9.5.12

Smart ideas: Έξυπνες ιδέες...κλεισμένες σε βάζο



Εκτός από μαμά είμαι και καλή νοικοκυρά. Προχθές, έκανα γενικό καθάρισμα στην κουζίνα μου. Έβγαλα έξω όλα τα πράγματα από τα ντουλάπια, έπλυνα όλα τα κουζινικά, ξεσκόνισα όλες τις συσκευασίες τροφίμων μία προς μία (είμαι clean freak ώρες ώρες) και πέταξα όλα τα ληγμένα. Εκεί
λοιπόν που καθάριζα, βρήκα 3 άδεια βάζα που μου έπιαναν χώρο στα ντουλάπια και δε τα χρειαζόμουν. Επειδή δεν έχω και καμία μεγάλη κουζίνα, δεν έχει νόημα να κρατώ πράγματα που δεν χρησιμοποιώ. Οπότε τα πήρα και τα πέταξα στον κάδο της ανακύκλωσης που έχω στο μπαλκόνι της κουζίνας.

Μόλις τελείωσα την καθαριότητα, ετοίμασα φαγητό στο μωρό, το τάισα, έκανα ένα καφεδάκι και πήγα μία βόλτα...στο web. Βασικά για shopping πήγα. Ήθελα να βρω κάποιο δώρο για τη γιορτή της μητέρας για να χαρίσω στη μαμά μου. Επειδή όλα τα έχει και δεν ξέρω τι να της πάρω και φέτος...και επειδή και τα λουλούδια είναι μεν διαχρονικά σαν δώρο αλλά συνηθισμένα και βαρετά (κατ' εμέ), ήθελα να βρω κάτι πιο πρωτότυπο.

Ψάχνοντας, βρήκα μία πολύ πρωτότυπη ιδέα...κλεισμένη σε βάζο. Επειδή μου άρεσε πάρα πολύ, συνέχισα να ψάχνω μήπως βρω κάτι πιο πρωτότυπο (α, το έχω αυτό το κουσούρι και στο κανονικό shopping. Βγαίνω π.χ. για παπούτσια, βρίσκω, αλλά φοβάμαι μήπως κάπου αλλού βρω κάτι πιο καλό, οπότε συνεχίζω το shopping σε 2-3-4-5 μαγαζιά ακόμη). Κάπως έτσι λειτούργησα και εδώ. Βρήκα μία όμορφη ιδέα, αλλά ήθελα άλλη πιο όμορφη. Η μία ιδέα έφερε την άλλη...και από πρωτότυπα δώρα κλεισμένα σε βάζο, βρήκα πρωτότυπες ιδέες...κλεισμένες σε βάζο που άρχιζα να τις ανεβάζω από προχθές μία-μία στη σελίδα μας στο facebook για να τις μοιραστώ μαζί σας (My Lovable Βaby on facebook).

Τελικά κατέληξα να γράψω αυτό το άρθρο για να τις συμμαζέψω όλες τις ιδέες σε μία μεριά. 

Και πάω στο δια ταύτα!
Αλήθεια, έχετε ποτέ σκεφτεί πόσα πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε με ένα βάζο; Απίστευτα πολλά! Πρωτότυπα, καλαίσθητα και απλά! Ιδέες για δώρα, ιδέες για διακόσμηση, ιδέες για αναμνήσεις, ιδέες για διακόσμηση! 

Βρήκα πάρα πολλές ιδέες αλλά αυτές είναι οι ιδέες που μου άρεσαν πιο πολύ και ξεχώρισα (ίσως σε επόμενο post σας γράψω και άλλες):
Βάλτε σε ένα βάζο τα υλικά για cookies (ζάχαρη, αλεύρι, κομμάτια σοκολάτας...και ό,τι άλλο λέει η συνταγή σας), κολλήστε από έξω μία ετικέττα, διακοσμήστε το με ύφασμα, κορδέλες, κορδόνια...και χαρίστε το.

Μπορείτε να το κάνετε επίσης με έτοιμη ζύμη για ψωμί, ζύμη για κέικ, κλπ αρκεί να φυλάξετε το βάζο στο ψυγείο και να παραδώσετε το δώρο σας εγκαίρως στον αποδέκτη του, ώστε να μη χαλάσει η ζύμη. Το μόνο που έχει να κάνει αυτός που θα του το χαρίσετε είναι να αδειάσει τη ζύμη σε μία φόρμα και να την ψήσει στο φούρνο (αυτή την ιδέα για τη ζύμη τη σκέφτηκα εγώ και δε βρήκα σχετικές φωτογραφίες να σας τη δείξω). 


Για τη γιορτή της μητέρας: ποδιά κουζίνας μέσα σε βάζο και μαζί την αγαπημένη της συνταγή (ή την αγαπημένη σας). Διακοσμήστε το με τούλια, κορδέλες και...μπόλικη αγάπη! Θα το λατρέψει! Και θα σας μαγειρέψει ;-) Πολύ πρωτότυπο και χρήσιμο δώρο. Δεν βρίσκετε;


Άλλη μία υπέροχη ιδέα που βρήκα για δικό μας δώρο (εννοώ για όλες εμάς τις μαμάδες) στη γιορτή της μητέρας (για του χρόνου όμως - φέτος δεν προλαβαίνουμε), είναι το εξής! Ζητάμε από το παιδί μας, να μας γράφει σε ένα χαρτάκι (κατά τη διάρκεια της χρονιάς) έναν λόγο για τον οποίο μας αγαπά. Όποτε αυτό αισθανθεί την ανάγκη να γράψει κάτι. Έτσι σιγά σιγά το βάζο γεμίζει χαρτάκια. Του χρόνου, στη γιορτή της μητέρας, μας το χαρίζει. Το ανοίγουμε και διαβάζουμε τα χαρτάκια ένα-ένα. Είναι αδύνατον να μη δακρύσουμε. Απλά υπέροχο.


Έχετε βαρεθεί τα κλασικά κουτιά δώρων ή τα χαρτιά περιτυλίγματος για το αμπαλάζ του δώρου; Kαι ψάχνετε μία πιο πρωτότυπη ιδέα; Σας την βρήκα! "Τυλίξτε" τα δώρα σας με ένα βάζο! Κολλήστε από έξω μία όμορφη ετικέττα και γράψτε την ευχή σας. Ο αποδέκτης του δώρου, θα ενθουσιαστεί! (αν ήμουν εγώ ο αποδέκτης, αυτό θα πάθαινα πάντως).


Ως μαμάδες που είμαστε, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωπες με το εξής: πάρα πολλές δουλειές, που όλο και πληθαίνουν και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Μπορείς να τις γράφεις σε χαρτάκια, να τις ρίχνεις σε ένα βάζο και όταν σου κάνει κέφι να κάνεις κάτι...να το αφήσεις στην τύχη να το επιλέξει αυτή για εσένα. Έτσι δε θα έχεις πλέον δικαιολογία για να τις αναβάλλεις.


Άλλη μία έξυπνη ιδέα με βάζο: Βάλτε σε ένα βάζο ένα μολύβι και ένα μπλοκάκι σημειώσεων. Ζητήστε από το παιδί σας να γράφει στο μπλοκάκι (σε διαφορετική σελίδα κάθε φορά) μία ημέρα που του έκανε εντύπωση, μία ευτυχισμένη στιγμή που έζησε, μία εμπειρία. Σκίζει τη σελίδα από το μπλοκάκι και την τοποθετεί στο βάζο. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ανοίγετε μαζί το βάζο, διαβάζετε και αναπολείτε τη χρονιά που πέρασε. Για το 2012 προλαβαίνετε να αρχίσετε και τώρα :-)


Τα βαζάκια αναμνήσεων τα σκεφτήκατε; Μπορείτε να τα γεμίσετε με αναμνήσεις από τα ταξίδια σας (μία postcard, ένα σουβενίρ, μία φωτογραφία, μία πέτρα, ένα κοχύλι...ο,τιδήποτε σας προκαλεί ευχάριστες αναμνήσεις απαό το ταξίδι σας). Τα βλέπετε και ταξιδεύετε. Αναπολείτε τις στιγμές που ζήσατε στις διακοπές σας. Θέλω να το κάνω φέτος!!!


Βαζάκι για τις μπογιές των παιδιών. Το πολύχρωμο αποτέλεσμα αποτελεί από μόνο του ένα ευφάνταστο διακοσμητικό στοιχείο στο παιδικό δωμάτιο...και οι μπογιές είναι σε τάξη. Εφαρμόστε την ιδέα επίσης με κηρομπογιές, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές.

Και φυσικά, βρήκα και αρκετές ιδέες διακόσμησης από τις οποίες όμως ξεχώρισα τις παρακάτω πέντε:
Τα γυρίζετε ανάποδα και τα μετατρέπετε σε υπέροχες κορνίζες για τις φωτογραφίες σας.


Τα τυλίγετε με δαντέλα, τα διακοσμείτε με κορδέλες ή σπάγκους, ανάβετε μέσα τους ένα κερί και μετατρέπονται σε πρωτότυπα φαναράκια. Το αποτέλεσμα που δίνει η δαντέλα στο σκοτάδι, εκπληκτικό! Και έλεγα...τι θα κάνω...τι θα κάνω με τις δαντέλες της γιαγιάς μου...


Άλλη ιδέα για φαναράκια είναι να στολίσετε τα βάζα απλά με πολύχρωμες κορδέλες.


Βάφετε το εσωτερικό τους (ώστε να παραμείνει η γυαλάδα από έξω) στο χρώμα που προτιμάτε και που ταιριάζει με το χώρο σας, και αμέσως μετατρέπονται σε όμορφα βάζα για τα λουλούδια σας...


...γιατί όχι και σε γλαστράκια για μυρωδικά που μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο περβάζι του παραθύρου της κουζίνας σας.


Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε με πολύχρωμη άμμο (πωλείται σε καταστήματα με είδη διακόσμησης) και να φτιάξετε το δικό σας σχέδιο. Να το παίξετε για λίγο καλλιτέχνης.


Μετά από όλες αυτές τις ιδέες, εσείς τι λέτε να έκανα; 
Μα φυσικά, πήγα και ξαναμάζεψα τα βαζάκια μου από τον κάδο των ανακυκλώσιμων. Και θα πάω να αγοράσω και άλλα,καθώς τα τρία δε μου φτάνουν. Και εσείς το ίδιο δε θα κάνατε;

 



19 σχόλια :

  1. Όλες οι ιδέες σου είναι η μία καλύτερη απο την άλλη! Μετά απο ξεκαθάρισμα που έκανα στην κουζίνα βρήκα πολλά γυάλινα βάζα που δεν τα χρειάζομαι. Βέβαια βλέποντας όλες τις παραπάνω ιδέες τώρα δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερωτηση...στο βαζακι"αναμνησεων"...οι φωτογραφιες πως στεκονται ορθιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τις κρεμάς με κλωστή από το καπάκι του βάζου. Την κλωστή μπορείς να την κολλήσεις με σιλοτέιπ τόσο στη φωτογραφία όσο και στο καπάκι. Αν παρατηρήσεις προσεχτικά τη φωτογραφία της συγκεκριμένης έξυπνης ιδέας, θα το δεις.

      Διαγραφή
  3. Η μια καλύτερη από την άλλη!
    Φανταστικὲς ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία! Και ξέρεις πόσα έχω? Τα φυλάω, τα φυλάω..και δεν τα κάνω τίποτα στο τέλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια!Μου αρεσαν πολύ τα βαζακια με τη δαντέλα και θελω να τα φτιαξω για να κανω τη διακοσμηση του γαμου μου!Την δαντελα την κολλας φανταζομαι με υγρη κόλλα χρησιμοποιέις καποια συγκεκριμενη ή μπορει να είναι οποιαδήποτε? Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sorry για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά εδώ και έναν μήνα λείπω διακοπές και δεν μπαίνω συχνά στο blog :)

      Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κόλλα για ύφασμα. Αν ρωτήσεις στο πλαίσιο και τους εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, θα σου πουν.
      Μία καλή ιδέα είναι και κολλητική ταινία διπλής όψεως (όχι απλό σιλοτέιπ διπλής όψεως, αλλά ταινία που είναι πιο ισχυρή).

      Με το καλό ο γάμος σου!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εισαι πραγματικα υπεροχη, μόνο αυτό έχω να σου πω!!! Ειμαι απο Κύπρο, ψάχνω για πρωτυπες ιδεες για γάμο αλλά και βαφτισια και μου εχεις δωσει απιστευτη χαρα. πραγματικα σε ευχαριστουμεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ! ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ/ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ :)
      ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ Κ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΙΔΕΕΣ :)
      ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!
      ΚΑΝΕ ΜΑΣ Κ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ! ΦΙΛΙΑ

      Διαγραφή
  9. Φανταστική ιδέα και εύκολη στην κατασκευή της (κάποια τουλάχιστον). Ακριβώς ότι ψάχνουμε! Φοβερό το blog σου, με πολύ μεράκι, στυλ κ άποψη! Ο κόσμος των bloggers έχει τόσα να προσφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Dimitra :) Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το μπλογκοσπιτάκι μου :)

      Διαγραφή
  10. Τέλειες ιδέες! Θα αρχίσω να μαζεύω βαζάκια! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που γράφεις "...το έχω αυτό το κουσούρι και στο κανονικό shopping. Βγαίνω π.χ. για παπούτσια, βρίσκω, αλλά φοβάμαι μήπως κάπου αλλού βρω κάτι πιο καλό, οπότε συνεχίζω το shopping σε 2-3-4-5 μαγαζιά ακόμη"... χαχα
    Τι ταλαιπωρία! Το έχω κι εγώ..
    Ωραίες βαζοεπιλογές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts