17.3.12

Emotions/thoughts: Η στιγμή που θα ήθελα να παγώσει το χρόνο



Σήμερα θα γράψω για μένα. Λίγα περισσότερα πραγματάκια από όσα έχω γράψει έως τώρα. Έτσι, για να με γνωρίσετε περισσότερο. Την ευκαιρία μου την έδωσε η Σοφία από το ShareYourLikes, η οποία με κάλεσε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα "συνέντευξη". Είναι η 2η "συνέντευξη" που μου παίρνουν την τελευταία εβδομάδα.

Η πρώτη (η Κουκουβαγιο-συνέντευξη) ήταν πιο χαλαρή. Σχετικά εύκολες ερωτήσεις. Ήταν για "ζέσταμα". Αυτή εδώ όμως με δυσκόλεψε λίγο. Με έβαλε να σκεφτώ. Να αναλογιστώ πράγματα που τα γνώριζα, απλά "τα περνούσα στο ντούκου". Τελικά, αυτή η "συνέντευξη" ήταν πάνω από όλα μία ευκαιρία να με γνωρίσω περισσότερο. Στην αρχή είπα να ονομάσω το post <<Sharing myself to 'ShareYourLikes'>>. Μου άρεσε το λογοπαίγνιο. Τελικά όμως αποφάσισα να επιλέξω ως τίτλο το: 'Η στιγμή που θα ήθελα να παγώσει το χρόνο'. Είναι μία ερώτηση που ποτέ δεν 'μου' είχα κάνει. Και ήρθε η στιγμή να την απαντήσω.

Σε ευχαριστώ πολύ Σοφία που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία. Επίσης σε ευχαριστώ και γιατί ένα από τα 'Likes' σου που μοιράστηκες μαζί μας (έμμεσα - αλλά δεν έχει καμία σημασία) είναι και ο κόσμος του Τumblr, ένας κόσμος που αγνοούσα την ύπαρξή του. Εκμεταλλεύτηκα λοιπόν την ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσω. Απαντώ λοιπόν και στις 11 ερωτήσεις με πολύ...αλήθεια ΚΑΙ θάρρος :-)

[1] Αλήθεια ή θάρρος;

Both! Αλλά αν με επιμένεις τόσο πολύ ώστε να πρέπει να επιλέξω ένα από τα δύο, θα σου πω 'θάρρος'! Εξάλλου, ορισμένες φορές δε χρειάζεται θάρρος για να πεις την αλήθεια; Όσες φορές τόλμησα στη ζωή μου, ποτέ δεν το μετάνιωσα. Πολλές φορές όμως που είπα την αλήθεια, στενοχώρησα. Γιατί η αλήθεια πολλές φορές "σκοτώνει" και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προετοιμασμένοι να την ακούσουν.

via 1-n-s-p-i-r-e-d.tumblr.com

[2] Ένα όνειρο που είχες και ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα. Ποιο είναι;

Να κερδίσω το lotto (ή το joker ή το λαχείο. Δε μου κάνει διαφορά. Pst...τύχη, σε εσένα μιλάω. Μ'ακούς; Δε μου κάνει διαφορά!) και έχοντας λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα να μπορώ να χαίρομαι τη ζωή ακόμη περισσότερο. Να εργάζομαι για χόμπυ (όποτε θέλω), να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο για το παιδί μου, για ταξίδια, για φωτογραφία και yoga -τις δύο μεγάλες μη έμψυχες (γιατί οι έμψυχες είναι άλλες) αγάπες μου που έχω εγκαταλείψει εδώ και 7 μήνες, να έχω περισσότερο χρόνο για ξεκούραση, για διάβασμα, για περισσότερη ανεμελιά...

via ria250796.tumblr.com

[3] Το πάθος είναι λάθος ή τόλμη στη ζωή;

Το πάθος είναι Τόλμη! Με 'Τ' κεφαλαίο. Λάθος, σε καμία περίπτωση. Το πάθος είναι η ενέργεια που σου δίνει κίνητρο να κάνεις τα πάντα. Είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής και της δημιουργίας. Πάθος ερωτικό αλλά και πάθος με την έννοια του ενθουσιασμού και της σφοδρής επιθυμίας. Όπως είπε και ο Μπαλζάκ "Όλη η ανθρωπότητα είναι πάθος. Χωρίς πάθος, η θρησκεία, η ιστορία, τα μυθιστορήματα, η τέχνη δεν θα υπήρχαν."

via 1-n-s-p-i-r-e-d.tumblr.com

[4] H δική σου γκάφα είναι η πιο αστεία. Ποια είναι;

Ομολογώ ότι αυτή η ερώτηση με δυσκόλεψε πολύ. Όσο και να φαίνεται η πιο εύκολη, δεν ήταν. Τουλάχιστον, όχι για μένα. Όχι ότι δεν έχω κάνει γκάφες - σίγουρα έχω - αλλά πάει πολύς καιρός μάλλον από την τελευταία μου, τόσος καιρός που ούτε καν τη θυμάμαι. "Έστιψα" το κεφάλι μου να θυμηθώ κάποια σχετικά πρόσφατη...αλλά τίποτα. Οπότε, μου ήρθε στο μυαλό μία γκάφα που είχα κάνει όταν ήμουν 1η γυμνασίου.
Πρώτες μέρες στο σχολείο. Νέοι συμμαθητές, νέα πρόσωπα. Μία μέρα, μία κοπέλα ήρθε στο σχολείο φορώντας καουμπόικες μπότες. Ήταν πολύ προχώ για τα δεδομένα της εποχής. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για τέλη των '80s και η μυτερή καουμπόικη μπότα (τα σπιρούνια της έλειπαν) ήταν κάτι πολύ περίεργο τότε (για εμένα τουλάχιστον). Απορώ ακόμη και σήμερα που τις βρήκε. Δε θυμάμαι εκείνη την εποχή να κυκλοφορούσαν αυτές οι μπότες. Στα 90s έγιναν μόδα. Μάλλον θα είχε κάποιον θείο γελαδάρη στη ΓιουΕσΕι και θα της τις έστειλε. Original πράμα. Χαχαχα. Anyway...Η συνέχεια της ιστορίας έχει ως εξής:
Μόλις την είδα, μου έκανε τρομερή (αρνητική) εντύπωση, τόσο πολύ που δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο. Σε ένα διάλειμμα, έτσι όπως ήμασταν 5-6 κοπέλες μαζεμένες σε ένα πηγαδάκι και τα λέγαμε, λέω κάποια στιγμή: "Είδατε τι μπότες φοράει η Νεκταρία σήμερα; Τι απαίσιες που είναι!". Και μου κάνει μια κοπέλα: "Ποια Νεκταρία; Αυτή η Νεκταρία;". Και τότε συνειδητοποιώ ότι η Νεκταρία βρισκόταν στο πηγαδάκι μας. Κάγκελο η δικιά σου...

via 1-n-s-p-i-r-e-d.tumblr.com

[5] Φτάνεις 75 χρονών. Αναλογίζεσαι τη ζωή σου…

Είμαι μία ευτυχισμένη, κεφάτη, σε φόρμα, γεμάτη ενέργεια 75άρα (όπως λέμε 30άρα), με πολλά εγγονάκια, με αγαπάνε οι νύφες μου (εάν κάνω αγοράκια), ζω ευτυχισμένη με τον άντρα μου, ο οποίος είναι επίσης σε φόρμα και γεμάτος ενέργεια ;), δεν μας έχουν κλείσει τα παιδιά μας σε κάποιο γηροκομείο, έχουμε γυρίσει όλον τον κόσμο, έχουμε φάει το μεδούλι της ζωής αλλά δεν έχουμε χορτάσει ακόμη και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ακόμη περισσότερες εμπειρίες...(Θεούλη, μ'ακούς ;)

via ria250796.tumblr.com

[6] Η στιγμή που θα ήθελες να “παγώσει” το χρόνο ποια είναι;

Η στιγμή που χαζεύω το γλυκό προσωπάκι της καθώς κοιμάται ήρεμη σαν αγγελάκι στην αγκαλιά μου, με μία έκφραση απέραντης ευτυχίας και μεγάλης ασφάλειας και βγάζει έναν αυθόρμητο μικρό αναστεναγμό ευχαρίστησης την ώρα που την παίρνει βαθιά ο ύπνος. Θα μπορούσα να τη χαζεύω με τις ώρες.

via excitableone.tumblr.com

[7] Κλέβεις. Τι και γιατί;
 
Τις εντυπώσεις! Χαχαχα! Δεν είμαι ψωνάρα, απλά είναι το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να κλέψω. Τίποτα άλλο!

δικό μου - δε βρήκα κάτι σχετικό :-)

[8] Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες ή έζησες ένα θαύμα;

Και το είδα και το έζησα! Τη στιγμή που γεννήθηκε το παιδί μου και μόλις μου το ακούμπησε η μαία στην αγκαλιά μου άνοιξε δειλά-δειλά τα ματάκια του και με κοίταξε! Από εκείνη τη στιγμή, το ζω κάθε μέρα όλο και περισσότερο!

via amylorrainephotography.tumblr.com

[9] Έμπνευση ή γνώση; Τι προτιμάς να σε οδηγεί στη ζωή;

Έμπνευση. Έμπνευση = πάθος = ζωή! Η έμπνευση σου δίνει κίνητρο να ζήσεις, να δημιουργήσεις, να περάσεις καλά ...αλλά και να μάθεις! Η γνώση από μόνη της δεν (μου) αρκεί.

via ria250796.tumblr.com

[10] H ιδανική μέρα πώς είναι;

Η μέρα με το παιδί μου, ό,τι και να κάνω...ότι και να μην κάνω. Όταν τη βλέπω να είναι χαρούμενη και να χαμογελάει όλη τη μέρα, από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που κοιμάται. Αυτό είναι για μένα η υπέρτατη ευτυχία.

via foralways--f0rever.tumblr.com

[11] Πες μας μια έκπληξη που σου έκαναν και σου έμεινε αξέχαστη

Τη στιγμή που γυρίσαμε από το μαιευτήριο σπίτι και μας βρήκε μία ατμόσφαιρα γεμάτη λουλούδια, μπαλόνια και αναμμένα κεράκια και οι αγαπημένοι μας γονείς και αδέρφια να τραγουδούν ένα τραγουδάκι-καλωσόρισμα που είχαν συντάξει και μελοποιήσει μόνοι τους και εγώ μπαίνοντας να έχω παγώσει στην πόρτα βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό και να μην μπορώ να σταματήσω τα δάκρυά μου από τη συγκίνηση. Πολύ δυνατά συναισθήματα. Απλά υπέροχο...

via bekahboomonster.tumblr.com

Στο σημείο αυτό τελειώνει η συνέντευξη. Κανονικά οι 'κανόνες' υπαγορεύουν ότι θα πρέπει εγώ τώρα να σκεφτώ 11 ερωτήσεις και θα πρέπει να επιλέξω 11 bloggers για να τους τις απευθύνω. Μέχρι όμως να το κάνω αυτό, με τους ρυθμούς που κινούμαι, θα πάει Πάσχα. Αυτό το post μου πήρε 5 μέρες να το ολοκληρώσω αφού έγραφα μόλις 5 γραμμές τη μέρα (η μικρή μου ανακάλυψε ξαφνικά τον κόσμο από ψηλά -ναι σηκώθηκε- και έκτοτε δε με αφήνει σε ησυχία. Είμαι συνεχώς από πάνω της). Οπότε, δημοσιεύω τη 'συνέντευξη' τώρα για να μην "μπαγιατέψει" και όταν βρω χρόνο θα σκεφτώ αυτές τις ερωτήσεις και θα την αναδημοσιεύσω. Promise. Μέχρι τότε:

via 1-n-s-p-i-r-e-d.tumblr.com


2 σχόλια :

  1. Θεά θέα. Θεά! Γιατι νιώθω πώς ταιριαζουμε πααααρα πολυ;;;; :)) Πολυ χαίρομαι που σου πήρα συνέντευξη !! ;) Φιλ´ακι από μένα στην μικρούλα σου
    Υ.Γ. Η έκπληξη πολύ με συγκίνησε. Ανατριχιασα<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-) Και εγώ το καταχάρηκα. Ξέρεις, είναι μερικές φορές που κάποια πράγματα για τον εαυτό σου τα ξέρεις, αλλά δεν τα συνειδητοποιείς μέχρι να αρχίσεις να μιλάς. Πολύ το χάρηκα, ειλικρινά. Και πολύ χαίρομαι που σε γνωρίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts