είσαι ο ήρωας. Ξέρεις εσύ...)

      Φιλιά xxx

      Διαγραφή
  5. Το καλύτερο έκανες που το έκανες γνωστό, κι ας είναι κάποιοι επιφυλακτικοί, δεν πειράζει. Τι κακό να βγει άλλωστε;
    Καλό είναι όσοι μπορούμε να έχουμε 1-2 οικογένειες να βοηθήσουμε και δυστυχώς δεν είναι δύσκολο να τις βρούμε..
    Καλό Σαβ/κο με χαρά και ξεκούραση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς σκέφτηκα!
      Και εσείς να έχετε ένα υπέροχο ΣΚ, Βέρα!

      Φιλιά xxx

      Διαγραφή
  6. Μαμα Δαρείρας...σε ευχαριστούμε πολύ για την αναφορα και τα καλα σου λόγια.Εμέις είχαμε μονάχα την ιδέα τα περισσότερα μπραβο πρέπει να πάνε σε όλους όσους τρέξαν να μας βοηθησουν και συμμετείχαν στην προσπάθεια μας.Ήταν περα απο καθε προσδοκία οι προσφορές και η συμμετοχη του κάθε ενα ξεχωριστά.Απο την μικρή μου εμπειρία αντιλήφθηκα οτι υπάρχει ανθρωπιά,αγάπη και ενδιαφερον,απλά η καθημερινοτητα μας κάνει να αμελούμε την δράση!Αυτος ηταν αλλωστε και ο λογος που φτιάξαμε μαζι με τη Γεωργία την oμαδα ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ.Ξέραμε οτι με λίγο ΄΄σπρωξιμο΄΄ θα μπορέσουμε να κανουμε οσα περισσοτερα παιδια μπορούμε χαρουμενα!Όλοι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση,ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό..Πρέπει όμως να ευγνομωνούμε για όσα έχουμε και να παλεύουμε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.Και αφου δεν μας εμεινε τίποτε αλλό..μόνο την αγαπη και την αλληλεγγυη μας..ας την μοιρασουμε απλόχερα..
    Μαίρη
    4reasons.mg@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι η βοήθεια/ συνεισφορά του κόσμου είναι το α και το ω, αλλά όπως πολύ σωστά γράφεις "...υπάρχει ανθρωπιά, αγάπη και ενδιαφέρον, απλά η καθημερινοτητα μας κάνει να αμελούμε την δράση!"
      Και εκεί εμφανιστήκατε εσείς, να συντονίσετε την όλη προσπάθεια, να ηγηθείτε, να πάρετε πρωτοβουλία ώστε όλη αυτή η ανθρωπιά, η αγάπη και το ενδιαφέρον να μετουσιωθούν σε ουσιαστική βοήθεια προς κάποια παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη.
      Συνεχίστε αυτό που κάνετε κορίτσια!

      Διαγραφή
    2. οταν ακουμε καλα λογια οπως τα δικα σου παιρνουμε δυναμη..!!και συνεχιζουμε..
      mary-εχε το νου σου στο παιδι
      4reasons.mg@gmail.




      Διαγραφή
  7. εκανα λαθακι και στο πανεμπρφο ονομα της κορούλας σου..Ξερω-ξερω!Δαείρα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε διορθώσω :)
      Δάειρα, είναι

      :) Καλημέρα και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
    2. πω!πω!απιστευτη ειμαι!ειδες το τρεξιμο που λεγαμε?να τα διαβασεις ολα να απντησεις σε ολα,να ενημερωθεις για ολα!απιστευτο τοσο καιρο λαθος το διαβαζα!
      παντως οπως και να εχει ειναι υπεροχο!
      mary

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητηρια στα κοριτσια και σε σενα. Οσο για το ΣΚ να δω πραγματικα αν θα στολισεις με τοσα που προγραμματισες.χαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά τα κατάφερα :) Στόλισα :)
      Βέβαια, θα προσθέσω κάποιες ακόμη "πινελιές" τις επόμενες μέρες, αλλά η πολλή δουλειά έγινε :)

      Φιλιά xxx

      Διαγραφή
  9. Πωπω, τι ωραίοι λόγοι για να είναι κανείς χαρούμενος! Μπράβο για το κέφι και την θετική ενέργεια. Δεν είχα διαβάσει την προηγούμενη ανάρτηση αλλά χαίρομαι που βρέθηκαν άνθρωποι να βοηθήσουν .Πάντα κάποιος υπάρχει! Καλή εβδομάδα και περιμένουμε νέα από το όμορφο Σ/Κ/ Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts