22.10.12

Happy moments: Στο σπίτι μας ήρθαν κουκάγιες



Την Παρασκευή που μας πέρασε επισκέφτηκαν το σπίτι μας δύο κουκάγιες. Βασικά, ήρθαν για να μείνουν. Θα συνδωματιάσουν (κατά το 'συγκατοικίσουν') με την Δάειρα. Τώρα θα σκέφτεσαι "μα, τι γράφει αυτή χαράματα Δευτέρας;". Μην ανησυχείς, ξέρω τι σου λέω. Στο σπίτι μας ήρθαν δύο κουκάγιες!

Ας τα πάρω τα πράγματα με την σειρά. Παρασκευή βραδάκι κατεβαίνει ο μπαμπάς στο Super Market για να πάρει γιαουρτάκια για τη Δάειρα. Ανεβαίνει πάνω με τα γιαουρτάκια και έναν μεγάλο φάκελο. Ο φάκελος προφανώς είχε έρθει από το πρωί, απλά δεν τον είδαμε αφού το απόγευμα που ήρθαμε σπίτι παρκάραμε στο garage της πολυκατοικίας.
Με το που βλέπει η Δάειρα τον φάκελο, τρέχει να τον αρπάξει. Σου λέει, "τι είναι τούτο εδώ; Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!"

Προφανώς δεν είχε ξαναδεί τέτοιο φάκελο αφού αυτός ήταν όμορφα στολισμένος με γραμματόσημα, εικόνες αλλά και κολλητική ταινία κατά μήκος του φακέλου με πολύχρωμη παράσταση (παρεπιπτόντως, δεν έχω ξαναδεί τέτοια κολλητική ταινία και ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ).
Η εξωτερική του εμφάνιση πρόδιδε ότι ο αποστολέας του είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια.


Τον πήρε στα χέρια της και μία κοιτούσε τον φάκελο, μία κοιτούσε την μαμά και χαμογελούσε. Κατάλαβε πολύ καλά ότι την περίμενε δωράκι.

Η μαμά της υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει τον φάκελο "μόλις φάμε το γιαουρτάκι μας". Οπότε πήραμε τον φάκελο στο τραπέζι της κουζίνας και καθίσαμε στο καρεκλάκι. Κάθε μπουκιά που έτρωγε συνοδευόταν από μία ματιά στον φάκελο και ένα χαμογελάκι.

Μόλις φάγαμε και την τελευταία μπουκιά, η μαμά άνοιξε τον φάκελο και έβγαλε από μέσα δύο πανέμορφες (χωρίς καμία δόση υπερβολής) χειροποίητες διακοσμητικές κουκουβάγιες. Δύο υπέροχα δωράκια από μία αγαπημένη φίλη μου. Μία για τη μαμά (η πορτοκαλί) και μία για την Δάειρα (η ροζ).

(Η παρακάτω φωτογραφία τις αδικεί ως προς τα χρώματα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι πολύ ζωηρά).


Και πάλι, σε ευχαριστούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα πανέμορφα δωράκια σου!

Πάρα πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά, από τσόχα πολύ καλής ποιότητας και καλοραμμένες.

Η Δάειρα μόλις τις είδε άρχισε να φωνάζει ενθουσιωδώς: "Κουκάγια, κουκάγια".

Έμεινα έκπληκτη, καθώς κατάλαβα ότι η μικρή μου αναγνώρισε αμέσως το πουλάκι της σοφίας και μασκότ της κάθε χαζομαμάς, την κουκουβάγια. Κουκουβάγιες είχε δει μέχρι τότε, μόνο δύο φορές. Μία σε ένα βιβλίο και μία σε μία καινούρια μπλούζα που πήραμε. Και οι δύο διαφορετικές μεταξύ τους και επίσης διαφορετικές και από τις κουκουβάγιες της φίλης μου. Αλλά είναι εντυπωσιακό πώς τόσο μικρά παιδάκια μπορούν να δημιουργούν patterns σε ό,τι βλέπουν και να καταλαβαίνουν ότι (π.χ. στη συγκεκριμένη περίπτωση) κουκουβάγια είναι ένα πουλί που έχει μεγάλα μάτια.

Τις πήρε αμέσως στα χέρια της και τις περιεργαζόταν για πολλή ώρα πάνω στον καναπέ. Και μόλις τις "χόρτασε", η μαμά τις έβαλε στη θέση που τους αρμόζει. Στο ράφι στο δωμάτιό της, μαζί με άλλα αγαπημένα αντικείμενα. Για να κάνουν παρέα στην Δάειρα.


Κάθε φορά που μπαίνουμε στο δωμάτιο, η Δάειρα τις δείχνει και φωνάζει: "Κουκάγια, κουκάγια".
Προσπάθησα να της μάθω το 'κου-κου-βάγια' αλλά το μόνο που κατάφερε μία και μοναδική φορά ήταν να πει 'κου-κα-κάγια'. Δεν πειράζει, έχουμε χρόνο να το μάθουμε. Μέχρι τότε θα είναι οι κουκάγιες μας!

Photos by My Lovable Baby

17 σχόλια :

  1. Λοιπόν, έχω μείνει άφωνη! Διάβασα την ανάρτηση 3 φορές και τώρα ετοιμάζομαι να την εκτυπώσω κιόλας!Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ'το να βλέπεις την ανταπόκριση που έχουν αυτά που φτιάχνεις! Βλέπω το ζουζούνι σου να κρατάει τις κουκουβάγιες μου και χαζογελάω!!! Με γεια σας και να τις χαρείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αθηνούλα να δημιουργείς πάντα φανταστικά πραγματάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Καλά, οι κουκάγιες σας υπέροχες. Την ξέρω την Αθηνά γιατί την επισκέπτομαι συχνά πυκνά. Είναι υπέροχα όλα όσα φτιάχνει! Χαίρομαι που μέσα από το bloggin προσφέρουμε απλόχερα όλες μας τα χαμόγελα στους άλλους. Μπράβο για την κίνηση, μπράβο και στην Δάειρα με το υπέροχο ταλέντο του ...γλωσσοπλάστη,χιχι! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Callie μου :)
      Η Αθηνά φτιάχνει υπέροχα πραγματάκια. Άλλο να τα βλέπεις από photos και άλλο από κοντά

      Διαγραφή
  3. Είναι πανέμορφα όλα πώς να μην ξετρελαθεί το κοριτσάκι σου!
    Θα την επισκεφτώ σύντομα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πανέμορφες,
    το κοριτσάκι σου κουκλί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες οι κουκουβάγιες τις Αθηνάς πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλεία Μπράβο της!!!! Η μικρούλα σου πάλι σκέτη γλύκα!! Να τη χαίρεσαι!!!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα δωράκια είναι πάντα υπέροχα, ειδικά όταν τα στέλνουν με αγάπη. Μπράβο στην Αθηνά και μπράβο στη μαμά και κόρη που είναι τυχερές και έχουν καλές φίλες. Πάντα τέτοια!!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααα, την ξέρω την Αθηνά την κουκουβαγιο-λάτρη! Φτιάχνει ΥΠΕΡΟΧΑ πράγματα!
    Είναι τέλειες οι κουκάγιες σας! Έχω στα σχέδια μου να παραγγείλω κι εγώ!
    Η μικρή είναι γλύυυυκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω και εγώ..."Μα, που χάθηκε η μαμά Κουκουβάγια; Είναι δυνατόν να μη περάσει να δει τις κουκάγιες μας;"

      Να παραγγείλεις Βέρα. Είναι φανταστικούλες!

      Διαγραφή
  8. Εκανες πολυ ομορφο δωρακι στη μικρη σου. Η Αθηνα φτιαχνει υπεροχα πραγματα.Και τωρα με την καινουργια ραπρομηχανη θα σκισει!Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε...

Your most lovable posts

Your most lovable posts