2.2.12

Things I read: Ενδιαφέρουσες ειδήσεις


Τις τελευταίες μέρες σέρφαρα πολύ εδώ μέσα στον παγκόσμιο ιστό (αγγλιστί internet) που από το πολύ γύρω-γύρω και πέρα-δώθε κόντεψα να πιαστώ στα δίχτυα της παγκόσμιας αράχνης (η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ανοίγω το laptop μου για να ρίξω μία ματιά και η πρώτη ματιά φέρνει τη
δεύτερη, αυτή την τρίτη, κοκ, με αποτέλεσμα να ξεχνάω να βγω...Που λες, τριγυρνώντας εδώ μέσα, βρήκα αρκετές ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αξίζει να μοιραστώ μαζί σας (αν δεν τις μάθατε ήδη).  Έμαθα που λέτε, πράματα και θάματα...

Έμαθα ότι οι Βρετανοί έκαναν μία έρευνα που εξηγεί για ποιον λόγο εκνευριζόμαστε όταν ακούμε κοντά μας ένα μωρό να κλαίει θορυβωδώς, ΌΤΙ στη Βρετανία (αμάν αυτοί οι Βρετανοί - όλα τα ξέρουν) τα μωρά καταλαβαίνουν...λέει...ελληνικά, ΌΤΙ το μικρό μέγεθος εμβρύου κατά το 1ο τρίμηνο της κύησης μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή, ΌΤΙ τα παιδιά εγκύων που καπνίζουν έχουν σκληρότερες και πυκνότερες αρτηρίες. Επίσης έμαθα ότι οι γυναίκες που γεννούν τουλάχιστον 4 παιδιά, ενδέχεται να έχουν ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιοπάθεια.
Αν σας ενδιαφέρουν οι ειδήσεις και θέλετε να τις διαβάσετε, πατήστε το link...

21/01/12 - ΕΙΔΗΣΗ
ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ;
Νέα βρετανική έρευνα δίνει εξήγηση στον εκνευρισμό που μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν ακούει σε κοντινή απόσταση ένα μωρό να κλαίει θορυβωδώς. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η υπερευαισθησία και υπεραντίδραση απέναντι στο παιδικό κλάμα έχει μια πιθανή εξελικτική ερμηνεία, καθώς από την εποχή των μακρινών προγόνων του ανθρώπου αναπτύχθηκε σταδιακά ένας μηχανισμός εγρήγορσης κάθε φορά που ένα μωρό, μέσω του κλάματός του, φαινόταν να μεταδίδει το μήνυμα ότι χρειάζεται κάτι.
Διαβάστε την πλήρη είδηση εδώ
[ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr, ημ/νία δημοσίευσης 23/01/2012]

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Cognitive Development», αποδεικνύει ότι τα μωρά μπορούν να καταλάβουν τι εννοούμε, ακόμα και όταν δεν μιλούν τη γλώσσα.
Διαβάστε την πλήρη είδηση εδώ
[ΠΗΓΗ: parapona-rodou.blogspot.com, ημ/νία δημοσίευσης 12/01/2012]

 
Οι έγκυες γυναίκες, των οποίων τα έμβρυα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και άρα έχουν μικρότερο μήκος, κινδυνεύουν περισσότερο με αποβολή, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ, με επικεφαλής την ινδικής καταγωγής δρα Σιάμαλι Σουρ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρίας Γονιμότητας στο Λιντς, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι το 78% των αποβολών έως την 12η εβδομάδα της κύησης αφορούν έμβρυα που, από άποψη μήκους (ύψους), ανήκουν στο 5% των πιο μικρόσωμων μεταξύ του συνόλου.
Διαβάστε την πλήρη είδηση εδώ
[ΠΗΓΗ: pressgr.com, ημ/νία δημοσίευσης 09/01/2012]

 
Τα παιδιά γυναικών που καπνίζουν στην εγκυμοσύνη έχουν σημαντικά σκληρότερες και πυκνότερες αρτηρίες, αναφέρει νέα έρευνα.Τα πιο σκληρά τοιχώματα των αρτηριών μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να εμφανίσει παχυσαρκία και καρδιοπάθεια.
Διαβάστε την πλήρη είδηση εδώ
[ΠΗΓΗ: iatronet.gr, ημ/νία δημοσίευσης 27/12/2011]




30/01/12 -ΕΡΕΥΝΑ
Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
Γυναίκες που γεννούν τουλάχιστον 4 παιδιά μπορεί ενδεχομένως να έχουν ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιοπάθεια μελλοντικά, σε σχέση με γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, αναφέρει νέα έρευνα. Προηγούμενες έρευνες που εξέτασαν την επίδραση της μητρότητας στον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου είχαν μεικτά αποτελέσματα, σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Ορισμένες υπέδειξαν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ενώ άλλες έρευνες αποκάλυψαν το αντίθετο.
Διαβάστε την πλήρη είδηση εδώ
[ΠΗΓΗ: iatronet.gr, ημ/νία δημοσίευσης 01/12/2011]










Πηγή φωτογραφίας

Your most lovable posts

Your most lovable posts