3.5.12

Smart ideas: Έξυπνη ανακύκλωση - Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχετε για πέταμα



Ψάχνοντας στο internet για διάφορες ιδέες να διακοσμήσω το δωμάτιο της μικρής, βρήκα υπέροχες ιδέες, πολύ εύκολα υλοποιήσιμες και πολύ χρηστικές. Ιδέες έξυπνης ανακύκλωσης αντικειμένων που έχουμε για πέταμα για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Ιδέες που θα υλοποιήσω για
τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου της μικρής μου στο άμεσο μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή το δωμάτιό μας είναι ακόμη βρεφικό και η μικρή μου είναι μικρή, πολύ μικρή ακόμη...μπεμπούλα.
Ορισμένες από τις ιδέες αυτές, με κατάλληλες παραλλαγές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν...γιατί όχι...και για τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού. Αρκεί να έχετε λιγάκι φαντασία. Σίγουρα κάποια
θα ταιριάζει στο γούστο σας και θα σας φανεί χρήσιμη.

Εάν αποφασίσατε να ανακαινίσετε το σπίτι σας και να αλλάξετε τα ξύλινα παντζούρια (τι λέξη και αυτή! - από που να προέρχεται άραγε;) των παραθύρων σας, μην πετάξετε τα παλιά. Μπορείτε να τα βάψετε σε ένα παστέλ χρώμα (και γιατί όχι και έντονο) ώστε να ταιριάζουν με το παιδικό δωμάτιο, να τα βιδώσετε στον τοίχο και να τα χρησιμοποιήσετε για να τοποθετείτε φωτογραφίες, παιδικές ζωγραφιές, προσκλήσεις για παιδικά party, προσκλήσεις για παιδικές εκδηλώσεις και ό,τι άλλο θέλει το παιδάκι σας να βλέπει.

Έχετε ένα ποτήρι που δεν σας αρέσει; Σας περισσεύουν ξυλομπογιές; Μπορείτε να τις κολλήσετε επάνω, να δέσετε γύρω τους μία κορδέλα και να φτιάξετε ένα υπέροχο βάζο για να στολίσετε το παιδικό γραφείο. Θα συνιστούσα να μην χρησιμοποιήσετε μόνιμη κόλλα ώστε να μπορείτε να ξεκολλάτε εύκολα τα μολύβια όταν θέλετε να πλύνετε το βάζο. Οπότε προτιμήστε είτε σιλοτέιπ διπλής όψεως είτε πλαστελίνη που κολλάμε αφίσες στον τοίχο (ξέρετε ποια εννοώ).

via
Θέλετε να πετάξετε το παλιό τραπεζάκι του σαλονιού; Θα το μετανιώσετε. Βάφοντας το παλιό σας τραπεζάκι με μαύρο χρώμα, γίνεται ένας υπέροχος μαυροπίνακας για να εκφράζουν τα παιδάκια σας τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να μη χρωματίζουν τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πάγκος δραστηριοτήτων για χειροτεχνίες, παιδικές κατασκευές, κλπ. Δεν είναι πολύ πρωτότυπο;

via
Αυτό το κουκλόσπιτο είναι πανέμορφο και πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνες σας (ή μόνοι σας -στην περίπτωση που μας διαβάζει κανένας μπαμπάς). Χρησιμοποιήστε μία χαμηλή παλιά βιβλιοθήκη που έχετε, βάψτε την λευκή (αν δεν είναι ήδη), κολλήστε χαρτί περιτυλίγματος πίσω από τα ράφια για να φτιάξετε τις ταπετσαρίες των διαφορετικών δωματιών, ζωγραφίστε το περίγραμμα της στέγης στον τοίχο με μαρκαδόρο...και το κουκλοσπιτάκι της είναι έτοιμο! Απομένει να το επιπλώσετε.
Αυτό σίγουρα θα το φτιάξω για την μπεμπούλα!

via
Αν δεν έχετε παλιά βιβλιοθήκη, μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε ένα κουκλόσπιτο από χαρτόνια. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο μεγάλο χαρτόνι κάπου, κάπως. Σχεδιάζετε το σπιτάκι όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, το κόβετε στο περίγραμμα, το καλύπτετε με κάποιο μονόχρωμο χαρτί περιτυλίγματος δώρων (για να ομορφύνετε τους "τοίχους" του) και το κουκλοσπιτάκι της είναι έτοιμο να παίξει με τις κούκλες της.

via
Το μωρό σας μεγάλωσε; Χρησιμοποιήστε την κούνια του για να φτιάξετε το πρώτο του παιδικό γραφείο. Στα κάγκελα μπορείτε να κρεμάσετε καλαθάκια ή κουτάκια για να οργανώσετε τα είδη γραφείου. Δεν είναι ΥΠΕΡΟΧΗ ιδέα; Θα την υλοποιήσω σίγουρα και αυτή!

via
Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας γραφείο ή πάγκο εργασίας. Μένει μόνο να αγοράσετε μία γυάλινη επιφάνεια και να την τοποθετήσετε στο πάνω μέρος της κούνιας. Βέβαια, που θα βολέψετε τα πόδια σας δεν ξέρω...

via
Γίνεται χαμός στο παιδικό δωμάτιο από ξυλομπογιές, μπογιές, μολύβια; Ταξινομήστε τα σε πρωτότυπες θήκες φτιαγμένες από άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού, γάλακτος ή χυμού. Κόψτε με ένα λεπίδι τα πλαστικά μπουκάλια, λιμάρετέ τα για να μην είναι κοφτερά και οι θήκες είναι  έτοιμες.

via
Μία υπέροχη ιδέα είναι να βρείτε ένα τούβλο (σίγουρα θα βρείτε εύκολα κάποιο), κολλήστε από κάτω πλαστικά προστατευτικά για να μην γρατσουνίσετε την επιφάνεια που θα το τοποθετήσετε (ξέρετε, αυτά τα στρογγυλά αυτοκόλλητα προστατευτικά που αγοράζουμε για να τοποθετούμε στα ποδαράκια των επίπλων για να μην γρατσουνάνε το πάτωμα) και αμέσως έχετε την πιο πρωτότυπη βιβλιοθήκη.
via
Έχετε ένα παλιό επιτραπέζιο φωτιστικό που δε σας αρέσει πλέον; Μην το πετάξετε. Βάψτε το στο χρώμα που σας αρέσει, κρατήστε τον σκελετό από το καπέλο του και δέστε πάνω κομμάτια από παλιά υφάσματα που έχετε κόψει σε σε λουρίδες. Αν περίσσεψε ύφασμα από τις παιδικές κουρτίνες, μπορείτε να χρησιμοποίησετε αυτό. Έχετε ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο φωτιστικό, που θα στολίσει τη συρταριέρα ή το κομοδίνο στο παιδικό δωμάτιο.

via

Οι έξυπνες ιδέες ανακύκλωσης δεν τελείωσαν εδώ. Έχω άλλες τόσες να σας παρουσιάσω.
Σε επόμενο άρθρο όμως, γιατί τώρα ήρθε ή ώρα για την απογευματινή βόλτα της μπεμπούλας.

Εσάς, ποια ιδέα σας άρεσε πιο πολύ;






6 σχόλια :

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts